Uutta terassia ja muuta mukavaa


pionin nuppu

Lomaviikko on hujahtanut nopsasti. Ollaan puuhasteltu kotona ja tehty pieniä retkiä lähistölle, nautittu kiireettömyydestä. Ehdittiin alkuviikosta ottaa myös pieni irtiotto miehen kanssa, ja käytiin Helsingissä leikkimässä turistia. Se on siitä mukava matkakohde, että tienoot on tuttuja, mutta monta paikkaa on vielä käymättä vierailulla. Lainasimme hotellista polkupyörät, ja se olikin kiva kuvakulma kaupunkiin. Vaikka asuimme Helsingissä yli kymmenen vuotta, oli minulla niinkin iso aukko sivistyksessä etten ollut käynyt ennen Ateneumissa! Nyt on onneksi sekin asia korjattu :-) Myös Löyly tuli katsastettua, ja olihan sekin hieno. Ruokapaikaksi valitsimme illalla Shelterin Katajanokalla, ja se oli kyllä upea uusi tuttavuus! Suositten lämpimästi. Instaan postailin kuvia ja tunnelmia, ja paikka oli tosiaan ihana vanhassa makasiinirakennuksessa. Ikkunasta katselin vanhoja purjelaivoja ja meren välkettä, palvelu pelasi ja ruokakin oli todella hyvää. Mitäpä sitä muuta voi täydelliseltä illallispaikalta toivoakaan?

Kotosalla iski yllättäen inspis pieneen raksailuun, ja päädyimmekin aika pian tuumasta toimeen. Ulkorakennukseen eteen on muodostumassa parhaillaan terassi, ja huomenna päästään jo laittelemaan pintalaudat paikoilleen. Kivaa, että edes joku kohta pihasta edistyy, kiviprojektin lykkääntyminen kun on harmittanut aikalailla. Osittain samasta syystä päädyimme tekemään tuosta rappusesta vähän isomman kuin alunperin piti, kaikki keinot saada tuota kamalaa soraa piiloon on otettava nyt käyttöön :-D Työmaan viralliseksi valvojaksi saimme ihka aidon prinsessan, ja kuulema hän hyväksyy. Hänen Korkeutensa tulee kuulema myös virallisiin avajaisiin kutsuvieraaksi.

Puutarhan kunigattaret eli pionit ovat myös ilahduttaneet isoilla nupuillaan, ja taitaapa käydä niin, että saan tänä vuonna nähdä ensimmäiset kukat täällä uudessa pihassa! Jännä että näin pian, osa pioneista on nimittäin istutettu vasta viime kesänä, kun ensimmäisenä talvena osa taimista kuoli. Edellisessä pihassa sain odottaa ensimmäisiä pioninkukkia muistaakseni kolme vai neljä vuotta, ja nyt tosiaan ollaan asuttu vasta kaksi vuotta täällä. Vaan hyvä niin!

Ihanaa alkanutta heinäkuuta kaikille!


4 kommenttia

 1. Uudesta terassista tulee varmasti upea :) ja voi miten kaunis prinsessakin oli kuvassa :) Mukavia heinäkuun kesäisiä hetkiä teille :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi! Terassi alkaa jo hahmottua, ja pintalautojakin on puolet paikoillaan. Se on aina mukavaa kun saa jonkun keskeneräisen puuhan vähän edistymään :-)
   Kiitos samoin, oikein mukavaa kesää!

   Poista
 2. Oi, miten ihastuttava keijukainen on siellä vastaavanamestarina! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikista meidän raksaprojekteista tässä oli kyllä miellyttävin vastaava mestari! :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!