Kodikkain nurkkaus meillä?


Sisustamisessa moni tekee valintojaan aika fiilispohjalta. Makuja ja tyylejä on lähes yhtä monta kuin sisustajiakin. Samanhenkisten kanssa on mukava joskus vaihtaa ajatuksia, ja päädyimme pienellä bloggaajaporukalla keskustelemaan facebookin kautta. Samalla heräsi ajatus, että olisi kiinnostavaa jos eri blogeista voisikin joskus lukea samasta aiheesta, ja näin saada samaan teemaan erilaisia näkökulmia. Päätimme ottaa kuukausittain vaihtuvan aiheen, ja tämän aiheen meille emännöi Suvi Valkoinen Harmaja-blogista. Sieltä voitte myöhemmin käydä lueskelemassa kootusti koko porukan mietteitä kodikkuudesta.


Kun kysymyksenä oli, että mikä on kotinne kodikkain nurkkaus, piti oikein miettiä hetki. Vaihtoehtoja olisi ollut useampiakin, aika onnekas tilanne siis! Päädyin olohuoneen sohvannurkkaan, ja olin sen jo kuvannutkin, kun vaihdoinkin nurkkausta vielä lennossa. Julistankin kodikkaimmaksi nurkkaukseksi vähän yllättäen työhuoneen ja tietokonepöydän ympäristön. Ei ehkä se yleisin valinta, eihän läppärit ja tulostimet ym ole kovin esteettisiä esineitä :-D Tykkään silti tästä nurkkauksesta ja sen tunnelmasta, tässä koneella nytkin kun naputtelen. Pohdin, että mikä sitten tekee tilasta, kodista tai vain yhdestä nurkkauksesta kodikkaan? Tämä on taas niitä fiilispohjaisia juttuja, ja usein tuo tunne syntyy monen asian summana. Omassa kodissani huomaan kuitenkin olevan muutama seikka joita voisin nimetä kodikkuuden avaimiksi. Yksi on viherkasvit, niitä meillä on jokaisessa huoneessa. Toinen on se, että esineillä on tarina. Tässäkin nurkkauksessa ympärilläni melkein kaikilla esineillä on aika kiinnostava tausta, aika harva esine on vain tylsästi ostettu kaupasta ja kannettu kotiin.Omatekemäni keraaminen amppeli, ja taustalla yhden lapsen aikoinaan tekemä piirros edellisestä kotitalostamme. Kukkakin ehti kertaalleen kupsahtaa, mutta sain sen elvytettyä takaisin eloon :-DJos ihan luettelen, niin pöytä on äitini meille kierrätyskeskuksesta tuoma, sen piti olla vain tilapäisenä apupöytänä viimekesäisissä rippijuhlissa, mutta päätyikin tietokonepöydäksi. Maalatakin se pitäisi, mutta ei ole vielä ollut aikaa (kahvikupin renkulatkin jätin autenttisuuden nimissä pyyhkimättä). Lamppu on löytö roskalavalta, Tapiovaaran Fanett-tuolin ostin edellisen kodin lähellä olleen vanhan talon kuolinpesän pihakirppikseltä. Seinällä on lasten kuvia ja muutama printti joihin liittyy muistoja. Viereinen iso liinavaatekaappi on tori.fi kautta löytynyt edellisen kodin makkariimme vaatekaapiksi. Pöydällä oleva pirteä kynä on matkamuisto miehen kanssa tehdyltä Ruotsin reissulta, ja pöllön on isoäitini maalannut joskus posliinimaalauskurssilla. Pöydän alla on opiskelureppuni jonka olen itse tehnyt. Oman lisänsä huoneen tunnelmaan tekee lapsuudessa saamani piano, jonka isäni on minulle kunnostanut, se ei nyt valitettavasti näy kuvissa mutta on tuossa ihan vieressä. Myös maisema auttaa viihtymään, viereisestä ikkunasta aukeaa näkymä terassillemme, ja taustalla olevaan metsään sekä pellolle. 

