Valoa tunnelissa ja keittiössä


Tämä blogi käsittelee eri aihealueita, mutta sisutus on ollut isossa roolissa kaikki nämä vuodet. Nyt uuteen kotiin muutettuamme on sisustusbloggaaminen ollut kuitenkin valitettavasti vähintäänkin haastavaa. Ensin oli muuttokaaos laatikoineen, ja vain parin viikon asumisen jälkeen iski alakerrassa havaittu vesivahinko, joka aiheutti paljon epäjärjestystä ja kalusteita tilapäisesti väärissä paikoissaan. Tuo tilapäisyys venyi kuitenkin puoleentoista kuukauteen. Kunnes vihdoin. Eilen kävivät tekijät viimeistelemässä pinnat, ja nyt huoneet on lähes siinä tilassaan kuin ne olivat sisään muuttaessamme. Parketit ja tapetit on tehty takaisin oikeille paikoilleen. Huh! Tänään saimme miehen kanssa raahattua ison kaapin ja pianon takaisin alakerran huoneeseen, ja muutenkin aloitettua remppakaaoksen selvittelyä. Koska alakertamme on lähes kokonaan yhtä suurta tilaa, on huonekaluvarasto/laatikkopino keskellä olohuonetta estäneet aika tehokkaasti minkäänlaisten järkevien kuvien ottamisen mutta ehkä nyt pääsen kohta jo kuvaamaan tuotakin tilaa? Toivoa ainakin alkaa taas olla. Itse nautin suuresti, kun saamme paikkoja järjestykseen, en ole kovin hyvä sietämään epäjärjestystä lähes pysyvänä olotilana ;-)

Nyt kirjoitan tätä postausta ensimmäistä kertaa ikinä täällä "työhuoneessa", ja ihan mukavalta tämä kieltämättä tuntuu. Tästä ei vielä ole kuvamateriaalia, mutta sen sijaan keittiön lampuista on. Melkein parin kuukauden asumisen jälkeen saimme nimittäin vihdoin myös ruokapöydän päälle lamput paikoilleen :-D Nyt näkee jopa iltasellakin lukea pöydän ääressä! Halusimme mahdollisimman ilmavat valaisimet, jotteivat ne tulisi ikkunanäkymien eteen, ja valitsin lampuiksi tuollaiset perus pallurat, eli iso polttimo ja pelkkä johto. (*edit: tähän on olemassa myös omatekemäni keraamiset lamput, mutta toistaiseksi nuo läpinäkyvät tuntuivat sopivammilta.) Tekstiilijohdon silitysrautakuvio tuo lamppuihin vähän pientä eloa, ja tykkään niistä tosi paljon. Lamput on ostettu Clas Ohlssonilta, samoin isot polttimot. Ei olleet hinnalla pilatut (taisivat olla 9,9e kpl plus polttimo jotakin 8e luokkaa kpl).Vielä kun saamme ruokaryhmän päivitettyä, alkaa keittiö ollakin jo aika hyvällä mallilla. Mitä nyt keittiöfirman jo ennen pääsiäistä alkanut asennus on vielä muutamasta kohdin kesken, mutta muuten. Pöydästä on tulossa iso, metallirunkoinen ja vaneripintainen diy-hienous. En malttaisi odottaa! 


Huomenna jo torstai, mahtavaa! Nyt toivon todella, että saan tämän sinnikkään flunssan selätettyä viikonlopuksi, jotta pääsee nauttimaan perheen yhteisestä vapaasta paremmalla ololla :-)

*edit, otin vielä jutun teon jälkeen nuo kaulukset lampuista pois, kiitos vielä saaana vinkistä!

16 kommenttia

 1. Upeat on nuo ikkunat, kyllä on avaraa ja valoisaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on totta, keittiössä on kyllä valoisaa ja avaraa. Nyt kun on syksyn myötä illat pimentyneet, aloimme vasta kaivata lamppuja, aiemmin luonnonvaloa riitti vielä illallakin :-)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. :-) Tuo koivikko on meille kyllä mieluisa, valitsimme tämän tontinkin siksi että saimme nuo puut ikkunan taakse. Viereisessä olohuoneessa taas aukeaa näkymä pellolle, ei hullumpi maisema sekään!

   Poista
 3. Muistaakseni noista clasun lampaista sai nuo "kaulukset" pyöriteltyä irti, tuli ainakin mun silmään vielä kauniimmat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Just tuota mietinkin tänään, kun jossain toisessa blogissa oli noista samoista tehty tuunattu versio. Ja niissä ei ollut kaulusta. Pitääpä tutkailla, kiitos vinkistä :-)

   Poista
 4. Eipä kannattais noita näkymiä peitelläkään! Kiva kuulla, että vesivahinkokaaos alkaa olla takanapäin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, kun ihan vartavasten ollaan tuo koivikko tuohon valikoitu :-) Pahin kaaos on tosiaan helpottamassa, alakerran vessanpyttyä ei tosin voi vielä käyttää mutta se on aika pientä enää (meillä on toinen vessa yläkerrassa) :-D

   Poista
 5. En muista, olenko aiemmin sun blogia kommentoinut, mutta tykkään, isosti! Sekä talosta, että blogin hengestä. Monta inspiraatiota olen saanut omaa tulevaa raksaprojektia varten. Mukavaa viikonloppua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi! :-) Ja hieno kuulla, että olet saanut ideoita, siinähän se on koko tämän homman suola, että jos voi jakaa jollekulle toiselle vähän inspistä tai ideoita. Mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista
 6. Kaunista on! Pöytähomma kiinnostaa kovasti! Meillä mietinnässä myös saman tyylistä projektia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan miten se saadaan nyt etenemään. Isäpuoleni on luvannut hitsata minulle rungon suunnitelmieni mukaan, mutta en tiedä vielä koska hän ehtisi tehdä sen :-) Itsekin olen joskus opiskeluaikana hitsannut, mutta en taida nyt lähteä tuota tekemään itse, kun on taivampiakin lähipiirissä :-)

   Poista
 7. Onnea lampuista, sehän kävi itse asiassa huvin sukkelaan verrattuna meidän ruokailutilan kattolamppuihin. Ne nimittäin asennettiin paikoilleen viime viikolla, lähes 2v5 kk asumisen jälkeen. Ihan outoa, en oikein muista vielä sytyttää niitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiitoksia! Meillä oli onneksi keittiössä jo muutama muu lamppu, saarekkeen päällä kaksi ja tiskialtaan luona myös yksi. Ja upotetut spotit päälle, eli ihan pimeässä ei onneksi ole tarvinut olla. Vain tuo pöydän päällinen oli jäänyt puuttumaan, ja siinä oli tosiaan iltaisin jo niin hämärää ettei nähnyt esimerkiksi lehteä iltapalalla lukea. Mutta nyt näkee :-)

   Poista
 8. Kiva kuulla, että siellä alkaa elämä tasoittumaan:)

  Kauniisti tulee luonto osaksi asumista noista ikkunoista !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, ehkä tää tästä pikkuhiljaa. Tosin kyllä toisaalta on vielä niin paljon keskeneräistäkin, että ei tässä ihan laakereilleen ehdi asettua makoilemaan :-D Varastotyömaa on edelleen aivan vaiheessa, ja talossa on vaikka mitä viimeistelyjä tekemättä. Mutta vielä joku päivä jonain vuonna huomaan, että olisipa jotain tekemistä! ;-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!