Sisustushaaveita 2018

Viime vuonna meillä oli isommalla blogiporukalla kuukausiteemoja, joihin sisustusbloggarit tarttuivat ja tekivät aiheesta oman postauksensa. Lopuksi postauksista koottiin aina kooste haasteen heittäneeseen blogiin. Nyt uuden vuoden alun kunniaksi herätimme tämän idean taas henkiin, ja vuoden ensimmäisen aiheen antoi Giselda hurmaavan kauniin Coffee Table Diary-blogin takaa. Haasteessa kysyttiin sisustushaaveista tälle vuodelle, ja evästys kuului näin:

"Haaveillaanko hetki? Uusi vuosi saa useimmilla meistä sisustushaaveet nousemaan pintaan. Haaveissa voi olla sisustaa uusi koti, parempi järjestys säilyratkaisujen päivityksellä, pintojen raikastus, tai vaikka tuoda uutta väriä sisustukseen. Toki myös ihanilla uusilla kalusteilla, valaisimilla, tekstiileillä ja sisustusesineillä - tai olemassa olevien kierrättämisellä, saa kodin ilmettä tehokkaasti päivitettyä. Mikä parasta, haaveilla voi isostikin, vaikka itse toteutus etenisi omalla tahdillaan! Millaisia sisustushaaveita sinulla on vuodelle 2018?"

sisustus, olohuone, Talostakoti

Meillä on rakentamisen myötä juurtunut kotiimme tunnelma, ettei se ole koskaan valmis. Edellisessä talossa ne kuuluisat viimeiset listat jäivät iskemättä kiinni, kun viiden vuoden asumisen jälkeen myimme talon. Täällä talossa raksatunnelmaa on pidetty yllä jo usempi vuosi myöskin, edelleen moni asia on ihan oikeasti tosi kesken (mm. ne pihakivet, *huokaus*...). Sisustuksen suhteen tunne on usein sama, mutta ei niin negatiivisessa mielessä. Sisustamisessa koen, että koti on osa elämää, ja elää vuosissa ja vuodenajoissa mukana. Sen ei kuulukaan olla stabiili valmis tila, johon ei enää kajota. Tulee muutoksia arkeen, jokin toiminto olisi hyvä saada toimimaan paremmin, tai tekee mieli muuten uudistaa nurkkia. Koska sisustuksen tärkein työ on olla toimivaa, ja vasta toissijaisesti kaunista, lähtee muutoksen tarve usein käytännöstä. Toki ratkaisu voi sitten olla esteettinen ja samaan aikaan ratkaisu ongelmaan.

olohuone, sisustus

Sohvapöytä

Kovin suuria haaveita minulla ei sisustuksemme suhteen tällä hetkellä ole. Yksi pitkäaikainen haave on nimittäin toteutumassa ihan tuotapikaa, kun olohuoneeseemme tulee muutaman viikon sisällä uusi sohva. Sohvan vaihdon tarve nousi käytännöstä; nykyinen sohva on perhellemme aivan liian pieni. Vaikka harvoin on tilanteita, että kaikki yhtäaikaa olohuoneessa istuisivatkaan, niin tuolle sohvalle ei ole mahtuneet oikein edes pienimmät lapset pikkukakkosen aikaan. Istuvat siis osa lattialla. Yksi muutos olohuoneesta on vielä kuitenkin toteutumatta, ja se on sohvapöytä. Nimeänkin sohvapöydän nyt omaksi sisustushaaveekseni vuodelle 2018. Nykyinen vintage-pöytä on palvellut uskollisesti, ja on ihan nättikin, mutta se on aika korkea, ja siitä on alkanut liitokset nitkua sen verran paljon, että jotain remonttia tuokin vaatisi. Voiko olla, että lasten pöydältä sohvalle hyppimisellä on osuutta asiaan..? 


Ostaen vai itse tehden?

