Olohuoneen tilapäinen mattoratkaisu






Kuten aiemmin kerroin, siirsimme olohuoneen ison maton keittiöön. Olohuone ehti olla parketit paljaana pari päivää, mutta totesin että kyllä matto tuo vaan niin paljon kodikkuutta että halusin laittaa jonkun maton lattialle siksi aikaa kun uutta odotellaan saapuvaksi. Toista tarpeeksi suurta mattoa ei nyt tähän hätään löytynyt kun tulin antaneeksi isoimmat matot esikoisen matkaan kun hän muutti omilleen. Siivoillessani nurkkiin kertyneitä kasoja (kai teilläkin on kasoja?) hoksasin kuitenkin, että meillähän on näitä raidallisia mattoja kaksi, laitanpas nämä kokeeksi olohuoneeseen! Meillä oli näistä toinen joskus edellisen kodin olohuoneessa, ja tavallaan tästä tuli ihan kodikas ja tuttu tunnelma. Lapset ainakin innostuivat kun näkivät tutun raidoituksen lattialla :-) Harmillisesti ne on hieman eri paria, kun olen pessyt toisen koneessa ja siinä meni värit aika sameiksi ja matto myöskin kutistui vähän. Eiköhän nuo tilapäisesti kuitenkin menettele vaikka eriparisinakin :-) Matot ja joulukalenteri yhdistelmänä tekevät olohuoneesta ehkä vähän turhankin värikkään nykyiseen makuuni, vaikka väreistä toki edelleen pidänkin. Tämä koti on kuitenkin ollut kautta linjan hieman hillitympi väreiltään kuin edellinen, ja sellaisena taitaa jatkossa pysyäkin. Uusi tulossa oleva matto on siis huomattavasti värittömämpi :-D

Seinälle pääsivät Sisustuscocon arvonnasta voittamani Blawhi Graphics-kortit. Osa korteista taitaa mennä yläkertaan meidän mustaan makkariin, mutta nämä jouluaiheiset halusin heti esille. Pitänee hankkia niille vielä kehykset. 

Mukavaa keskiviikkoa kaikille! Meinasin kirjoittaa tiistaita, alan olla ihan pihalla päivistä... :-D

12 kommenttia

  1. Hei ihanat matot. Mua tuo väriero ei haittaa yhtään, tai ehkä sitä ei niin kuvista huomaa. Kaunista! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ne on kyllä kivat ja varsinkin vanhaan kotiin nuo sopi tosi hyvin! Väriero on kyllä aika huomattava, oikeanpuoleinen meni kauttaaltaan jotenkin punertavaksi kun raidat ilmeisesti päästi väriä, vasemmalla olevassa on ihan kirkkaita keltaisia ym vaaleitakin värejä. Ja kokoero on myös aika iso, pituussuunnassa varmaan noin 10cm :-P :-D

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Oi kiitos, kiva kuulla :-) Kivaa joulun odotusta Maiju!

      Poista
  3. Meillä on myös olohuoneen matto etsinnässä... pitääpäs tulla uudelleen katsomaan kun olet saanut teidän uuden maton :)
    Nuo värikkäät räsymatot ovat kyllä ihania. Kodikkaita, värikkäitä ja lapset tykkää. Me käytiin Haaparannalla RUSTA-kaupassa ja ostin sieltä kolme pitkää värikästä mattoa meidän alakertaan. Sopivat kivasti harmaan betonilattian kanssa.

    Näyttää teilläkin pikkuihmiset meditoivan matonraitojen avulla. Ihania!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo raidat on kyllä hypnoottisia :-D Meillähän oli jo tavallaan ihan hyvä matto olohuoneessa, mutta koska halusin keittiöönkin maton, oli kuitenkin helpompaa etsiä olohuoneeseen uusi kuin suoraan sinne keittiöön. En tiedä miksi, mutta näin se tuntui olevan. Tulossa olevasta en ole ihan varma onko se hyvä vai ei, onneksi noissa netistä tilatuissa on se palautusoikeuskin jos se ei sovikkaan yhtään :-)

      Poista
  4. Nuo Blawhin kortit ovat aivan ihanat :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on, kerrankin onnisti arvonnassa! Ne ei vaan meinaa pysyä tuolla teipillä seinässä, pitää siis ihan oikeastikin laittaa ne kehyksiin :-) Varsinkin himmeli on mun suosikki.

      Poista
  5. Vastaukset
    1. Kiva kuulla Irmastiina! Minäkin tykkään niistä kyllä, mutta aikansa kutakin. Meillä oli edellisen kodin olohuoneessa tuo matto tosi pitkään, ja nyt kaipaan tänne jotakin vähän toisenlaista, ja isompana ettei tarvitse pitää kahta erikokoista vierekkäin :-)

      Poista
  6. Mun mielestä myös matot on mahtavat! Ihana piristys ruiske värittömään joulukuuhun. Myös olohuoneen pöytä on kaunis.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna :-) Jos nuo olisivat tosiaan edelleen saman kokoiset, saisivat ehkä jäädäkin, mutta 10cm pituusero ja väriero päälle häiritsevät liikaa mun silmää (ja sauma joka on aina vinossa) :-D Pöytä on kyllä kiva, ei ainakaan ihan massatuote kun on kierrätyskeskuksesta kunnostettuna hankittu!

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!