Helppo ja edullinen tapa jouduttaa kevättä


kevät, hiirenkorvat

Huomaan olevani vuoden kierron suhteen aika kaavoihini kangistunut. Tai periteiden ystävä, miten sen nyt ottaa. Tiettyinä aikoina vuodesta tehdään lähes poikkeuksetta ne tietyt jutut. Yksi vuoden kohokohdista on näin puutarhahörhönä tietysti kevät, ja siihen liittyykin kenties eniten näitä omia pikku traditioitani. Olen suuri keväänkyttääjä, niinkuin olen ennenkin täällä blogissa tunnustanut :-D

Maaliskuun alkupuolella haen aina oksia sisään maljakkoon. Parhaiten toimivat koivunoksat, mutta esimerkiksi marjapensaat ym saatavilla olevat oksat sopivat tähän oikein hyvin. Lisäksi mustikan varvut tekevät nopeasti lehtiä, ja ne alkavat usein myös kukkia maljakossa! Pian on aika leikata omenapuita, ja nekin oksat kannattaa ottaa talteen ja laittaa maljakkoon. 


Lehtien puhkeamiseen menee maljakossa noin viikko, ja niin myös tällä kerralla. Tänään huomasin, että ensimmäisiä pieniä lehtiä oli ilmaantunut koivunoksiin, ja oikein sydämessä läikähti ilo. Kevät ♥ Sieltä se taas tulee. Silmu kerrallaan!


Ai että se on muuten ihanaa aikaa, kun pihalla alkaa tarkenemaan ohuemmassa takissa ja tennareissa, voi juoda kahvit terassilla auringon lämmittäessä, ja samalla tiirailla näkyisikö kukkapenkissä jo jotakin vihertävää. Ja se on ihan pian taas! Näiden maljakossa joudutettujen silmujen avulla jaksaakin mainiosti odottaa sitä oikeaa vihreyttä ja lämpöä ulos. Koivun lehtien pienet hiirenkorvat ovat jotain niin ihanan väristä, että sydän pakahtuu. Ulkona kun puihin ilmestyy hiirenkorvat, muuttuu maisema kuin taikaiskusta, ja tuntuu kuin elämä virtaisi taas suonissa pitkän talviunen jälkeen. Ah. Mainitsinko jo että tykkään keväästä? :-D


Onko teillä tapana ottaa oksia maljakkoon? Vai odotatteko mielummin sitä aitoa vihreyttä ulkona? Oikein iloista ja energistä päivää kaikille, älkääkä ollenkaan nyt välittäkö vaikka lunta sataakin. Kyllä se kevät sieltä tulee! :-)

20 kommenttia

 1. Kevät on minunkin lempivuodenaika! :) Vaalean vihreässä kylpevä luonto on minusta kauneinta. Ja kyllä, napsin usein oksia maljakkoon, mutta koivunoksia meillä ei näy, koska olen niille allerginen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se ihan ensimmäinen kevään vihreys on joka vuosi jotenkin uudestaan ihmeellinen :-) harmi allergiasta, meilläkin on koivuallergikkoja, mutta eivät ole onneksi saaneet noista oksista oireita. Tai sitten en ole vaan tajunnut, pitääpä muuten seurata!

   Poista
 2. Hyvä kun muistutit, pitäis kans hakea jonkun puun oksia sisälle.
  Lehtikuusen oksia on ollut, niihin tuli kans tosi äkkiä vihreää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lehtikuusesta tulee varmasti upea, sitä minulla ei ole koskaan maljakossa ollutkaan! Ei ole omalla pihalla eikä kenenkään tutunkaan että pääsisi oksia hakemaan. Pitäisiköhän istuttaakin omalle pihalle sellainen..? Kiitos ideasta! :-)

   Poista
 3. Ei vitsi noi mustikanvarret näyttävät mageilta :). Täytyypä käydä hakemassa lähimetsästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ne on tosiaan kivan vihreitä jo itsessään, ja tekee aika nopsasti lehdet ja sellaiset pienet kukat :-)

