Maanantai-tunnelmat

peikonlehti

lyyraviikuna

Talostakoti-blogi, pinnakaide

tytön huone, liitutauluseinä

kukkia olohuoneen pöydällä

Vapaa viikonloppu tuli enemmän kuin tarpeeseen. Ehti nähdä perhettä, puuhailla pihatöissä, nauttia auringonpaisteestakin. Viettää aikaa yhdessä. Naurukin palasi. Huomaan, että kaikkia näitä olen kaivannut suuresti töiden aloittamisen myötä. Kulttuurishokki on ollut rehellisyyden nimissä aika suuri, vaikka sitä osasin kyllä odottaakin. Pitkä matka väsyttää, vaikkei työtä ole takana kuin vasta pari kuukautta. Äitini lohdullisesti totesi, että yli kolmekymmentä vuotta vielä edessä. Nii-in. Eilen auringossa päiväkävelyllä totesin miehelle ihan ääneen, että nyt kun on hetki vapaata, sitä taas muistaa että miksi me haluttiinkaan tänne asumaan. Ja miksi mielummin kulkee pitkää matkaa. Koska mikä olisikaan se vaihtoehto? Ei metsää, merta, tilavaa kotia ympärillä? Pitkä työmatka on pienempi paha kuitenkin.

Hetken lepuutuksen jälkeen tänään siis reippaana taas illaksi työn ääreen. Kiva mennä! Kolmen viikon päästä minulla on seuraavan kerran vapaa viikonloppu, eli yhtä aikaa perheen kanssa. Pitää koettaa säilyttää tämän viikonlopun aurinkoinen tunnelma sinne asti :-D 

Kivaa viikkoa teillekin!


6 kommenttia

 1. Oih, tuo peikonlehti. Mä kävin juuri kukkakaupassa kysymässä olisiko heillä myynnissä yhtä lehteä,muttei ollut! Meille ei oikein tuon kokoinen kasvi mahdu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kasvanut hurjasti, tullessaan oli kyllä paljon pienempi :-D

   Poista
 2. Ajoin joskus vuosia 40 kilometrin työmatkoja...ei haitannut, kun kotona oli luonto ympärillä eikä kuulunut liikenteen melu..:) Jotenkin nautin niistä kotimatkoista, kun ehti hyvin nollata ajatukset ja valmitua kotiin tuloon..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on, että asioilla on aina puolensa. Minulla menee matkaan sen verran aikaa että päivistä tulee matkojen kanssa 11-12 tuntisia, ja se alkaa kyllä jo tuntumaan siltä ettei kotona ehdi koskaan kuin käydä kääntymässä :-D Vaan välillä pitää tosiaan muistuttaa itseään siitä, että tämä on kuitenkin ollut oma valinta :-)

   Poista
 3. Sulla on mehevät viherkasvit. Mullakin on tuollainen apteekin vanha ruskea pullo. Voi olla vähän pienempi, mulla on siinä pumpulia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meillä on tosiaan paljon kasveja, kerran havahduin että niitähän on oikeastaan joka huoneessa! Vain sauna ja toinen wc taitaa olla tiloja joissa ei ole :-D

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!