Mies on puhunut monesti, että pitkän sohvan kaveriksi olisi mukava saada myös nojatuoli. Se on siis hänen haaveensa, jonka voin mainita tässä samassa. Mademoiselle-tuoli on toki mukava, mutta itsekin tykkäisin kyllä pehmeästä käpertymis-mallisesta nojatuolista myös. Olohuonepainotteisia ovat siis meidän haaveemme! Sohvapöydän suhteen minulla on ollut ajatus, että tekisin sen itse. Olen selannut sisustuskauppojen valikoimia, mutta jotenkin juuri sopivaa ei vaan tunnu löytyvän, tai sitten hinta on ollut kertakaikkiaan liian suuri. Itsetehty sohvapöytä sopisi jotenkin teemaankin, onhan meillä keittiön pöytä ja terassin pöytäkin omatekoisia! Saapa siis nähdä. osuuko kohdalle valmista yksilöä vai alanko nikkarointipuuhiin?

Yhtenä haaveena minulla on myös saada työpiste kuntoon. Nyt, kun työskentelen kotona, on nykyisen työpisteeni surkea ergomia noussut taas ihan uuteen rooliin, ja ainakin oikean korkuinen pöytä ja tuoli olisivat ehdottomat. Nyt istun normaalia matalammalla Tapiovaaran Fanett-tuolilla, ja se on yhdistetty vähän normaalia korkeampaan "tilapäiseen" pöytään vuodelta 2015. Juuh, niskasärky muistuttaa tämän haaveen toteutuksen kiireellisyydestä! :-D


Yksi helppo tapa uudistaa kotia tuli myös todettua tänään. Kaivaa omia kaappejaan! Sohvalle ilmestyi keväisemmän väriset tyynyt, mutta mitään ei tarvinut ostaa. Sen verran monen värisiä tyynynpäällisiä löytyi kaapista, että ei liene tarpeenkaan ostella uusia, vaihtaa vain välillä erilaisen väriyhdistelmän esille. Tuo pörröisin tyyny ei kylläkään vaihtunut, se kuuluu sohvan vakiovarustukseen. Ehkäpä uuden sohvan myötä meille ihmisillekin jää hieman enemmän tilaa, nyt tuntuu että jo kissa vie yksinään puolet sohvasta :-D

Oikein mukavaa viikonloppua kaikille!
6 kommenttia

 1. Hyviä ja käytännöllisiä haaveita! Mielenkiinnolla jään odottamaan, millainen sohva teille kotiutuu. :)
  Huomasin itse aivan saman jutun; pakko parantaa työpisteen ergonomiaa kun kotitoimistossa tulee istuttua päivittäin! Kivaa viikonloppua sinne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin vähän jännään sitä sohvaa, kävi nimittäin niin, että tilasin sen ensin toisella kankaalla, ja sitten vielä vaihdoin lennossa toiseen. Toivottavasti tulee hyvä! :-D
   Ja työpiste menee kyllä nyt ihan ykköseksi näissä hankinnoissa, tulee kamalat jumit huonosta asennosta! Ihanaa viikonloppua teillekin :-)

   Poista
 2. Mukavia haaveita sinulla. Itselläni haaveena on uusi matto olohuoneeseen ja ihastelinkin teidän mattoa. Joten, mistä olet hankkinut teidän olohuoneen maton?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Meidän matto on Natuzzin Ottawio, näitä myy Vepsäläinen. Minäkin rimpuilin olohuoneen maton kanssa todella pitkään, ja käytin muutamaa sovituksessakin, mut aina oli jotain. Valkoisen lattian kanssa on vaikea löytää sopivan sävyistä mattoa, ja vaaleista tykkäisin mutta ne on melkein aina sitten kellertäviä. Tuo matto on nätti, mutta siitä lähtee aika paljon karvaa. Toisaalta, samapa tuo, kun imuroitava on muutenkin joka päivä :-D

   Poista
 3. Totean Essin tavoin, että kovin käytännöllisiä haaveita :) Näppäränä tyttönä teet teille pöydän. Uniikit on parhaita!

  Mukavaa viikonloppua ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan olla siinä mielessä vähän tylsäkin sisustaja, että en tosiaan kaipaa oikeastaan mitään, mille ei ole selkeästi tarvetta :-D Ja juu, saattaapa olla että tekaisen sohvapöydän itse, kun ei meinaa sopivaa löytyä. Ellei sitten ylimääräistä pääomaa tupsahda jostain :-D

   Mukavaa viikonloppua teillekin!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!