Kevään keramiikkatöitä

keramiikka

Sain muutaman keramiikkatyön tuotua kotiin. Tänä keväänä keramiikat ovat valitettavasti jääneet aika vähiin, mutta onneksi ehdin muutaman kipon pyöräyttää ennen käden murtumista. Nyt nämä ensimmäiset ovat kuitenkin valmiita, ja päätin kuvata ne tänne blogiinkin. 

keramiikka

keramiikka, käsityö

Kolmen pikkukipon sarja on lähinnä lasituskokeilu, itse kupit eivät ole nyt ihmeemmät. Halusin koettaa miltä kahden lasitteen välinen alue näyttää, kun toinen lasite on sellainen josta leviää värimuutosta paljaan saven puolelle. Efekti on ihan hauska, ikäänkuin raitoja olisi enemmänkin! Kipoille löytyi heti käyttöäkin, kun ne napattiin suoraan kuvauksesta kotileikkeihin.

keramiikka, käsityö, Lakrids by Johan Bulow

Musta kippo syntyi jämäsavesta, joka oli jäänyt aiemmin tekemistäni alusista. Kokeilin siihen sisäpintaan metallihohtoista tummaa lasitetta, ja lopputulos on ihan onnistunut. Lasitteen elintarvikekelpoisuudesta ei nyt ollut varmuutta, mutta kuiville jutuille tuo on ihan sopiva tarjoiluastia. Kuvausrekvisiitaksi nappasin Lakrids by Johan Bülow purkit, joiden kannessa toistui ihan sama metallinen sävy. Muutenkin nuo rasiat ja itse laksitsipallerot ovat todella suloisia ja loppuun asti viimeisteltyjä. Ja hyviä! Esteetikon karamelleja siis.

Kohta alkavan kesän ja kukkien kunniaksi minulla on seuraavana työn alla ihan pienien maljakoiden sarja. Rakkaiden pikku kätösin poimimissa kimpuissa kun tuppaa olemaan aika lyhyet varret :-)
Kivaa viikon jatkoa!

6 kommenttia

 1. Oi, miten kauniita kulhoja. Isompien kanssa kävin keramiikkakursseilla, yhden talven kummankin kanssa. Muutaman kipon olen tehnyt. Keramiikkaa on mukava tehdä ja näyttävät mukavilta sisutuksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Mukavahan näitä on tosiaan tehdä, ihanan konkreettista puuhaa!

   Poista
 2. Kivannäköisiä tuli, eipähän kellään ole samanlaisia! Keramiikan tekeminen on kyllä terapeuttista hommaa. Itse kokeilin sitä ensimmäistä kertaa kuukausi sitten plastisen sommittelun kurssilla ja mieleen jäi pyörimään ajatus, josko joku kerta kokeilisi omalla ajalla tehdä lautasia ja kippoja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitoksia :-) Minulla on vähän pidempi historia saven kanssa, laskeskelin taannoin että olen harrastanut sitä jo kolmekymmentä vuotta (oho)! Kaikenlaista on tullut tehtyä, veistoksia, astioita, kukkaruukkuja ja amppeleita, edelliseen taloon tein jopa vessaan lavuaarin :-D

   Poista
 3. Kauniita ja niin uniikkeja ❤

  Mullakin on keramiikkatyöt ruvenneet kiinnostamaan, edellisistä tekeleistä on hirrrveen kauan aikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon :-) Tää on siitä ihana harrastus, että sen pariin voi aina palata tauonkin jälkeen, eikä mikään ole periaatteessa muuttunut. Tekniikat pysyy samoina :-D

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!