Viimeiset silaukset: pihakiveys ja oikea postilaatikko

Kaupallinen yhteistyö Stalan kanssa


Jotkut teistä varmaan muistavatkin viime syksyn ja tuskallisen pihakiveysprojektini? Tuolloin ihan aidosti tuntui siltä että homma vie ehkä hengen :-D Toisaalta pihan viimeistelyä kivillä oli venytetty niin pitkään, ja kivilavat (22 lavaa!) olivat "koristaneet" etupihaamme ihan liian kauan (2 vuotta!), joten lähes pelkän v-käyrän voimin kivet tuli lopulta asennettua paikoilleen. Viimeisiä naputtelin räntäsateessa, ja lähes saman tien satoikin ensilumi kun työ tuli valmiiksi. Nyt talven jälkeen on ehkä ihan hyvä hetki todeta, että olenpa todella tyytyväinen edelleen että homma tuli tehtyä! Talvellakin lumityöt oli paljon helpompi tehdä kun kola ei koko ajan tökännyt isoihin irrallisiin kiviin joita piha oli aiemmin täynnä.Kivetty piha saa talon näyttämään paljon valmiimmalta. Niinkin valmiilta, että meillä on tarkoitus pitää vihdoinkin lopputarkastus tässä kesän aikana. Osittain on toki pakkokin, kun rakennuslupa menee vanhaksi, heh. Yksi rakentamisen jäänne meillä on kuitenkin roikkunut pihassa vielä kiveysten tultuakin, nimittäin se mukaväliaikainen raksapostilaatikko! En nyt kiusaa silmiänne ennen-kuvalla, mutta uuden postilaatikon myötä talo todella näyttää asutummalta ja valmiimmalta! Oma silmä ehti jo vähän tottuakin siihen kuormalava-viritykseen jossa oli kiinni muovinen postilaatikko, mutta nyt kun se on poissa, on jopa ihan mukava käydä hakemassa postit :-) 
Sain Stalalta uuden laatikon bloginäkyvyyttä vastaan, ja mielelläni tämän uudistetun version esittelenkin. 


Postilaatikon malli on Stalan klassikko PL-3, jonka ulkonäköä on hieman uudistettu viime vuosina. Siinä on lisävarusteena kuminen lukkosuoja, joka estää likaa, lunta ja vettä pääsemästä lukkopesään. Ihan näppärä keksintö! Nimikyltti tuli kaiverrettuna postitse, tekstin sai toki itse valita. Jalustakin on Stalalta, ja tämä on nyt yhdelle laatikolle, mutta telineitä löytyy usemmallekin laatikolle vierekkäin. Josko naapureiden kanssa innostutaan joskus laittamaan laatikot riviin, ilmeisesti posti sitä ainakin kovasti toivoisi? Toistaiseksi meillä on laatikot jokaisella oman talon kohdalla, koska kaikille tonteille ei ole vielä edes aloitettu rakentamaan. Helpompi sitten sopia kun on asukkaat joka talossa.


Ihanan lämmin sää vetää nyt tuonne pihalle nauttimaan. Aurinkoista päivää teillekin!

4 kommenttia

 1. Kaunis piha ja tuo kivetys kyllä kruunaa kokonaisuuden. Todella siisti ja tyylikäs. Meillä on myös Stalan postilaatikko ja on kyllä kestävä sekä tyylikäs.
  Aurinkoista tiistaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! Kiveys muutti pihaa niin paljon, että ihan kuin talokin olisi siinä muuttunut paremman näköiseksi :-D Kova homma, mutta kannatti tehdä!
   Laatikkoonkin olen tyytyväinen. Olin aina ajatellut että haluan kokomustan laatikon, mutta nyt kun tuo on paikoillaan, sopii se mielestäni tosi hyvin kokonaisuuteen. Ja todellakin parannus on huomattava verrattuna siihen raksalaatikkoon telinehökötyksineen :-D
   Kivaa ja helteistä päivää sinnekin!

   Poista
 2. Kaunis ja upee talo, kivetys on ihana, se kruunaa teidän pihan kera kukkien ja puiden.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. kiitos paljon Tuija mukavasta kommentistasi! Kukat on varsinkin minulle tosi tärkeitä, en osaa kuvitella kotia ilman kasveja, niin sisällä kuin ulkonakin ♥

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!