logo

Sisustussuunnittelua: Ravintola Salt.

Sain eilen kuvattua yhden valmistuneen suunnittelukohteeni, ja ajattelin laittaa tänne blogiinkin vähän kuvia. En ole aiemmin juurikaan töistäni tänne kirjoitellut, mutta mitäpä olette mieltä tälläisestä aiheesta aina silloin tällöin? Otan mielelläni vastaan kommentteja, niin aiheesta kuin toki itse kohteestakin :-)

Ravintola Salt. Sisustussuunnittelu Studio Piitulainen.

Suunnittelukohde oli Porvoon vanhassa kaupungissa sijaitseva ravintola, joka remontoitiin ja samalla tiloissa aloitti kokonaan uusi ravintola. Edellinen ravintola ehti olla paikalla yli kolmekymmentä vuotta, ja asiakas toivoi että tilat muuttuisivat riittävän paljon jotta eron aiempaan huomaa. Tavoitteena oli saada tilasta nuorekkaampi ja ajan hermolla oleva, kunnioittaen silti vanhaa rakennusta ja sen kauniita yksityiskohtia.

Ravintola Salt. Sisustussuunnittelu Studio Piitulainen.

Ravintola Salt, Porvoo. Sisustussuunnittelu Studio Piitulainen.

Aikataulu oli todella tiukka, lähes mahdoton. Asiakas otti yhteyttä vain viikkoa ennen remontin aloitusta, ja siinä välissä piti vielä hyväksyttää suunnitelmia ym. Käytännössä suunnitelman teolle jäi aikaa pari päivää. Onneksi työtilanteeni oli sellainen, että pystyin joustamaan aikatauluissa ja ottamaan tämän kohteen työn alle heti. Onneksi myös remontin toteuttajat, eli ravintoloitsijat itse olivat todella taitavia, ja nappasivat ideoistani kiinni aina heti. Tämä säästi aikaa, kun minulle jäi vain halutun lopputuloksen suunnittelu, ja he ratkoivat kaikki rakenteelliset ja toteutukseen liittyvät yksityiskohdat. 

Asiakas oli myös itse aloittanut jo remonttia ravintolan yläkerrassa tapetoimalla seiniä, ja maalaamalla puolipanelit mustiksi. Siellä jäi pohdittavaksi lattian ja maalattavien seinien sävy, sekä joitain yksityiskohtia. Suurin osa suunnittelusta keskittyikin alakertaan eli aulaan, ruokasaliin, sinne tehtävään lounge-alueeseen sekä vessoihin, ja portaikkoon. Alakerran osalta asiakas oli hankkinut jo vihreän tapetin sekä pöydät ja tuolit, mutta kaikki muu piti vielä pohtia. Lattia oli alakerrassa ennestään vihertävää laattaa, ja se jäi ennalleen. Remontin jälkeen totesimme yhdessä, että lattiakin näyttää uusitulta, kun nyt se sopii paremmin kaikkeen muuhun sisustukseen!

Ravintola Salt. Sisustussuunnittelu Studio Piitulainen.

Alakerran lounge tuli heti vastaanotto-tiskin viereen. Siihen tuli pitkä puinen penkki, ja sen päätyyn kiinteä vähän korkeampi taso viherkasville ja valaisimelle. Taustalla olevaan seinään tehtiin kalanruoto-rimoitus. Tässä kuvassa puuttuu vielä kattovalaisimet jotka on tulossa pöytien päälle. Rimoitus toistaa rakennuksen ulkopuolelta tulevaa teemaa, isot sisäpihalle johtavat puuovet ovat samalla kuviolla koristeltu joskus silloin kauan kauan sitten. Samaa rimoitusta vietiin myös wc-tiloihin, siellä pinnoitettiin koppien ovet rimalla. 


Portaikon ja eteisen välillä oli aiemmin kaide ja hyllyt, ne poistettiin ja korvattiin pystyrimoituksella. Samaa rimaa on myös loungen penkin ja kassapisteen välillä, sekä portaikon yläpäässä. Portaikon valaisimet tuunattiin maalamalla ne mustiksi, ja seinät saivat uuden maalipinnan. Vihreä sävy toistuu kautta alakerran, mutta portaikossa se on hieman vaaleampana ja vain toisella puolella käytävää. Tämä liittyy näkymiin tilasta toiseen, yläkerran väritykseen vihreä ei enää olisi sopinut, joten sävy onkin vain sillä seinustalla joka ei näy yläkerran puolelle.

Ravintola Salt, Porvoo.

Sisustussuunnittelu Studio Piitulainen. Kalanruotoseinä.

Vastaanottona toimiva tila raikastui maalaamalla alaosa mustaksi. Tiskin päältä purettiin lasihylly pois, ja seinät saivat kauniin vihreä sävyn. Nyt pieni ikkunakin tulee paremmin esille tummempaa taustaa vasten.  Ravintolan nimi tuotiin seinälle vanerikirjaimin, ja valaisimia muutettiin. Tila on korkea ja yläkertaan auki, ylös tuli myös uusi moniosainen valaisin.




Yläkerta on sävyltään enemmän ruskea. Siellä on näkyvillä myös vanhaa hirsiseinää paikoitellen. Lautalattia maalattiin vaalealla hiekan sävyllä, ja seiniin tuli valkoista maalia tapetoimattomiin osiin.

Studio Piitulainen, sisustussuunnittelu


Vessoissa päädyttiin tekemään tasoitetut betonimaiset seinät, joissa on maalipinta päällä. Koppien väliseinissä oleva maitolasi oli hieman haaste, ja koetimme keksiä siihen siistin ratkaisun jolla ne saisi peitettyä, mutta lopulta ne jäivät ennalleen. Kun kaikki muu tilassa päivittyi, ei lasit näytä enää ihan niin pahalta :-D En ole itse kovin suuri maitolasin ystävä, se saattaa kuultaa tässä läpi... :-D

Laitan tähän loppuun vielä muutamasta kohdasta ennen-jälkeen kuvaparit, niin muutos näkyy selvemmin!





Tämä oli mukava ja vauhdikas projekti, jossa suunnittelun aloituksesta valmiin kohteen kuvaamiseen meni yhteensä vain muutamia viikkoja! Ravintolasuunnittelu oli todella mieluisaa, eli erittäin mieluusti ottaisin suunnitteluun enemmänkin ravintoloita. 

Jos tälläinen aihe teitä kiinnostaa, voisin tuoda tänne silloin tällöin muitakin suunnittelukohteitani esittelyyn? Nyt toivotan kuitenkin oikein mukavaa viikonloppua!
Terkuin: Sanna

4 kommenttia

  1. Tosi mielenkiintoista katsella näitä. Hyvältä näyttää nykyinen Salt!!! Jatka vain näiden esittelyä. 😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, kiva kuulla! Tuo ravintola toimi aiemmin nimellä Vanha Laamanni, ja on tosiaan varmasti monillekin tuttu paikka vuosien varrelta. Ehkäpä uskallan jatkossakin laittaa näitä välillä!

      Poista
  2. Wau, ihan mahtavaa Sanna! Täytyy piakkoin käydä paikan päällä ihastelemassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon Harriet! Tulehan kertomaan sitten mitä tykkäsit livenä? :-)

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!