Blogiporukalla Vaasassa

Matka oli pr-matka, jonka majoitus, ohjelma ja ruokailut saatuja.


Väsynyt mutta onnellinen on hyvä kuvaus tämän hetken olotilastani. Olin viikonlopun pienellä minilomalla Vaasassa, jossa samalla kokoonnuttiin sisustusbloggariporukalla. 

Bloggaaminen on usein hieman yksinäistä puuhaa, ja koska olen päätyökseni myös yksinyrittäjä, ei minulla ole sellaista perinteistä työkavereiden verkostoa. Siksi nämä bloggarireissut on tosi tervetulleita, koska niissä saa pienen irtioton lisäksi tavata ns. kollegoita, ihmisiä jotka tekee samaa kuin minä, ja joiden kanssa on paljonkin yhteisiä mielenkiinnon kohteita :-)


Reissun ideoi alunperin Maiju Saw-blogin Maiju joka asuu Vaasassa, ja lopulta meitä bloggareita kutsui reissuun myös Visit Vaasa, sekä Somessa.com. Kyseessä oli pr-reissu, jossa oli ideana järjestää kokoontuminen, ja samalla toki tuoda Vaasaa tunnetuksi. Itselleni tämä olikin ensimmäinen Vaasan vierailu ikinä! Matkaa meiltä Porvoosta Vaasaan on aikalailla, ja yhden päivän reissuun meni käytännössä kaksi päivää, koska matkat veivät jo noin kuusi tuntia suuntaansa. Silti koen, että kannatti ehdottomasti lähteä!


Heti kun porukka saatiin kasaan noin puolen päivän aikaan, menimme ensimmäiseksi lounaalle meren rantaan. Rannalla oli ravintola Faros, jonka uudehko ravintolarakennus oli tosi kaunis ja viihtyisä. Vieressä oleva ravintolalaiva kuului samaan kokonaisuuteen, ja voin vain kuvitella miten kiva keidas tämä paikka onkaan kesän lämpöisinä päivinä. Meitä ei sää oikein suosinut, tässä vaiheessa satoi vettä ja oli kova tuuli joten terassi oli luonnollisestikin tyhjänä.


Lounaan jälkeen suuntasimme kahtena ryhmänä kaupunkikierrokselle, ja oma ryhmäni kiersi mm. Vaasan vanhan kauppahallin, Verket-sisustusliikkeen, Tuiri Ahon ateljeen ja piipahdimme myös Liisa Koski 1917 herkkukaupassa. Uskomatonta, että sama liike on ollut olemassa Vaasassa jo yli sata vuotta! Liikkeessä oli ihana tuoksu, ja herkullisen näköisiä suklaita, teetä ym herkkuja myynnissä. Verket oli tosi kaunis liike, tämä sijaitsi ihan hotellimme ja rautatieaseman läheisyydessä.Yksi pikainen pysähdys oli vanha pankkirakennus, jossa toimi nykyään myös ravintola. Ravintolan sali oli entinen pankinjohtajan huone, joka oli näin rakennusrestauroijan silmin hengästyttävän upea! Ilmeisesti tiloja on kunnostettu pieteetillä, niin hienoja yksityiskohtia talosta löytyi.


Kierroksen viimeisenä etappina meillä oli Printmakers-työhuone, jossa tapasimme taidegraafikko Tapani Tammenpään. Saimme seurata grafiikanlehden vedostusta, ja tänne työhuoneelle olisin voinut jäädä ihailemaan teoksia vaikka kuinka pitkäksi aikaa. Harmillisesti aikataulumme oli tässä vaiheessa jo hieman jäljessä, joten vierailu jäi aika lyhyeksi. Jos koskaan menen uudelleen Vaasaan, pitää käydä tuolla ostoksilla, niin kivoja grafiikoita oli hänellä myös myynnissä. Samassa tilassa oli myös pieni galleria, jossa oli tällä hetkellä esillä Pasi Kirkkopellon kauniita hiilitöitä. Tutustumisen arvoinen paikka taiteen ystäville, osoite on Kirkkopuistikko 19 B Tammenpää, 65100 Vaasa. Juhani asuu samassa "kiinan muuriksi" kutsutussa rakennuksessa, ja voi tulla paikalle joustavasti (puh: 0400524471)Kaupunkikierroksen jälkeen siirryimme bussikuljetuksella tutustumaan merenkurkun Maailmanperintöporttiin, ja pääsinpä samalla kuvaamaan upeaa Raippaluodon siltaa. Aiemmin tv.stä tulleen Silta-sarjan ystävänä tästä tuli väkisinkin vähän samat fiilikset :-D Joimme kahvit keskuksen ravintolassa Bernyssä, ja saimmepa ikimuistoisen tuulisen yhteiskuvankin otettua sillan kupeessa! Ihana porukka meillä ♥
Iltasella vielä söimme illallisen kauniissa vanhassa kartanossa Villa Sandvikenissä, ja meno alkoi olla jo hulvatonta. Minulla ei ollut tässä vaiheessa enää edes kameraa mukana, ja keskityinkin enemmän oleelliseen eli ruokaan ja hyvään seuraan :-) Kiitän sydämeni pohjasta reissusta koko porukkaa, ja toki järjestäjiä @visitvaasa ja @somessa_com ! Yöpymispaikkamme Hotelli Astor ansaitsee myös kiitokset, enpä muista koskaan nukkuneeni noin hyvin hotellissa! Aamiainen oli myös loistava, ja palvelu oikein hyvää.


Hotellissa oli menneen ajan tunnelmaa, ja esimerkiksi upea portaikko.


 

Instagramista löydät lisää kuvia Vaasasta ainakin tunnisteilla #visitvaasa ja @visitvaasa sekä @vaasavasa. 

(nyt kutsuu lätkän finaalipeli, edellistä peliä jännättiin porukalla hotellilla :-D)

2 kommenttia

  1. Teillä on ollut kyllä mukavankuuloinen viikonloppu ja monta mielenkiintoista paikkaa olette ehtinyt käydä. Ja, kyllä tuollaiset blogitapaamiset on aina mukavia, näkee kanssasisaria.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä oli kyllä ihana reissu, ja vaikka matka oli tosi pitkä niin ehdottomasti kannati lähteä :-) Tämä porukka oli kyllä niin huipputyyppejä täynnä ♥

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!