   Poista
 4. Mustikkaa on ollut parissa eri maljakossa kukkimassa. Kukat ovat superkauniita:) Juuri eilen hain koivunoksia ja pähkinäpuuta keittiöön. Saa nähdä miten tuon pähkinän kanssa käy, lähteekö puskemaan vihreää vai ei :) on ihan uusi tuttavuus.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mustikka on tosiaan aivan "pomminvarma", se tekee aina lehdet ja ne kukatkin ilmeisesti. Pähkinästä ei ole minullakaan kokemusta, mutta uskoisin että sekin tekee silmut siinä missä muutkin! Minkähänlaiset silmut siinä mahtaa ollakaan? :-)

   Poista
 5. MUstikanvarvut ovat täälläkin kukkineen ja kirsikanoksat..:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kirsikka onkin ihana ja sen kukat! Pitää odottaa pari vuotta että tuo meidän kirsikka vähän vielä kasvaa, niin sitten siitä voi jo hakea oksia maljakkoon :-) Ihan vielä en raaski kun on niin pikkuinen taimi vasta.

   Poista
 6. Tänään oli ensimmäistä kertaa kevättä rinnassa, niin että meinasi ihan pakahtua onnesta. Rakastan sitä hetkeä, kun joku aamu ulos lähtiessään huomaa puihin puhjenneet hiirenkorvat. Mielelläni myös joudutaan kevättä muutamaankin otteeseen keräämällä oksia maljaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ♥ Se hetki on niin ihana! Siitä silmujen puhkeamisesta kuuluu melkein ääni, niin kerralla vihreys tupsahtaa maailmaan. Ja rakastan sitä myös, silloin vetää henkeäkin jotenkin syvempään kuin muulloin :-)

   Poista
 7. Mä taidan käydä kans hakemassa oksia sisälle vihertymään! Ainakin syreeniä pitää kokeilla, siinä on ihanat lehdet. Ja omenapuustakin taidan taittaa pari oksaa, jos niihin tulisi vaikka kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, omenapuuta kannattaa kokeilla! Itse olen aina hyödyntänyt, kun keväällä niitä on hyvä leikata muutenkin. Omenapuun lehdet eivät vain ole niin kauniin heleät sävyltään, kuin esimerkiksi koivun, mutta syreenissä taas on :-)

   Poista
 8. Kevätlapsi täällä hei :) Kyllä, oksia tulee haettua maljakkoon. Tänään tosin hain oksat Ica marketin kukkakaapista, sillä sinne oli tullut kirsikan oksia ja nehän huusivat päästä meille ! Kuten ne kolme (!!!) muutakin kukkapuskaa, jotka tänään kotiutin...minua ei sais päästä kukkakauppaan keväällä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ah, kevätlapsi :-) Onnea, sulla taitaa siis olla synttärit aika lähellä? Kirsikan oksat ymmärrän hyvin, minuakin ne olisi huutaneet ihan varmasti! Kukkakauppaan on aina hyvä hetki mennä, tää on vähän niinkuin mun motto :-D

   Poista
 9. Meillä on vähän huonosti sopivia kasveja pihalla, joten joudun ostamaan oksat kukkakaupasta. Lähipuistosta ei uskalla katkoa mitään, ettei saa poliiseja perään ;) Kenelle muuten voi valittaa, kun viimeisiin kirsikanoksiin tuli pelkästään lehtiä eikä yhtä ainutta kukkaa?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu ei kannata ehkä ihan mistä vaan lähteä katkomaan oksia. Vaan onhan niitä onneksi kaupassakin, vaikkka mitä ihania :-) Toi kirsikkahomma onkin paha, minulla on käynyt joskus ihan sama juttu! Silloin epäilin, että oksia olisi säilytetty jotenkin väärin, kun ostin ne jostain marketista. Toki voi olla niinkin, että hoidin niitä väärin..? :-D

   Poista
 10. Oi kun ihanasti vihertää <3 Tulee niin hyvä mieli kun kevät saapuu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, minulla on ihan samat mietteet keväästä ♥

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!