kotiliesi

Helpot kaverisynttärit

synttärit

Huhheijakkaa. Kaverisynttärit. Ne on lapselle niin kovin tärkeät, mutta pakko tunnustaa, että ainakin tälle äidille enemmänkin pakollinen paha. Suurin osa vanhemmista varmaan tietää sen tunteen, kun koettaa metelin läpi hakea katsekohtaktilla lohtua puolison katseesta. Vilkaisu kelloon, noooo, tunti enää :-D Ja lopuksi huh, selvittiinpä silti!
Nämä kemut päätettiin lopulta järjestää aika lyhyellä varoitusajalla, kun sopivaa aikaa olisi muutoin ollut vaikea löytää. Onneksi osa kavereista pääsi silti paikalle, ja sankari itse oli innoissaan. Koko viikon oltiin (tai siis sankari itse oli) kuin tulisilla hiilillä, ja onginnat ja muut ohjelmat oli kirjattuna ylös moneen kertaan. Osta äiti sitte limuu, ja karkkii, ja, ja... Tässäpä ensimmäinen vinkki helppohin kaverisynttäreihin onkin; anna lapsen suunnitella itse ohjelma ja tarjoilut!Koska aikataulu oli täpärä, ja muutoinkin elämän ruuhka on päällä, päätettiin tarjoilujen suhteenkin mennä ihan helpoimman kautta. Kaupasta lähes kaikki valmiina, ja kakun virkaa toimitti kasa jätskiä ja siihen erilaisia ripoteltavia päälle. Hienoja annoksia lapset loihtivatkin! Oma jätskiannokseni oli yllättävän hyvä, kun laitoin siihen kinuskikastiketta, popcornia ja suklaamunia. Hyvä yhdistelmä. Suolaisiksi tein aamulla nopeaakin nopeammat nakkipiilot, ja muuta leipomista ei tarvittu. Nostelin vain herkut pöytään, ja se oli siinä. Tälläinen helppus sopi tähän väliin oikein mainiosti! Osan astioistakin laitoin kertiksinä, vaikka omatunto vähän soimasikin. Meillä on muun ruuhkan lisäksi tiskikoneiden kanssa vähän pulmaa, joten menköön nyt kertakäyttöiset tällä kertaa :-D Nyt hetken lepo, ensi viikolla paljon kaikkea uutta ja jännää, ja ensi viikonloppuna heti uudet synttärijuhlat :-D Leppoisaa lauantai-iltaa!

8 kommenttia

 1. Ihania kevätvärejä kuvissa! itse kun en ole oikein pullantuoksuinen äiti niin tunsin suurta helpotusta lukiessani tätä postausta 😊 Viikon päästä järkkään 2-vee synttäreitä ja ajatuksena panostaa just keväisiin väreihin sen sijaan että tuskailisin leipomuksien (kun en kerta osaa)kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä että sait helpotusta! Meillä on menty leipomon kakuilla ja muilla helpotuksilla jo vuosia, sen verran monet synttärit on vuosittain järkättävänä :-) Näille kaverisynttäreille en edes hankkinut kakkua, kun sitä lapset ei juuri koskaan syö. Karkilla ja poppareillakin pärjää! :-D

   Poista
 2. Oon tullut siihen tulokseen, että mitä yksinkertaisemmat juhlat ovat sen paremmat. Lapset ei kaipaa mitää hirveetä aktiviteetteja eikä niitä vois vähempää kiinnostaa tarjoilut. Pääasia, että vanhemmilla säilyy cool ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu näin se menee! Ja aina ei ole pakko edes järkätä erikseen kaverijuhlia, sekin ollaan todettu, mutta nyt oli kiva kun ne onnistui :-) Ollaan tosiaan otettu se linja, että ihan turha lähteä mukaan siihen kilpavarusteluun mitä nykyään tuntuu lasten synttäreihin liittyvän, monta lasta tekee sen, että saan ihan aimo annoksen (suom: yliannostuksen) synttäripuuhia ihan ilman mitään superjuttujakaan :-D

   Poista
 3. Ihanan rennot tarjoilut. <3 Onneksi ei ole pakko aina pingottaa nuttura kireällä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tälläkertaa mentiin tosiaan aika löysin rantein :-D Lapsia ei haitannut ollenkaan!

   Poista
 4. Helppouden kautta voittoon! Mutta miksi kertakäyttölautasista pitäisi potea huonoa omatuntoa. Meillä (kuviolliset) kertikset on osa juhlatunnelmaa kun niitä ei muuten ikinä käytetä. Eikä ne lapset kiinnitä asiaan mitään huomiota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep, juuri näin! Kertiksistä poden huonoa omaatuntoa lähinnä siksi, että niistä tulee roskaa, eivätkä ne kovin esteettisiäkään ole omaan silmääni kattauksessa. Tuntuu haaskaukselta, kun oikeitakin astioita olisi. Vetoan tässä tiskikonepulmiin :-D Se on totta, että lapsia asia ei haittaa ollenkaan!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!