Julisteet toi tunnelmaa mustaan makkariin

desenion julisteet, amppeli

Yhteistyössä Desenio

Meillä on ollut muutama paikka talossa, jotka on jääneet sisustamisessa aika sivurooliin. Yksi niistä on ollut meidän musta makkari, joka on eräänlainen varikko, erilaisten jakojäännöksenä käsiin jääneiden kalusteiden ja tavaroiden säilömispaikka. Esimerkkinä mainittakoon pähkinäviilutettu omatekemäni lipasto joka ei sovi nyt minnekään, lasten takavarikossa oleva jääkiekkopeli ja edelliseen huusholliin hankittu jäähdytyskone. Nämä kaikki on nyt armollisesti rajattu kuvien ulkopuolelle, mutta voinette kuvitella tilanteen. :-D Me itse huoneen asukkaat hädin tuskin ehditään käydä siellä hipaisemassa poskella tyynyä, joten tilanne lienee aika ymmärrettävä. Toki tilan sisustusta on ajateltu jo rakennusaikana sen verran, että tiedossa olleen perintö-sängynpäädyn esilletuomiseksi valitsimme seiniin ihan mustan värin. Musta siksi, että jotenkin valintoja tehdessä ei tuntunut yhtään harmaalta, vaan kaikki värilliset seinät on meillä ihan napakasti mustia. Keittiöpykologi voisi ehkä löytää yhtymäkohtia elämäntilanteeseen, mutta eipä mennäkään nyt enää siihen :-D

desenion julisteet, makuuhuone

desenion julisteet

Nyt tuolla mustassa makkarissa on kuitenkin vähän asutumpi ja kodikkaampi tunnelma, ja se syntyi yllättävänkin helposti. Laitoin vain seinille tauluja. Sama sisustamaton tila muuttuikin hetkessä ihan asumuksen näköiseksi! Tauluilla oli paljon isompi vaikutus kuin odotinkaan.

desenion julisteet, musta seinä

desenion julisteet

Julisteet sain yhteistyönä Deseniolta, ja valitsin nimenomaan tälläisiä mustavalkoisia kuvia. Muutama on selkeästi graafisempi, mutta eniten valinnanvaikeuksia koin luontoaiheisten kuvien osastolla. Siellä oli monta tosi kaunista maisemaa. Oma suosikkini näistä valitsemistani on tuo neliön muotoinen sulka-aiheinen kuva

musta seinä, viherkasvi

desenion julisteet, liinavaatekaappi

Väliaikaiseksi tarkoitettu kaappikin näyttää nyt huoneessa siltä, kuin olisi ollut aina tuossa. Päällä oleva julisteryhmä ikäänkuin ryhmitää kaapille oman paikan. Toki viereisellä seinustalla on vielä toinen kappi, se pähkinäviiluinen, mutta siihen ei nyt julisteetkaan auttaneet. Luulen, että sille pitää vain etsiä talosta varastosta joku muu paikka :-)

Onko teillä makuuhuoneissakin tauluja? Vai laitatteko niitä mielummin vain oleskelutiloihin?


Ihanaa loppuviikkoa kaikille!

18 kommenttia

 1. Niin ihana makkari ja taulut sopii tilaan tosi hyvin. Tuo peikonlehti on mahtava! Mikähän minun peikolla on, kun se on alkanut kellastuttamaan lehtiä? voi kökkö, kun harmittaa vietävästi, koska se on niin kaunis viherkasvi. Mukavaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Peikonlehti on tosiaan venähtänyt aika nopeasti kokoa :-) Voisiko sinun peikko saada liian vähän valoa/liikaa vettä? Tai molemmat? Annatko sille ravinteita?

   Poista
 2. Ihana makkari ja tuo sängynpäätu on vaan niin kaunis!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on tosiaan ihana, meillä on siihen koko sänkykin, mutta nyt käytössä vain tuo toinen pääty. Harmillisesti se on vähän kellastunut aikojen saatossa, mutta toisaalta annettakoon anteeksi kun on minuakin vanhempi :-D

   Poista
 3. Onpa iso vaikutus tauluilla. Meillä kans on vielä aika vähän tauluja seinissä, jotenkin vaikea päättää mitä ja mihin laittaisi. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu itsekin yllätyin! Meillä on kyllä muualla jo aika paljonkin tauluja, en ole tässä talossa kauheasti säästellyt seiniä vaan laittanu niitä heti uutena. Niillä tulee paljon asutumman oloista jotenkin. Suosittelen sinullekin, että laitat vaan jotain, ja jos ei tunnu hyvältä, niin sitten vaihtaa. Ei niitä reikiä ole kovin paha paikkailla, tai vaikka jättäisi näkyviinkin niin elämäähän se on :-)

   Poista
 4. Hyvältä näyttää! Taulut, kaappi ja peikonlehti on ihan täydellinen yhdistelmä, jonka voisin ottaa tuollaisenaan meillekin. :) Olen samaa mieltä, että taulut tekee sisustuksesta viimeistellyn. Tykkään käyttää niitä lähes joka huoneessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos :-) Taulut on kyllä tosiaan kivoja ja kodikkaita, niinkuin ovat nuo kasvitkin! Meillä on myös oikeastaan joka huoneessa tauluja, jopa kodinhoitohuoneessa. Samoin kasveja on ihan kaikkialla vessoja ja kylppäriä myöten :-D

   Poista
 5. Kaunis makkari, ja parvekkeellekin taitaa päästä! Oon aina haaveillut pääseväni makkarista parvekkeelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja kyllä, meillä on iso parveke tuossa, ja vielä kaunis koivikko mitä katsella sieltä. Tällä hetkellä se on lähinnä tavaroiden säilytyspaikka, mutta haaveissa olisi saada sinne jokin terassikalusteryhmä jossa voisi olla sohva ainakin :-)

   Poista
 6. Näyttää hyvältä, minä vain aina jaksan ihastella tuota sänkyä se on niin täydellinen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Sänky on tosiaan nätti, ja ainakin vähän erilainen :-D

   Poista
 7. Näyttääpä hyvälle, mäkin teetin yhden julisteen meidän makkariiin tauluhyllylly. Täytyisi vielä saada se paikoilleen.

  http://luotansydamenaaneen.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meilläkin on sängyn yläpuolella tauluhylly, se on ihan näppärä kun voi tosiaan vaihdella eri kokoisia kehyksiä ilman reikiä seinällä :-)

   Poista
 8. Kiva makkari teillä. Pisteet itsetehdystä lipastosta! Desenion julisteet on kyllä ihanan seesteisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ja lipasto on tosiaan itse tehty (ei kyllä näy kuvissa), kaikenlaista omatekemää ehtikin kertyä opiskeluajoilta :-) Suurimman osan olen aina lahjoittanut jostain syystä pois :-D

   Poista
 9. Raikas kokonaisuus, okrankeltainen tehostaa sopivasti kokonaisuutta

  Toini Kymenlaaksosta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Tyynyjen väri vaihtuu tuolla tiuhaan, kun lapset kuskailee tyynyjä sohvalta ja eri sängyiltä tuonne eestaas :-D Toisaalta tyynyt on aika kiva ja helppo tapa vaihtaa väritystä, kun huone on muuten aika mustavalkoinen.
   Terkkuja Kymenlaaksoon, tuttuja seutuja!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!