Isot numerot talon seinään

Ihanaa juhannusiltaa kaikille! Tässä kun kotosalla ollaan oltu on ilmeisesti aikaa saunan lämpeämistä odotellessa päivittää blogiakin :-)

Uusien talojen rakentajat miettivät usein joka ikisen nippelin ja nappelin todella tarkkaan, harkiten kokonaisuuteen sopiviksi. Kun rakentaminen etenee, ja turnausväsymys alkaa nostaa päätään, tuleekin siitä odotetusta "sit kun pääsee valitsemaan kaikkii ihanii juttui"-vaiheesta tuskallinen pakkopulla, ja joskus ihan loppuvaiheen valinnat meneekin jo tyylillä ihan sama, kunhan on jotain. Kun talo on jo lähestulkoon valmis, ja aletaan miettimään muuttotarkastuksen tilaamista, voi päästä yllättämään että hei, sittenhän pitää olla se talon numerokin jo paikoillaan! Suunnataan lähirautakauppaan, ja otetaan ensimmäiset jotka ei eniten ärsytä :-D Tätä toista taloa rakennettaessa olin kuitenkin jo viisaampi, ja meillä oli talon numerotkin mietittynä ja tilattuina jo hyvissä ajoin. Halusin nimittäin normaalia suuremmat numerot, ja muutenkin toiveissa oli että niissä olisi vähän jotain jujua, ja että ne sopisivat talon moderniin ilmeeseen. Mitään kiemuraisia takorautoja ei siis tullut kysymykseen. Törmäsin tälläisiin isoihin numeroihin eräässä toisessa talossa, jonka oli piirtänyt sama arkkitehti kuin meidänkin talomme. Koska talon emäntä piti vielä siihen aikaan raksablogia, selvisi numeroiden alkuperäkin helposti. Ne oli tilattu Hannah Hoijarilta. Niinpä meille tuli samasta paikasta isot 40cm korkeat numerot, ja fontinkin sai valita itse. Suurimmat numerot mitä heiltä olisi saanut, olisivat olleet metrin korkuisia, mutta ehkä se olisi ollut jo vähän liikaa... :-D Laitoin viestiä heille facebookin kautta, ja ainakin sieltä yhteydenpito sujui kätevästi.

Saimme ulkorakennuksen äskettäin ulkopuolelta maalattua, ja valotkin siellä nykyään palaa, niin heräsi ajatus että varaston seinässäkin voisi olla numerot, se kun on lähempänä tietä ja näkyy ensin katua meillepäin tullessa. Päädyin tilaamaan samanlaiset numerot*, mutta hieman pienempinä eli 20cm korkeina. Varasto on kokonaan musta, ja halusin numerotkin mustina. Ne erottuvat kuitenkin juuri sopivasti, ja illalla numeroiden päällä on vielä valot korostamassa niitä. Minusta nuo molemmat numerot vaikuttavat yllättävän paljonkin talon yleisilmeeseen, ja ne on kuin kirsikka kakun päällä!

*varaston numeroista saatu alennusta bloginäkyvyyttä vastaan.


8 kommenttia

 1. Sopii hyvin tuohon rakennukseen noi isot numerot.
  Osallistu kastehelmi kakkuvadin arvontaan mun blogissa.

  VastaaPoista
 2. Se on hyvä että numero näkyy hyvin. Joskus kun itse hakee jotakin numeroa, ei tahdo edes kaupungissa olla kuin pieniä numeroita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samaa mietitimme mekin, varsinkin kun meillä talo ei ole ihan tien vierssä niin sellaiset tavanomaisen kokoiset eivät olisi oikeasti näkyneet sieltä minnekään. Toki nuo varaston numerot nyt auttavat ihan huomattavasti, mutta alunperin ei pitänyt tulla kuin vain talon seinään numerot :-)

   Poista
 3. Kiitos vinkistä! Mun on pitänyt ehkä jo kahden (?) vuoden ajan tilata jonkinlainen nro talon seinään, mutta kun tiedän jo etukäteen, ettei rautakauppatarjonta kelpaa enkä ole jaksanut selvittää muutakaan, on homma jäänyt. Mietin, että josko laittais ihan kirjaimilla...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oleppa hyvä! Kirjaimilla kirjoitettuna on tosi kiva myös, toki talon numero vaikuttaa että toimiiko vai ei. Tuolta saa onneksi omalla fontillakin tilattua, niin tulee varmasti mieluisa :-)

   Poista
 4. Taas olen utelemassa... eli mikä tää fontti on? Tätä fonttia olen katsellut sillä silmällä monessa blogissa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hei. Fontti on nimeltää Andes. Toki hyvin saman näköisiä fontteja on muitakin.

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!