Tälläistä tänään, sateisena maanantaina. Minkälaisista palasista teidän mielestänne kodikkuus tilassa koostuu? Onko se täydellisen harmonisesti yhteensointuvat esineet, tilan värit, vai jotakin ihan muuta?

 Ihanaa uutta viikkoa kaikille, aika monella taitaakin olla loma? 

13 kommenttia

 1. Tiedätkö, näitä kuvia katsellessa ei ikinä uskoisi, että olette asuttaneet taloa vasta vuoden. Ei merkkiäkään siitä steriiliydestä mikä monia uusia taloja mielestäni vaivaa. Ihanan kodikasta kerrassaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon <3 Onhan meillä monta nurkkaa vielä ihan laittamattakin, esimerkiksi meidän makkari oli vielä hyvin hiljattain virkaatekevänä varastona, ja sen sisustus on ihan raakile :-D Itse olen monesti sanonut, että kaksi vuotta se ottaa, ennenkuin uusi koti alkaa olla sellainen että mikään ei tunnu olevan kesken. Siihen nähden ollaan vasta puolessa välissä, eli on tässä vielä aikaa kypsytellä :-)

   Poista
  2. Niin, ja tosiaan osasyynä voi olla sekin, että meillä on näitä vanhoja mööpeleitä! Aika usein törmää siihen, että uuteen taloon hankitaan kaikki kalusteetkin uutena. Me kannettiin vain vanhasta talosta tavarat tänne, ja joitain yksittäisiä hankintoja on tehty sittemmin mutta ei montaakaan. Eli siinä on puolensa että olen olllut kotona, niin on palkkapussin puutteessa pysynyt sisustus kodikkaana :-D

   Poista
 2. Minusta toi nurkkaus on tosi kivan näköinen. Jokaisella tavaralla on oma kertomuksensa/muistonsa, ne tuovat sitä kodikkuutta.
  Pöydällä oleva kukkanen ja sen alunen, puinen, ihana yhdistelmä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tässä tilassa on tosiaan lähes kaikilla tavaroilla tarina, ja niin taitaa olla meillä vähän koko kodissa sama juttu. Tykkään kerroksellisuudesta ja tarinoista, ja se on juuri minulle sitä kodikkuutta. Jollekin toiselle kodikas voi olla jotakin ihan muuta :-)

   Poista
 3. Kaunis ja viihtyisä nurkkaus. Ja, tuo vanha kaappi on todella ihana.
  Aurinkoista alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Kaappi on ihana, ja painava, kuvassa näkyy siitä vain puolet :-D
   Aurinkoa sinnekin, täällä ei tänään pilkahtanut yhtään mutta huomenna pitäisi kuulema taas paistaakin :-)

   Poista
 4. Ihana toi pöytä. Miten ihmeessä joku raaskinu luopua siitä. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kierrätyskeskukset on kyllä ihmeellisiä aarreaittoja, meillekin on tullut niistä vaikka mitä löytöjä! Mm Tapiovaaran Mademoiselle-tuoli, Niemen tehtaiden retro-kerrossänky (kahdesta eri keskuksesta ne puolikkaat tosin), olohuoneen sohvapöytä ym :-D

   Poista
 5. Vitsi miten ihana työpiste! Ja tykkään kyllä hurjasti siitä, että tavaroilla on tarinansa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minäkin tykkään että esineillä on historia ja tarina, ja vasta tätä kirjoittaessa oikeastaan tajusin kuinka paljon meillä onkaan sellaisia esineitä, siis muuallakin kuin työhuoneessa :-)

   Poista
 6. No niin, minä kun epäilin, ettei työhuone ole suosittu valinta niin tässä heti ensimmäinen :) Toisaalta ei tuo nurkkaus ole kovin tyypillisen toimistomainen vaan tosiaan kiva kodikkaan näköinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yllätin vähän itsenikin valitsemalla työhuoneen :-D Olohuone oli tosiaan se ensimmäinen valinta, ja aika selkeäkin sellainen kun se on niin talon "ydin". Toisaalta en sohvalla ehdi paljoakaan oleskella, koneella tulee varmasti oltua enemmän :-D

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!