kotiliesi

Valaisinlöytö kirppariltaPiipahdin taannoin viemässä pahvit ja muut kierrätettävät kierrätyspisteeseen, ja koukkasin samalla läheiselle kierrätyskeskukselle. Silmiin osui alahyllyllä nurinpäin olevaan metalliseen lampun varjostimeen, josta puuttui johtokin. Onhan meillä johtoja kotona, mietin, ja otin varjostimen lähempään tarkasteluun. Se on aika nätti, vaikkakin melko voimakkaasti tulee mieleen Louis Poulsenin valaisimet. Kotona huomasin, ettei valkoista siistiä johtoa ollutkaan vapaana, niin nyt tuohon tuli ainakin tilapäisesti musta johto, että pääsin testaamaan sitä kattoon. Ehkä vielä vaihdan johdon valkoiseen?

Koetin googletella, että mistä tuo varjostin olisi peräisin, ja se voisi olla ehkä vanha Valinten tuote. Jos jollakulla on parempaa tietoa, niin kertokaa ihmeessä! Mitään merkintöjä siinä ei ole. 


Tälläisenä sen löysin kirpparilta. Pölyn määrästä päätellen varjostin on odotellut alahyllyllään jo pidempään.


Nyt työhuoneessa on paljon parempi yleisvalo, aiempi valaisin osoitti umpinaisena vain alaspäin, ja olin usein kaivannut vähän enemmän valoa. Uudistus ei tullut myöskään kalliiksi, koska varjostimen hinnaksi sovittiin sen verran, mitä kolikkopussistani löytyy. Se maksoi siis 3,5e :-D

Ihanaa viikonloppua, täällä meillä on maa jo ihan jäässä ja mahtavan kuulas sää!

4 kommenttia

 1. Hyvä valo on tosi tärkeä. Mä en ainakaan tuu pienellä tuikkuvalolla toimeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen ihan samaa mieltä kanssasi! Jostain syystä tämän huoneen valaistus oli jäänyt vähän hämäräksi, kun kesällä on riittänyt luonnonvaloa hyvin koko päiväksi. Nyt on onneksi valoa enemmän käytössä :-)

   Poista
 2. Kivan näköinen mustallakin johdolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on omakin silmä jo tottunut, enkä usko että vaihdan johtoa ellei tuota mustaa nyt kaivata yhtäkkiä jonnekin muualle :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!