Aurinko ja kuuEilen illalla koetin kuvata kuuta, joka loisti todella kirkkaana valaisten tienoon. En ihan onnistunut vangitsemaan tunnelmaa kuviin, josta heräsi taas ajatus siitä että haluaisin oikeasti osata valokuvata paremmin. Vaikka olen tehnyt sitä lähes koko ikäni, olen oppinut kokeilemalla, erehdysten kautta. Josko joskus vielä opiskelisi asiaa vähän lisää? Ammattikorkeassa meillä oli kyllä aikoinaan valokuvauskursseja, ja pimiötyöskentelyäkin olen kokeillut. Nykyään kuvaamisen niksit on kuitenkin digiaikana toiset (taas on mummo-olo...).Tänään aamulla olisi ollut vielä kuunpimennyskin tarjolla, mutta se meni arkisessa aamuhässäkässä minulta ohi. Tosi kauniita kuvia näin siitä eri somekanavissa, ja taas sama ajatus, osaisipa itsekin. Tyydyin ihastelemaan vähän myöhemmin upeaa auringon nousua, joka teki kovan pakkasen kanssa maisemasta utuisen. Aamulla lämpömittari näytti -24 astetta, ja se kyllä tässä meren äärellä jo tuntuu luissa ja ytimissä. Meri on meillä ollut muuten jo pitkään jäässä, ja mietinkin että jäälle voisi varmaan pian mennä hiihtämään. Ah! 

Talostakoti olohuone viherkasvit

Aamulla auringon nousu värjäsi myös kodin, ja tuo matalalta viistävä talviaurinko on valona jotenkin erityisen kaunis. Tänään olin erityisen onnellinen siitä, että saan työskennellä kotona ja ihailla vuodenaikojen kiertokulkua paraatipaikalta. Itselleni on jotenkin todella tärkeää henkiselle hyvinvoinnille nähdä ulos ja saada annos päivänvaloa päivittäin. Tiedostan myös, että tässä olen etuoikeutettu! Joskus työskentelin liikkeessä joka oli kellarissa, eikä koko päivässä nähnyt ulos tai tiennyt millainen sää on. Sama ilmiö tapahtui myös isossa kaupassa työskennellessä. Todella kurjaa ainakin minulle. Pääni tuntuu toimivan säätutkan tavoin, hyvällä säällä paremmin :-D

Ympäri maata on ollut tänään ilmeisen kylmä, ja luntakin taitaa olla nyt jo kaikkialla. Eikö olekin ihanaa, että on kunnon talvi? ♥ Tälläisissä mietteissä toivottelen mukavaa alkanutta viikkoa!


4 kommenttia

 1. Täällä myös kuunpimennys meni täysin ohi. Onneksi muut ovat ehtineet ihailemaan ja ikuistamaan, jakaneet meidän muiden ihailtavaksi. Tuo valokuuvamisen opettelu on itselläkin haaveena. Ehkä tulevaisuudessa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuvia näkyi eilen tosiaan paljon, niin tuntuu että olisi itsekin ehtinyt ihailla pimennystä :-)
   Valokuvaus on sellainen laji, että siinä ei kai koskaan voi olla ihan valmis. Aina on jotakin uutta opittavaa, jos ei teknisellä puolella niin sitten ainakin siinä taiteellisessa osassa. Itse haluaisin oppia saamaan kameran toiminnoista paremmin irti, tiedän että tuolla voisi tehdä vaikka mitä, mutta en ole ehtinyt opettelemaan että miten :-D Siinä siis tavoite!

   Poista
 2. Hienoja kuvia kuusta sekä auringosta ja lumesta. Minä en nähnyt henk.kohtaisesti kuun punaista puolta. Kuvista olen ihaillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Minulle kävi sama, eli en ehtinyt katsoa pimennystä itse, mutta kuvista onneksi on päässyt ihailemaan :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!