Kirppislöytö ja aikamatka ysärille

kirppislöytä, maljakko, puuteripinkki


Taitaa olla niin, että muodissa monet asiat kiertävät ympyrää, ja eri vuosikymmenten ilmiöt painuvat unholaan vain tullakseen uudelleen pinnalle myöhemmin. Uusilla aikakausilla on uudet nuoret, joille moni ilmiö tuntuu aidosti tuoreelta ja uudelta. Varttuneempi väki taas muistaa vielä edellisenkin kierroksen, ja riippuu ehkä omasta suhtautumisesta silloin viimeksi, lämpeneekö uusinnoille vai ei? Itselläni on ajoittain ollut jo aika vanha täti-olo, kun esimerkiksi vaatemuodissa näkyy paljon kasari- ja ysärivaikutteita. Jotenkin tuntuu, että niistä edellisistä kierroksistakaan ei ole vielä toivuttu :-D Samaan tapaan kuin vaatemuodissa, myös sisustuksessa tuntuu olevan jonkun verran kierrätystä eri vuosikymmenten välillä, mutta tyylilainat ovat ehkä hieman hienostuneempia kuin vaatepuolella. Onneksi! Ainakin omasta mielestäni tuntuisi olevan näin, eivätkä rottinkilapaiset kattotuulettimet ole ainakaan vielä tulleet takaisin. Huh. Toistuvat teemat ovat enemmänkin värejä ja niiden käyttöä.

Mihin pyrinkään tällä pohjustuksella? No, kävi nimittäin niin, että ostin kierrätyskeskuksesta noin pennillä puuterisen/persikkaisen mikälie roosan maljakon. Maljakko on vanha, vaikka tällä hetkellähän tuon tyyliset sävyt ovat taas hyvinkin pinnalla. Ajatuksenani oli kuitenkin maalata maljakko kilikalimaalilla esimerkiksi mattamustaksi (yllätys!), mutta maalin puuttuessa kippo on nyt toistaiseksi vielä alkuperäisessä asussaan. Tuosta väristä minulla tulee ihan suora nostalginen aikamatka yhdeksänkymmentäluvun alkuun, ja silloiseen kotiimme. Kyseessä oli uusi talo, jonka vanhempani rakensivat. Siellä sisustus oli vaalea, paljon valkoista ja harmaata, pieniä ripauksia mustaa, ja siinä harmaalla sohvalla tismalleen tuon maljakon väriset puuteripinkit koristetyynyt. Kuulostaa aika tältäkin päivältä, eikö? Maljakko on luultavasti peräisin sieltä samalta ajalta kuin omat lapsuuteni persikka-barbit, mutta jos tuo keikkuisi nyt sisustusliikkeen hyllyllä, voisi sävy ja malli mennä aivan nykypäivän tuotteestakin! Hassua. Meillä ei tämän tyylistä murrettua värimaailmaa kodista juurikaan löydy, mutta tv-tason päällä lojuneisiin Pukkilan laattojen mallipaloihin yhdistettynä kierrätysmaljakko loi hyvinkin ajankohtaisen väripaletin. Hetken noita katseltuani yhdistelmä näyttää jopa ihan kivalta ysäriviboista huolimatta. Kappas! Joulupöydässä olleet kuivaneet eukalyptukset saivat hoitaa kukkien tehtävää, mutta tuoreet kesäkukat olisivat varmasti saaneet maljakon nousemaan vielä enemmän edukseen. Ehkä annan maljakolle, ja sen kierrätetylle puuteripinkille vielä kuitenkin mahdollisuuden? Ties vaikka silmä tottuisi? Ainakin siihen asti, että saan sen spraymaalin hankittua tai ehtii tulla kesä ja ne kesäkukat :-D Kivaa viikonloppua!

6 kommenttia

 1. Joo kyllä maljakko on ihan tätä päivää muotonsa ja värinsä puolesta. Kaunis se on joka tapauksessa ja eukalyptyksen oksat käy siihen hyvin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tosiaan, minustakin tuo voisi olla hyvin ihan uusikin. Tai no, ihan varmaksihan en tietenkään voi tietää sen ikää ja alkuperää kun on kierrätyskeskuksesta hankittu, mutta yleisesti ottaen sinne ei päädy mitään niin uutta että uskon tuon olevan edelliseltä puuteripinkki-kaudelta :-D Saapa nähdä innostunko vielä pinkistä vai maalaanko tuon kuitenkin!

   Poista
 2. Kaunis maljakko! Tässä sen huomaa, ettei mitään kannattaisi heittää pois kun se jossakin kohtaa tulee taas muotiin! Hyvä löytö!
  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Juu, näinhän se menee, mutta toisaalta kun aina on säilytystilaa liian vähän, niin ehkä ei ole ihan viisasta säilöäkään kaikkea :-D Onhan tuo löytämisen riemukin osa viehätystä, jos kaikki olisi kaapissa valmiina, jäisi sekin ilo kokematta!

   Poista
 3. Kaunis ja kauniin värinen maljakko. Kivan mallinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mallin takia tämän ostinkin, vaikka varmasti maljakoita on jo ennestään tarpeeksi :-D Ajatus oli tosiaan maalata tämä, kun en ensialkuun osannut ollenkaan ajatella sitä tuon värisenä meille. Mutta ehkä säästänkin värin, nyt siihen on silmä alkanut jo tottua!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!