Puutarha toukokuun puolivälissä

puutarha pioni Talostakoti

Töiden kanssa on ollut viime viikot niin kiirusta, etten ole ehtinyt ollenkaan riittävän usein kiertämään puutarhassa tarkastuskierroksilla. Tarkastuskierros tarkoittaa siis sitä nuuskuttelua, että mitenkäs paljon mikäkin on kasvanut ja onko kaikki ok. Kasvun seuraaminen on koko puutarhan hoidon parhaita puolia! Toki nautin vehreydestä kiireisessä arjessakin, mutta kaikkein eniten olen omalla mukavuusalueellani, kun saan vetäistä saappaat jalkaan ja mennä pihaa rapsuttelemaan :-)


terassi istutusallas puutarha

Eilen oli harvinainen ilta, ettei illaksikin ollut buukattuna tapaamisia tai muuta menoa, ja päätinkin tempaista ruohonleikkurin esiin ensimmäisen kerran tänä keväänä. Sain yhden lapsistakin avuksi, ja niin vaan ruohokin oli jo hurjan pitkää. Uskomatonta miten äkkiä kaikki nyt etenee, kun kevät on taas kunnolla vauhdissa. Kasvu yllättää porvoolaisen puutarhaharrastajan joka kevät :-D

puutarha pioni


puutarha raparperi

Raparperipiirakan aika alkaa olla pian käsillä, tai kyllä noista taitaisi nytkin jo saada piirakan pyöräytettyä. Yksi suurimmista herkuistani, nam!

puutarha päärynäpuu kukkii



Marjapensaat näyttää tekevän paljon kukkia, toivottavasti saisimme myös nauttia marjoista tänä kesänä. Viime kesänäkin niitä tuli paljon, mutta marjasadolle kävi vähän köpelösti, kun suurin osa päätyi lasten (omien ja naapureiden) kuravellikeittoon aineksiksi. Josko malttaisivat tänä vuonna antaa marjojen olla rauhassa, tai ainakin söisivät poimimansa? :-D

Jännityksellä seuraan myös päärynäpuun vaiheita, sen kanssa kävi niin ihmeellinen juttu että puu jonka piti olla täysin kuollut, onkin nyt minua korkeampi ja aivan täynnä kukan nuppuja! Olin nostamassa puuta viime keväänä maasta kuolleena pois, siinä oli siis pelkkä talvella paleltunut kepukka jäljellä. Runkosuojan alta löytyi kuitenkin hentoja vihreitä "naruja", ja päätin antaa raukalle vielä mahdollisuuden. Suurin osa versoista osoittautui olevan puun juurena toimivaa kasvia johon päärynä on vartettu, mutta kaksi oksaa oli oikeaa päärynääkin. Olin sitonut lötkön ja ohuen varren tukikeppiin, ja koska puu oli vetäissyt järjettömän kasvuspurtin kesän aikana, en ollut edes hoksannut että naruja pitäisi höllätä. Tänä keväänä narut olivat uponneet syvälle puun runkoon, mutta tästäkin huolimatta puu on tosiaankin täynnä nuppuja. Saapa nähdä saadaanko siis oikeasti ensimmäiset päärynätkin tänä kesänä!



keramiikka amppeli kesäkukka

Ensimmäiset kukinnat nähtiin jo aiemmin olleiden lämpimien aikana, kun rusokirsikka avasi nuppunsa, mutta nyt alkaa ilmeisesti koko muu puutarha heräilemään kukintaan. Norjanngervo jo ainakin aloittelee, ja pian tulee koristeomenat, syreenit, jasmikkeet ja moni muu perässä. Pioneja odotan erityisesti! Mainitsinko jo, että tämä on ihan parasta aikaa vuodesta? 

♥♥♥



2 kommenttia

  1. Kaunis puutarha ja kovin on istutuksesi jo pitkällä. Meidän pihassa vasta hiukan kurkistavat uudet alut. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon! Pikkuinen pihamme sijaitsee lähes meren äärellä ja ollaan niin etelässä että se varmasti edistää aikaista kevättä. Toisaalta pääkaupunkiseudulla on vielä pidemmällä kevät, ainakin puissa siellä oli lehdet noin viikkoa aiemmin kuin meillä.

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!