Lasten kanssa askartelua: Murolaatikosta akvaarioksi

askartelu, kierrätys

Nelivuotias tyttäremme on todella innokas piirtämään. Nyt ihan viime aikoina kiinnostus on siirtynyt myös saksiin ja askarteluun. Viime viikonloppuna kävimme isänpäivävierailulla isovanhempieni luona, ja siellä tyttö näki "jonkun meistä joskus" askarteleman akvaarion joka oli tehty laatikkoon. Kotona alkoikin heti seuraavana päivänä samanlaisen suunnittelu!

lapsi piirtää, piirustus

Askartelu, lapsen kanssa

Materiaalit haalittiin kotoa mitä löytyi, ja lopputulos onkin todellista kierrätystä. Laatikkona on muropaketti. Siitä leikattiin etusivu pois, paitsi ylä- ja alareunaan jätettiin pari senttiä reunukseksi. Sisäpintaan laitettiin sinistä paperia, sitä kului kaksi A4-arkkia. Heiniksi leikeltiin paperinkeräykseen menossa olevasta mainoskartasta vihreitä osia, ja pohjan hiekka on pala ruskeaa paperikassia jota on rypistelty hieman ja liimattu laatikon pohjalle. Kalat ja yläkoristeen tyttö piirsi tavalliselle kopiopaperille, ja liimasimme ne laatikon etuosasta pois leikatulle pahville ja leikkasimme irti. Samalla kaloihin sai laitettua paperin ja pahvin väliin pätkän ohutta rautalankaa. Rautalangat on työnnetty laatikon katosta pienistä reijistä läpi ja säädetty sopivan mittaisiksi. Myös laatikon ulkopintaan liimasimme tavallista kopiopaperia peittämään Corn Flakes-tekstit :-D

Pieni askartelija

Askarreltu akvaario

Pohjalla on myös pari kiveä ja pieniä keppejä, niitä meillä löytyy jostain syystä melkein aina kodinhoitohuoneesta kun pyykkäri on tyhjentänyt poikalasten taskut...

Akvaario on ollut todella suosittu lelu nyt pari päivää jotka se on ollut valmiina. Kaloille on annettu nimiä ja meillä on ollut myös kala-esitys. Lisäjännitystä leikkiin tulee niin, että menee pimeään huoneeseen ihmettelemään veden alaista elämää, laatikon kattoon on nimittäin kiinnitetty led-tuikku sinitarralla joka valaisee kivasti :-)

Askartelu, akvaario

Askarrellaanko teillä? Mitä materiaaleja käytätte? Hyvät ideat jakoon, meillä niitä ainakin kuluu! :-D


6 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiitos! Ei tullut ainakaan kalliiksi tämä puuha :-D

   Poista
 2. Kiitos ideasta. Tällaisen teemme huomenna mun 4 -vuotiaiden kanssa😀

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, kiva kuulla että sait inspiksen tehdä saman tyylisen :-) Meillä ainakin tyttö tykkäsi tosi paljon tämän tekemisestä!

   Poista
 3. Aww! Tää oli niin ihana! Mini haaveilee akvaariosta, ehkä voisimme tehä tällaisen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on kyl tosi kiva kun on niin helppohoitoinen. Ei tarvi leviä putsailla laseista :-D

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!