Jouluinen asetelma hyasintteineen ja perjantain tunnelma

joulu, huonekuusi, asetelma

Laitoin keittiön saarekkeen päälle ensimmäiset hyasintit ja  muutaman kynttilän, ja tunnelma muuttui jälleen astetta jouluisemmaksi. Vanha Aarikan purkki sopi kivasti nyt väritykseltään astiaksi. Hyasintit tuoksuineen kuuluvat minulla tosi vahvasti jouluun, vähän samaan tapaan kuin narsissit kevääseen. Sipulikukissa on se kiva puoli myös, että ne saa istutettua kausikäytön jälkeen seuraavana kesänä pihalle jossa ne ilostuttavat sitten vuodesta toiseen! Toki ne vaativat vähän tilaa säilöä sinne asti, ja viitseliäisyyttä, mutta mielummin näen vähän vaivaa kuin heitän ne vain kukinnan jälkeen pois. Sipuleista annetaan kukkien ja lehtien kuihtua ihan kokonaan, ja sitten varret voi leikata pois ja antaa sipuleiden odotella jossakin kuivassa ja ilmavassa paikassa kevättä :-)

kollaasi, joulu, asetelma

Nyt tulee jo neljältä ihan pimeää, ja äsken kävinkin laittamassa kynttilöihin tulet. Hauska yksityiskohta on se, että näin viime viikolla paikan jossa nämäkin kynttilät on valmistettu kun piipahdin Havin kynttilätehtaalla järjestetyssä tapahtumassa. Jännää oli seurata miten satoja tuikkukynttilöitä valmistui liukuhihnalla :-) Tästä oli kuva tuolla instagramissani, tervetuloa sinne seurailemaan muutenkin puuhiamme. Nuo kivat kynttilänjalat oli tosi edullinen löytö Clas Ohlsonilta, ne maksoi koon mukaan vain tyyliin 2,9-4,9e/kpl.

hyasintti, joulu, huonekuusi

Ihanaa viikonloppua kaikille! Tänään on jostain syystä ihan eriyisen mukava fiilis siitä että on perjantai, toivottavasti teilläkin! :-)

4 kommenttia

 1. Ai vitsi että mua harmittaa, kun oon tämmöinen hajuvammainen! Hyasintit olisi niin kauniita, mutta en vaan kestä niiden kanssa samassa tilassa. Onneksi voin ihailla niitä kuvista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuoksu on kyllä tosi voimakas, mutta minua se ei onneksi häiritse (eikä ilmeisesti muitakaan perheen jäseniä). Itse en taas voi polttaa tuoksukynttilöitä oikein ollenkaan, niissä se haju on jotenkin erilainen, liekkö kun on "teollinen" tms. Se on tosi harmi, ja itse tyydynkin ihailemaan kauniita sisustuksellisia kynttilöitä vain kuvista, niissä kun on nykyään kaikissa joku tuoksu mukana :-D

   Poista
 2. Ihanaa, täytyy itsekin seuraavalla kauppareissulla napata hyasintteja matkaan, niiden ihanasta tuoksusta tulee heti joulufiilistä <3

  VastaaPoista
 3. Ihana asetelma. Mäkin tykkään hyansintin tuoksusta, niin jouluinen. Olipa edullise nuo kynttiläjalat. Kauniit pienet talot, sopii tuohon asetelmiin hyvin. Tosi kaunis kokonaisuus.

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!