Kohti uuttavuotta uudella ulkoasulla

Blogilla on vihdoin uusi ulkoasu! Olen tätä asiaa vatuloinut jo pitkään, mutta jotenkin vaihtaminen on jännittänyt sen verran että olen lykännyt ja lykännyt aloittamista. Pelkäsin, että hävitän kaikki tekstit ja kuvat jne. Eilen illalla sain sitten tarmonpuuskan, ja muutaman tunnin äherryksen jälkeen sain uuden ilmeen tehtyä. Ostin valmiin blogipohjan Etsystä, ja sen pitäisi olla "responsive" eli toimia myös mobiililaitteilla. Ainakin omalla kännykälläni näytti toimivan. Vaihto oli tavallaan helpompi kuin luulin, mutta toisaalta vanha pohjani oli niin moneen kertaan tuunattu, että mikään ei oikein siirtynyt suoraan, vaan vaadittiin aika paljon ns. käsityötä. Sisäinen nörttini on todellakin vain sisäinen, mutta toki tässä sain vähän rohkeutta kokeilla jatkossakin tehdä vastaavia juttuja itse. Asennuspalvelukin olisi ollut tarjolla, mutta koska inspis iski, en halunnut jäädä odottelemaan että joku toinen ehtii tehdä vaihdon :-D


Blogin yläreunassa on päävalikko, joka seuraa mukana kun sivua selaa alaspäin.


Sivupalkista löytyvät tuttuun tapaan lukijaraati, tunnisteet ja hakutoiminto. Tunnisteita on edelleen paljon, mutta näkyvissä on vain yleisimmät ettei listasta tule liian pitkä.


Sivun alareunasta löytyy instagram-palkki, jossa näkyvät viimeisimmät instakuvani. Tämä näytti toimivan ihan ok myös mobiilissa, toki sielläkin se on aivan alimmaisena sivun alareunassa, eli pienen selaamisen päässä.

Blogipohjia oli Etsyssä todella paljon tarjolla, ja kun hakee hakusanalla Responsive Blogger template, löytyy näitä mobiiliinkin taipuvia. Beautyoflife-blogissa tehtiin taannoin muutos, ja sinne uusi pohja löytyi pipdig-sivulta, josta pitkään harkitsin yhtä mallia myös. Kiitos kuitenkin S kun rohkaisit postauksellasi minuakin aloittamaan vaihtopuuhat!

Mitäs tykkäätte muutoksesta? Itse ainakin olen tyytyväinen raikastuneeseen ilmeeseen. Kertokaa ihmeessä jos jokin ei toimi kunnolla, tai toivotte jotakin linkkejä esim tuonne ylävalikkoon lisää? 

Ihanaa uutta vuotta kaikille! 

4 kommenttia

 1. Hyvältä näyttää! Eikös vain olekin kiva, kun se sisäinen nörtti rohkenee astua esiin ;) Vimppo somepallero (blogit.fi) hyppää mulla vähän hassusti muita ylemmäs ja siinä ei näy ikonia, mutta ei muuta huomautettavaa. Mä ostin viimeksi pohjan pipdigistä ja oli kyllä maailman helpoin asennus ja vaihto. Aiemman ilmaisteeman kanssa tahkosin monta tuntia. Näköjään se pari kymppiä kannattaa maksaa, jos haluaa päästä helpommalla... ;D Oikein ihanaa vuodenvaihdetta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuossa voi olla vinha perä, että pienellä maksulla olisi säästänyt omaa aikaansa. Tämä oli todella edullinen pohja kuitenkin, ei niitä muutaman kympin maksavia edes.
   Se viimeinen somepallero pomppaa tosiaan, ja pohdin että jätänkö sen pois vai miten, kun siihen ei tullut omaa ikonia niin siksi se jää noin. Aiemmin siinä oli myös styleroom tms, jolla ei ollut omaa ikonia, ja sekin oli ylempänä. Ehkä jätän sen vaan veke.
   Kivaa uuttavuotta tosiaan teillekin!

   Poista
 2. Hyvä uusi ilme! Olen vähän kade tuosta mobiiliin soveltuvasta ulkoasusta kun itse en sellaista osaa luoda, enkä uskalla vielä ostaa valmista ulkoasua kun olen nähnyt niin paljon vaivaa nykyisen tekoon...ehkä joskus sitten. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minullakin oli se oma muokkaama pohja monta vuotta, mutta nyt rohkenin kajota siihen kun teki mieli uudistaa ilmettä :-) Rehellisesti kyllä jännitti, että saanko koko blogin ihan solmuun, mutta onneksi ei mennyt :-D

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!