Blogi 8v.


Talostakoti, olohuone

Tänään on blogin synttärit, ja ikää tulee täyteen kahdeksan vuotta. En olisi vuonna 2011 aloittaessani ikimaailmassa uskonut, että hetken päähänpistona aloitettu blogi olisi yhä olemassa vielä kahdeksan vuoden päästäkin. Blogi on pysynyt myös samassa osoitteessa lähes koko ajan, vain pari ensimmäistä kuukautta kirjoitin Vuodatus-sivustolla, mutta jo keväästä 2011 alkaen täällä Bloggerissa. Aika iso osa alkupään postauksista on nykyään arkistoitu piiloon, mutta joitakin helmiä olen jättänyt noiltakin ajoilta esille. Kahdeksan vuotta sitten elämä oli aika toisenlaista, ja toisaalta taas hyvinkin samanlaista. Asuimme Helsingissä, ja olimme juuri muuttaneet ensimmäiseen omarakentamaamme taloon. Sen viimeistelyssä riitti puuhaa, ja pihan laittokin oli vielä alkutekijöissään. Lapsia oli vasta neljä, esimerkiksi yläkuvan pulkkamiehestä tai hänen isosiskostaan ei ollut vielä tietoakaan. Olin kotiäitinä, ja blogi toi väylän kodin ulkopuolelle, aikuisiin ihmisiin. Se oli silloin tärkeä henkireikä, ja on sitä toki vieläkin! Nyt on sittemmin rakennettu toinenkin talo, senkin piha laitettu, ja pienimmätkin lapsetkin kasvaneet sen verran että voimme jo huokaista: selvisimme vauvavuosista ♥ Elämäämme on tullut myös uusi kotikaupunki, lemmikkieläimiä, uusia ystäviä ja oman näköistä työtä. Voisi siis sanoa, että vuodet ovat kohdelleet meitä hyvin! 

Olen tehnyt blogin syntymäpäivän tiimoilta pari vuotta sitten koosteen alkuvuosista, siihen pääset tutustumaan tästä linkistä: https://talostakoti.blogspot.com/2017/01/blogin-6v-synttarit-muisteloa-menneista.htmlBlogin merkkipäivää vietin aika arkisesti töiden parissa, ja illaksi olin kaavaillut että haen kaupasta vaikka pullaa. No, pullat unohtui kun piti nopeasti käydä keksimässä päivän aterian ainekset, eli tälläinen ruuhkavuosi-versio tästä synttäripäivästä nyt tulikin. Onneksi yksi lapsista on innokas leipuri, hän saattaa iltasella vielä pyöräyttää vaikkapa kääretortun :-) Ehkä tässä kuitenkin kiteytyy blogini idea ja sisältö? Olen aina kirjoitellut milloin mistäkin, ilman varsinaista suunnitelmallisuutta. Blogi on elänyt elämässä mukana, iloissa ja suruissakin. Täällä on menty välillä lennokkaammin, ja välillä on ollut tahmeampaa. Joskus postausaiheitakin tuntuu tulevan mieleen kuin itsestään, ja välillä olen ollut laittamassa lappua luukulle ajan puutteen vuoksi.
.

Kiitokset koko syntymäpäivän mahdollistamisesta kuuluu kuitenkin teille lukijoille. KIITOS! Jos kukaan ei lukisi blogiani, en olisi ehkä näin pitkään jaksanut innostua hommasta uudelleen ja uudelleen. Vaikka nykyisin teen jonkun verran kaupallisia yhteistöitäkin blogissa ja Instagramissa osana yritystoimintaani, on tämä kuitenkin ennenkaikkea rakas (ja melko aikaavievä) harrastus. Kirjoittaminen ja kuvaaminen on molemmat olleet aina osa minua, ja otan sen pienen hetken tänne postaamiseen sitten vaikkapa yöunista jos ei muu auta. Mikä lie vimma se onkin, joka ajaa aina takaisin blogin pariin, vaikka välillä on tuntunut siltä että kaikki on jo sanottu, kaikki on jo kuvattu? Ehkä se, että eihän kaikkea ole sanottu. Elämä soljuu eteenpäin, ja aina tulee uusia juttuja joita tekee mieli jakaa myös teidän kanssanne. Kirjoitan kuin vanhalle ystävälle. Osa teistä on ollut mukana jo hyvinkin pitkään! Aiheet ovat rönsyilleet välillä kauaskin sisustuksesta, enkä pidä itselleni rajoitusta siinä mitä voin kirjoittaa ja mitä en. Kirjoitan sen mukaan, mitä tekee mieli sanoa. Jos te vielä jaksatte juttujani lukea, niin pysykää matkassa, ei tämä blogi täältä taida minnekään kadota, kulumallakaan.

Ihanaa viikonloppua!

4 kommenttia

 1. Onneksi olkoon, 8 vuotta bloggailua on kyllä kunnioitettava saavutus! 😊

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Se on kyllä ilmeisesti tosiaan jo ihan varttuneen blogin ikä, ainakaan silloin kun aloitin ei paljoa blogeja vielä ollut :-D

   Poista
 2. Onnea ! Sepä varmaan onkin yksi syy blogisi suosioon, että kirjoitat monipuolisesti, yhteen aiheeseen liikaa paneutumatta, sellaistahan elämäkin on, vaihtuvaa. Enpä kyllä muista koska ensimmäisen kerran "eksyin " sivuillesi, monia monia vuosia sitten. Kotisi on kaunis, raikas, ideoita antava.
  Hyvää jatkoa, ja kauniita talvipäiviä Porvooseen !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi että, kiitos paljon Toini! Kiva kuulla että olet viihtynyt lukijana jo kauan ♥ Tiedän, että siellä ruudun toisella puolella on paljon lukijoita jotka lukevat vuodesta toiseen, ja se tuntuu ihan huikealta. Että joku haluaa käyttää vähästä vapaa-ajastaan edes pienen osan siihen, että lukee kirjoituksiani tai käy inspiroitumassa kuvista. Juuri tälläisten kommenttien voimalla jaksaa taas jatkaa, kiitos vielä! :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!