DIY: Tuikkulyhdyn tuunaus spraymaalilla maljakoksiJoulu on siivottu kodista pois, ja kuten joka vuosi, myös nyt iski saman tien hirmuinen uudistusvimma. Viime vuonna veivasimme kalusteet loppiaisen uuteen uskoon, tänä vuonna päädyin puuhastelemaan vähän pienempien projektien parissa. Olen ennenkin tuunannut kirpparilta löytyneestä Muurlan lasin tuikkukiposta pienen maljakon, ja koska nyt löytyi sille edullisesti toinen kaveriksi, tein tälle viikonloppuna samat toimenpiteet. Otin työstä muutaman kuvan, ja laitan nyt tännekin ohjeen, olkaapa hyvät!

1. Tuikku lähtötilanteessan näytti tältä:


2. Ota sisältä metallinen osa pois, ja poista pohjalta mahdolliset steariinit. Irroita tuikun kyljestä Muurla-tarra (joka on muuten aika tiukassa). Hio pinta kauttaaltaan kevyesti, ja varmista ettei tarran liimoja jää pintaan. Itse käytin hiontaan pientä palaa 180 karkeutta olevaa hiomapaperia. 


3. Poista pinnasta hiontapöyly huolellisesti. Voit käyttää kosteaa riepua apuna, mutta anna pinnan sen jälkeen kuivahtaa hetken ennen maalauksen aloittamista.

4. Sekoita spray-maali hyvin. Maalaa mielellään ulkona, ja paikassa jossa ei ole vaaraa sotkea ympäristöä ja muita esineitä. Ota alle joku pieni alusta, jolla saat liikuteltua kippoa ilman että siihen tarvitsee koskea suoraan sormin. 


5. Ensimmäisen kerroksen jälkeen huomaat, jos pintaan on jäänyt hieman pölyä tai roskia. Kun ensimmäinen kerros on hieman kuivahtanut, voit pyykäistä roskat kädellä pinnasta pois ennen seuraavaa kerrosta. Maalaa toinen kerros niin, että käännät kipon ympäri, jotta saat pohjan puolellekin tarpeeksi maalia. Kolmas kerros maalataan taas oikein päin. Maalaa kerrokset melko ohuina, ja pidä kerrosten välillä noin 5 minuuttia taukoa. Huom! Jos haluat maalata lisää kerroksia, pitää ne tehdä joko tässä yhteydessä muutaman minuutin jälkeen edellisestä, tai sitten vasta viikon päästä! Jos maalia lisääkin vaikkapa seuraavana päivänä, voi edelliset kerrokset lähteä kuplimaan irti. Eli muistisääntönä spraymaalin kanssa: 5min ja 7vrk.

DIY, maalaus, tuunaus

Viikonloppuna saimme muutaman muunkin pienen, mutta jotenkin hankalasti alkuun saadun homman hoidettua. Näistä tulee niin hyvä mieli! Vessassa on vihdoin naulakko käsipyyhkeelle, eipä tässä ole asuttukaan kuin vasta 2,5 vuotta :-D Lasten arkieteisen naulakko lähti vaihtoon, ja vaikka muutama koukku pitää hankkia lisää, on tilanne nyt jo parempi kuin aikoihin. Edellinen naulakko oli todella epäkäytännöllinen pienine koukkuineen, josta takit tipahteli jatkuvasti.


Linnuille löytyi kiva uusi lintulauta läheisestä kukkakaupasta. Se on ihan kuin tuo taustalla oleva lato! Edellinen lauta meni huonoon kuntoon, ja tämä on varmasti nyt kestävämpi peltikattoineen. Keittiön ikkunasta on tosi kiva seurailla lasten kanssa lintujen puuhia :-) Tästäkin tuli tosi hyvä mieli, koska uudesta laudasta on ollut puhetta pitkään.Oikein mukavaa sunnuntai-iltaa, ja alkavaa arkista viikkoa!

5 kommenttia

 1. Kauniit maljakot ja spray-maalilla saa kyllä ihmeitä aikaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tekisi mieli kyllä maalata tuo isompi vielä uudestaan, minulla oli silloin jotain tosi huonoa maalia joka jätti pinnan röpelöiseksi ja roiski mennessään. Tänä pienempi on paljon nätimpi pinnaltaan :-) Mattamusta spray on mulla ihan luottokamaa, aina pitää olla pullo varastossa valmiina :-D

   Poista
 2. Loistava idea, en olisi tunnistanut kuuna päivänä mitä maljakot ovat alunperin olleet. Eläköön spraymaali! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Ja tosiaan, spraymaalille hurraahuudot, varsinkin sellaiselle kunnolliselle :-) (Huonoja ja keskinkertaisia tuntuu olevan aika paljon tarjolla.)

   Poista
 3. Tulipa kauniit maljakot! Mukavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!