Keväthangilla

 Kaupallinen yhteistyö: Jollyroom.fi


Meillä on takapihalla pienen pieni metsä, ja sen keskellä kivi. Se on ihan paras leikkipaikka ainakin pienimpien mielestä ja sinne mennäänkin usein retkelle. Pikkuvelikin sai tällä kertaa kiivetä kivelle, kun sisko lupasi pitää kiinni ettei toinen tipu.


Heti pienen metsän takana alkaa pelto, ja sen laidalla on myös vanha lato.
Ladon edessä menee pieni kävelytie, ja siinä on juuri sopiva mäki laskea pulkalla. Ainakin jos ei hurjempia vauhteja ole vaille. Samassa mäessä on tänä talvena harjoiteltu hiihtämistä.


Lato on myös kiinnostava, siellä voi vähän seikkaillakin.


Ja kurkistaa pikkuisen oven raosta!


Joskus sujuu näinkin harmonisesti pienimpien leikit. Välillä saa sitten taas äiti olla erotuomarina koko ajan... Heh!


Nyt on kyllä siitä kiva aika ulkoilla lasten kanssa, että on vielä lunta, mutta on jo paljon valoisampaa eikä ole kuitenkaan liian kylmä. Toki huonona puolena on sitten märkyys, mutta sekin on onneksi päihitettävissä kunnollisilla ulkoilukamppeilla eli vedenpitävillä haalareilla ja kengillä. Tässä kohdassa on pakko muuten heittäytyä vähän vanhaksi tädiksi. Vaikka moni asia on lasten kanssa pysynyt samana varmaan kautta aikojen, on joissain asioissa tapahtunut isojakin muutoksia. On nimittäin muksujen ulkovaatteet aika toista luokkaa kuin parikymmentä vuotta sitten kun äitiyttäni vasta aloittelin! Esikoisen talvihaalareissa ei todellakaan ollut mitään vesipilariarvoja, vaan haalarin päälle kiskottiin suojasäällä aina hiostavat kuravaatteet, ja sitten lapsi oli niin tönkkönä että hyvä kun leikkeihin taipui. Kengiksi saappaat, joissa varpaat hikosi ja oli silti villasukista huolimatta kylmän nihkeät. Vaan onhan nämä nykyiset haalarit sen hintaisiakin että en olisi uskonut jos joku olisi 90-luvulla tullut väittämään mitä niistä vielä joskus maksetaan :-D Meillä naperot on onneksi tajunneet jutun juonen, ja olleet melko hidaskasvuisia, niin sama haalari on mennyt helposti kahtenakin talvena. Ja lopullinen vaatteen pieneksi jääminenkin on usein ajoitettu sopivasti kevättalveen, kun ulkoiluvaatteissa on hyvät alennukset :-) Kenkiä ollaan saatu kierrätettyä sisarusten kesken aika kivasti, nämä pienemmät koot kun vielä yleensä pysyy jotakuinkin ehjinä. Isommat, 6- ja 7-vuotiaat pojat kyllä sitten kuluttavatkin jo kaiken ihan puhki eikä pienemmille kierrätettäväksi jää juuri mitään :-D

Pieneksi jäämiseen liittyen pakko mainita, että näissä kuvien Didriksonsin Migisi haalareissa on nerokas keksintö: hihoissa ja punteissa on sisäpuolella sauma, jonka auki ratkomalla saa niihin yhden koon verran lisää pituutta. Tosi hyvä varsinkin näille meidän laiheliineille, joille vaatteet menee kyllä yleensä pitkään mutta juuri puntit ja hihat jää ensin lyhyiksi. Muutenkin haalarit vaikuttaa lyhyen käyttökokemuksen jälkeen tosi laadukkailta ja napakoilta. Kyseiset haalarit sekä Viking Windchill-kengät on nyt hyvässä alennuksessa nettikauppa Jollyroomin Jollyjuhlat-kampanjassa, josta ne meidänkin nassikoille saatiin testailtaviksi blogiyhteistyön merkeissä. Uskallan kyllä suositella :-) Me otettiin tämän hetkisen vaatekoon mukaan suunnilleen nuo koot, ja jonkun verran on vielä väljyyttä, eli haalarit menee ihan varmasti vielä ensi talvenakin, ja lisäkoon auki ratkomalla varmasti seuraavankin. 

Mukavaa viikonloppua kaikille, toivottavasti pääsette nauttimaan vielä hetken viimeisistä (?) keväisistä hangista!


Postaus on toteutettu yhteistyössä Jollyroom.fi kanssa

9 kommenttia

 1. Ihania kuvia! Täällä meillä ei lunta juurikaan ole enää, mutta tänäänkin oli niin ihana ilma muuten. Käytiin kuopuksen kanssa pyörällä kaupungila, ihanaa kun pyörätiet ovat sulat.
  Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Itsekin käväsisin tänään Helsingissä, ja siellä ei ollut lunta oikein ollenkaan. Meillä sitä kyllä vielä on ihan kivasti, pääsee vielä pulkkailemaan :-)

   Poista
 2. Toi haavankeltajäkälä ja pikkujäppisen haalari, hiipuva hanki on upea tausta.
  Kävin linkkaamillasi sivuilla, josko jotain pojanpojalle, sielhän oli vaik mitä.
  Joo, joskus luuli et enstex-niminen kangas ois mahtava matsku lastenvaatteisiin. Olihan se kun ei paremmasta ollut tietoo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Keltainen haalari on minustakin ihanan värinen, ja huomasin vasta kun otin näitä kuvia pihalla, että siinähän on ihan samat värit kuin meidän talossa :-)
   Näissä lastenvaatteissa on kyllä kehitys ollut melkoista, ja hyvään suuntaan!

   Poista
 3. Ihania kuvia! Joko kuvasit uudella kullalla? Ihanaa vkonloppua sinnekin! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nää on vielä vanhalla kameralla otettuja, en ole uudella oikein ehtinyt koulukiireiden takia vielä kuvailemaan ollenkaan :-D

   Poista
 4. Arvaa odotanko uusia kuvia... Mulla sama kilu harkinnassa. 😍

  VastaaPoista
 5. Mulla on lapsilla nuo didriksonin takit, mutta ensi talveksi ostan kyllä molemmille myös haalarit! Ovat kyllä aivan mahtavat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä ei ole aiemmin ollut kuin aikuisten vaatteita tältä merkiltä, mutta ihan positiivinen tuttavuus on nämä haalarit. Monta laadukkaan oloista yksityiskohtaa verrattuna muihin haalareihin mitä meillä on ollut :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!