Kesäpäiväksi tekemistä Porvoossa: Bosgård


Koululaisten lomalla on ollut pakko keksiä välillä jotain pientä puuhaa tai retkeä. Vaikka vapaa oleilu on toki rentouttavaa ja lapsetkin kaipaavat kouluvuoden jälkeen lepoa, alkavat varsinkin eskari- ja ekaluokkaikäiset melko usein kiipeillä ns. seinille jos ei ole mitään ohjelmaa. Tänään me lähdettiin iltapäivällä vähän ekstemporee ajelulle, ja meinattiin mennä Kungsbackan kotieläintilalle. Sinne ajettuamme tajusin kuitenkin, että paikkaan on pääsymaksu, ja siellä käy vain käteinen jota ei tietenkään ollut riittävästi mukana. Lisäksi liput olivat mielestäni aika hintavat, laskettiin että meidän porukalla olisi tullut jo hinnaksi lähemmäs viisikymppiä... No, piti keksiä uusi suunta, ja muistin lukeneeni joskus Hannan blogista että täälläpäin on myös maatiloja joissa on tilamyyntiä ja kahvilaa ym. Pikaisella googlailulla löytyikin retkikohteeksi Bosgårdin luomutila. 

Tilalla kasvatetaan Charolaiskarjaa, ja kuten he itse kutsuvat, niittylihaa. Karja laiduntaa perinnemaisemassa samalla hoitaen sitä luonnonmukaisesti. Tilakaupassa myydään oman tilan lihaa ja lihavalmisteita, ja samassa yhteydessä on myös kahvila ja ravintola (jonne pitää ehdottomasti mennä joskus syömään!). Ilmeisesti paikasta saa vuokrata myös juhlatiloja, ainakin miljöö oli todella viehättävä vanhoine taloineen. Itse ostin kaupasta vähän grillattavaa juhannukseksi, arvostan todella sitä että tiedän lihan alkuperän näinkin omakohtaisesti. 

Lapset viihtyivät tilalla niin hyvin, että lopulta meidän piti vähän väkisin lähteä kotiin kun ruoka-aika alkoi lähestyä. Metsässä kulkeneella luontopolulla oli paljon nähtävää, ja mietittiinkin jo että pitää tulla joskus vielä paremmalla ajalla uudestaan, nyt ei ehditty ihan koko reittiä mennä läpi.

Tässäpä siis yksi vinkki kesäpäiväretkeksi Porvoon seudulla, kaunista maaseutua täällä toki riittää vaikka kuinka paljon, mutta jos tekee mieli samalla tehdä ostoksia, tai käydä syömässä, löytyy tämä kaunis maatila noin vartin ajomatkan päästä Porvoon keskustasta!


2 kommenttia

  1. Oli kyllä hienoja kuvia ja niin kesäisiä. Ei ihme että lapset pitivät.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :-) Luonnossa on kiva liikkua ja sieltä löytyy aina jotakin katsottavaa!

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!