kotiliesi

Matto Koko Iäksi?Moni pidempään blogia seurannut tietää, että olen tuskaillut mattokuumeen kourissa jo tosi pitkään. Siis varmaan ainakin vuoden tai kaksi. Ehdokkaita tässä on käynyt, ja lopulta ne joko eivät ole natsanneet kuitenkaan, tai sitten ne tungettu varaston suojiin muista syistä. Yksi matto päästi kamalasti nukkaa ja sotki paikat, yksi oli liian kirjava ja mitänäitänyton. Suurin pulma mattojen suhteen on se, että sopivaa ei meinaa löytyä, mieluisaan ei riitä rahat, tai sitten se tärkein, eli mitään ei juurikaan kannata hankkia koska koira. Tuo armas koiranpentumme kun ei vieläKÄÄN ole täysin sisäsiisti, ja epäilen että tuo on ehkä se yksilö joka ei koskaan opikaan..? No oli miten oli, viime ajat lattialla on lojunut se vanha matto, jonka piti jo tullessaankin olla todella tilapäinen ratkaisu. Se on ollut jo kaatsille menossa, peseminen kun maksaa enemmän kuin koko matto uutena, enkä muutenkaan usko että edes pesu pelastaisi täysin linttaan astutun ja moneen kertaan pissatun keinokuitumaton.


Näissä kuvissa lattiallamme on Mum'sin Koko Iäksi-matto, jonka sain ystävältäni testiin. Matto on äärettömän kaunis, mutta epäilin itse etukäteen että miten mahtaa passata vitivalkoiselle lattialle luonnovalkoinen villamatto? Tämä on muuten osa mattopulmaani myös, ihastelen aina vaaleita mattoja, mutta lopulta ne näyttävät enemmän tai vähemmän tunkkaisilta kun ne tuo meille tuon valkoisen lattian kaveriksi. Ratkaisu olisi varmastikin jonkun muun värinen kuin valkopohjainen matto, mutta minkäs teet kun haluaisin vaalean    :-D

Nyt saa muuten kertoa sitten kaikki parhaat niksit ja aineet, jos koiralta kuitenkin vielä pääsee käymään pissavahinko tuohon matolle? Onko se sitten ihan entinen, vai saisiko tahraa jollain pois?


Valkoisten sävyero ei tämän maton kohdalla nyt haittaa yllättäen ollenkaan, ja matto saa puolestani jäädä. Kiitokset siis Piialle sinne Helsinkiin, kyllä tämä saa meiltä uuden kodin ♥  Samalla kun rymsteerasin eilen mattoa paikalleen, innostuin pesemään sohvastakin päälliset, ja kokeilin vielä nostaa tuon Kiltatuolin toiselle puolelle sohvaryhmää. Aika kivasti tuli vähän vaihtelua!

Ihanaa alkanutta viikkoa, kivaa kun saa taas poltella takassa tulta ja käyttää kaulahuivia pihalla :-)


4 kommenttia

 1. Todella kivalta ja jotenkin iloiselta näyttää teidän olohuone. Tiedätkö siltä, että hymy nousee huulille kun kuvia katselee. Kiitos <3. Ja matto - meillä sama ja ollaan oltu todella tyytyväisiä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että miten ihanasti sanottu, kiitos Jutta! ♥ Matto on kyllä tosi nätti, ja nyt toivon ihan tosi kovasti ettei koira pissisi sitä pilalle!

   Poista
 2. Matto kaupoille tässä olisi matka. On kyllä kaunis tuo matto. Onko se kovin painava ja karhea, villaa kun on. Vai onko ihanan pehmeä, johon olisi kiva köllähtää selälleen. Kauniita nuo monet villamatot, mutta tuntuvat omaan käteen ikävän karkeilta/karheita ja kutittavat ikävästi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Tämä versio matosta ei ole kovin painava, kun on tuollainen ohuempi kudottu matto (ei siis sellainen "karvamatto" jossa villaa pystyssä). Karheus on vähän makuasia, minusta tuon pinta ei ole kovin karhea mutta toki villamainen se on. Villamatoissa käytetty villa vaikuttaa karheuteen aika paljon, ainakin olen törmännyt toisen merkin mattoihin mitkä oli tehty Uuden-Seelannin villasta ja se oli jotenkin pehmeämpi kuin villamatot yleensä. Merkki taisi olla Linie Design, heillä oli siis eri malleja ja malleista vain osa oli tuota Uuden-Seelannin villaa. Tämän meidän maton villalaatua en muuten tiedäkään!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!