Mattoasiaa, osa tuhat


Talostakoti koira keittiössä

Edellisen postauksen jälkeen otin vihdoin olohuoneen nukkaavan maton pois, kun totesin ettei se taida pelkällä blogissa valittamisella siitä kadota :-D Niinkuin sanottua, keittiöön pitäisi löytää joku tilalle, kun keittiössä lainassa ollut Koko Iäksi-matto palasi olohuoneeseen jonne se sopii oikein hyvin. Tilapäiseksi ratkaisuksi löytyi varastosta villamatto, jonka hankin itseasiassa olohuoneeseen aikoinaan tilapäiseksi ratkaisuksi koiran pentuaikana. Koskahan meillä siirrytään pois tästä tilapäisyyden kierteestä..? Heh :-D No, tässä matossahan ei sinänsä ole muuta vikaa, kuin että en oikein tiedä sen värin sopivuudesta keittiöön, ja toiseksi se että matossa on koiranpennun pissaa. Käytin maton pakkaslumessa pyörimässä, ja pissatahrat on toki siitä putsattu ja huuhdeltu aikoinaan tuoreeltaan, mutta silti jotenkin tekisi mieli saada tuohon ihan oikea kunnollinen matto. 

Eilen Instagramissa jo näytinkin kuvan tästä tämän hetken mattotilanteesta, ja siellä sain kyllä paljon kannustusta, että matto sopisi tuohon. Itseäni vähän häiritsee kirjavan itämaisen ja graafisen vaalean maton yhdistelmä, meillä olohuone ja keittiö ovat kuitenkin lähes samaa tilaa. Lisäksi on vielä tuo väri. Keittiössä on hellan luona ollut jo ennestään kirkkaan punainen itämainen matto, ja se tämän kanssa vierekkäin on nyt jotenkin aika kamala. Eli mikä avuksi? Punainen pois? Kaikki pois?


Talostakoti kissa


Tietenkin tämä matto saa tuossa nyt olla, koska talvella tila mielestäni kaipaa mattoa pehmentämään ja tuomaan lämpöä jalkojen alle, eikä muitakaan mattoja tähän hätään ole. Pidän kuitenkin silmät auki, jos kohdalle sattuu hyvä tilaisuus hankkia jotakin muuta järkevään hintaan tilalle. Ja jos jostain sattuisi tupsahtamaan isompi kasa rahaa, en epäröisi hetkeäkään mitä hankkisin ensimmäisenä, heh :-D Jatkossa koetan keksiä tänne blogiin taas vähän muitakin aiheita kun nämä mattohommat! Kunnes se oikea löytyy, ja sitten siitä pitää tulla teillekin riemuitsemaan.


Eläimet ainakin rakastavat paksua villamattoa, ja kissa osaa ottaa sen mukavuudesta ihan erityisesti kaiken irti ! Melkein tekisi itsekin mieli kömpiä pöydän alle pötköttelemään kissan kaveriksi ♥ 

Mukavaa talvista päivää!


4 kommenttia

 1. Matot osaa olla välillä hankalia! Mun mielestä tuo tuossa on nyt aivan ihana, mutta ymmärrän, jos ei ole sitä tyyliä, mitä haet. Minä mietin jo nyt keittiön kesämattoa, koska villamatto on ihan liian talvinen sitten keväämmällä... matto on niin isossa roolissa joka huoneessa, että se pitääkin miettiä kunnolla :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Matolla saa aikaan tosi isonkin muutoksen huoneeseen, vaikka kaikki muu olisi ennallaan. Ja vaikka tykkään tuosta matosta, joku siinä nyt häiritsee. Koetan nyt olla tarjoushaukkana liikkeellä, josko jostain saisi edullisesti, nuo isot matot kun tuppaa olemaan aika arvokkaitakin, eikä nyt olisi oikein budjettia isoihin investointeihin :-)

   Poista
 2. Iso matto pöydän alla on ihanan kaunis. Mä tykkään kans et talvella saa olla mattoja, tulee heti lämpöisen näköiseksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matto tosiaan kuuluu mielestäni talvella enemmän sisustukseen, vaikkei meillä vanhojen talojen vetoa lattianraoista olekaan. Silti se tuo pehmeyttä ja kodikkuutta, ja parantaa myös tilan akustiikkaa! Kesällä toisaalta otan keittiöstä maton ihan surutta pois, mutta olohuonetta en osaa kuvitella ilman mattoa edes kesällä :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!