Joulukalenteri tilkuista

ommeltu joulukalenteri, tilkkutyö, ompelu, käsityö

Jouluun on vielä yhdeksän yötä. Aamuisin lasten suurinta hupia on päästä kurkkaamaan joulukalenterin taskuihin. Meillä sieltä ei tule mitään ylevää kuten kauniita värssyjä tai yhteistä aikaa. Sieltä tulee ihan rehdisti suklaata, koska suklaakalenterit nyt on vaan paljon kivempia ja suklaa on hyvää. Ja jos jälkikasvun saa yhden kuukauden vuodesta syömään aamiaisen reippaasti tällä kiristyskeinolla, niin toki se keino käytetään :-D

Blogiani pidempään seuranneet ehkä muistavatkin tämän kalenterin jo, se on ollut meillä jo useamman vuoden. Päätin aikoinaan opetella ompelelemaan, ja tämä oli ihan ekoja ompeluksiani ikinä (teollisuuskoneella verhoilukankaita opiskeluaikana ei lasketa). En raaskinut ostaa oikeaa Marimekon joulukalenteria, ja päädyin tekemään oman versioni kun noita kankaita ja tilkkuja löytyy reilusti omastakin takaa. Ompelusta tuli sittemmin tosi rakas harrastus, ja tämä kalenteri muistuttaa minua siitä, että kaiken voi opetella jos haluaa. Toki kalenteriin liittyy myös jo perinteet, lapset toivovat tätä esille vuosittain, ja tokihan tätä katseleekin mielummin kuin niitä pahvisia suklaakalentereita joita ei saa pysymään pystyssä eikä kiinnitettyä kunnolla seinäänkään.

Joko teillä alkaa kaikki olla valmiina joulua varten? Itse vasta eilen kipaisin muutaman lahjan, ja yhtäkään en ole paketoinut. Tänä vuonna tällä meiningillä. :-D Kuusi meinattiin kyllä viikonloppuna käydä hakemassa ja laittaa esille. Ja varmaan niitä tonttujuttujakin ehtisi?

Kivaa ja puuhakasta loppuviikkoa!

2 kommenttia

  1. Ihana kalenteri! Lapset ovat varmasti ihan haltioissaan joka aamu :) Paljon parempi kalenteri kuin kaupan suklaakalenteri, vaikkei itse suklaassa olekaan mitään vikaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Tässä on kyllä ollut ilmeisesti paremmat suklaatkin kuin niissä kaupan, olen joutunut sieltä rasioista muutaman maistamaan, ihan vaan laaduntarkkailun nimissä :-D Ollaan laitettu siis näitä Fazerin kääreellisiä, Pätkiksiä ja sinistä ym :-)

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!