Kylpyhuoneet ja vakava sisustuksen puute

Kaupallinen yhteistyö: IKEA

Me olemme asuneet täällä uudessa talossa nyt noin kahdeksan kuukautta. Muuton jälkeen on monta nurkkaa saatu jo ihan siedettävään kuntoon, mutta sisustus on keskittynyt lähinnä eniten näkyviin oleskelutiloihin. Yksi totaalisesti oman onnensa nojaan jäänyt osio kodista on kylpyhuoneet. Niitä on vain alettu käyttämään eikä sisustuksesta voi näissä huoneissa todellakaan puhua. Havahduin asiaan oikeastaan vasta siinä vaiheessa, kun minulle tarjoutui yhteistyön merkeissä mahdollisuus päivittää ja piristää kylpyhuoneitamme IKEAn kylpyhuoneviikkojen tiimoilta. Tuli mentyä kylppäreihin ja katsottua niitä ensimmäistä kertaa sillä silmällä. Samalla tässä tuleekin esiteltyä meidän kylppärit joita ei ole tainut blogissa paljon näkyäkään, sattuneesta syystä :-D


Yläkerrassa on pieni wc/kylpyhuone joka on oikeastikin tosi pieni, vain 3m2. Siellä käyvät lähinnä lapset iltaisin pesemässä hampaitaan ja yöllisillä pissareissuilla. Suihkua on käytetty harvemmin, paitsi esimerkiksi nyt kun alakerran kylpyhuoneessa tehdään pientä muutosta. 
Haasteena tässä tilassa on suihkuseinän/verhon puute. Lasinen suihkuseinä jäi rakennusvaiheessa budjettisyistä laittamatta. Seiniltä puuttuu koukkuja, ja muutenkin koko tila kaipaisi väriä tai jotakin eloa?
Laatat on yläkerrassa ladottu tiililadonnalla, ja lattiassa on kuusikulmainen laatta. Pöytätaso on saarnipuuta, kuten alakerran vessankin taso, sekä portaikkomme askelmat. Tykkään kyllä tilasta ja sen pinnoista, ja toivoisin että pienen pirityksen jälkeen tuotakin vessaa tulisi käytettyä enemmän!Alakerran kylpyhuone on sijoitettu niin, että sen vieressä on pukuhuone josta on käynti myös kodinhoitohuoneeseen/arkieteiseen. Välissä on liukuovi. Puusauna sijaitsee myös täällä alakerran kylpyhuoneen yhteydessä. Nämäkin tilat ovat melko pieniä, pikkuisen enemmän olisi saanut olla vielä rakennusoikeutta meillä, mutta koska juuri tämä tontti haluttiin, niin piti sitten nipistää talon neliöt mahtumaan. Pukuhuone on ollut tähän asti lähinnä varastotilana, sinne on tungettu kalusteita jotka eivät ole muualta paikkaa löytäneet. Jo monessa kodissa mukana kulkenut MALM-lipasto on ollut tuolla odottamassa ulkovaraston valmistumista, sen sisällä on esimerkiksi naulaimia, ruuveja, ym työkaluja. Ei siis ihan pukuhuoneeseen kuuluvaa?  Kuvissa on tarkoituksella näkyvissä karu totuus tursuavine pyyhkeineen. Arkirealismia parhaimmillaan, olkaa hyvät! No okei, otin lipaston päältä pois siihen kertyvän "näitähän voi vielä ehkä pitää"-vaatepinon ettei teillä silmät aivan pala, mutta muuten ollaan aika autenttisissa tunnelmissa.


Yllä näkymät pukuhuoneesta kodinhoitohuoneeseen ja eteisestä pukuhuoneeseen.


Näissä tiloissa haasteena on erityisesti tuo pukuhuone ja sen saaminen järkevämpään käyttöön. Pukuhuoneen ovi aukeaa kuitenkin meidän "paraatieteiseen", ja koska ovi on usein auki, on tämä tila jatkuvasti silmien alla. Kaikenkirjavat pyyhkeet olisi hyvä saada pois avohyllystä, ja tila kaipaisi myös istumapaikkaa ja valoa. Kylpyhuoneen puolella sama pyyhkeiden kirjavuus särkee silmiäni, ja tila kaipaisi myös jotakin viihtyisyyttä lisäävää pientä spa-tunnelmaa.

Tässä siis kylpyhuoneemme aika alkuperäisissä asuissaan, ihan hyvät tilat mutta eivät kovin viihtyisät. Tarkoituksena olisi saada parannettua tilojen toimivuutta ja viihtyisyyttä näiden nyt heränneiden ajatusten pohjalta, ja pääsette piakkoin kurkkaamaan uudestaan samoihin tiloihin että onko mitään muutosta tullut. Toivottavasti on! 


IKEA järjestää nyt kylpyhuoneviikkojen aikana 3.3-29.3 myös kuluttajakilpailun Instagramissa, jossa on ideana postata omia kylpyhuoneiden stailausideoitaan hästägillä #IKEAkylpyhuone ja @IKEAsuomi. Osallistujien joukosta arvontaan viisi voittajaa, jotka saavat palkinnoksi 100e IKEA-lahjakortin. Sinne siis inspiroitumaan, jakamaan omat hyvät ideat ja osallistumaan! Ohjeita kilpailuun löytyy osoitteessa ikeasuomi.fi/kylpyhuone/.

Ihanaa viikonloppua kaikille!


Postaus on toteutettu yhteistyössä IKEAn kanssa.

13 kommenttia

 1. En ollut osannut ajatellakaan tämänkaltaista ongelmaa, sillä meidän kylppäri on ysäriltä ja niin hirveä, ettei sitä mitenkään stailaamallakaan saisi kivaksi ;P Tai ehkä saisi, mutta ei oikein innosta =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo näen kyllä heti mielessäni boordit ja marmorijäljitelmälaatat eri värisillä ala- ja yläosilla. Ehkä beigeä tai sinistä? Osuinko lähelle? :-D Toisaalta jos jonkun asian voi tehdä vähänkin kauniimmaksi, ja lisätä sillä omaa viihtyisyyttään niin miksipä ei? :-) Meillä nämä pulmat on tosiaan enemmänkin toiminnallisia, siis roiskuvaa vettä ja istumapaikan puutetta. Ei siis pelkkää ulkonäköä!

   Poista
 2. Ihana yhteistyö ja voi että mä tuskailen täällä meillä juurikin kylppärin ja keittiön kanssa. Huoh! Onneksi maanantaina tulee isännöitsijä vilkaisemaan vessaa ja arvaa laitanko leningin päälle ja vaadin muutaman muutoksen ;DDD!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämä on kiva juttu ja tuli ihan aitoon tarpeeseen :-)
   Siellä nyt tiukkana vaan, ja koko viehätysvoima käyttöön! :-D Jos ei muu auta niin sitten stailaamalla edes vähän jotain pientä uutta ja kivaa?

   Poista
 3. Mukava postaus sinulla. Kyllä nuo kylppärit ovat juurikin niitä paikkoja, jotka viimeiseksi sisustaa. Mutta, kun on hyvä pohja, pienellä saa jo paljon muutosta. Jään odottelemaan miltä lopputulos näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Toivottavasti edes pientä parannusta saadaan tiloihin! :-)

   Poista
 4. Huippu yhteistyö - innolla odotan mitä tuleman pitää! :)

  Mistä teillä on nuo mustat vaatekoukut? oon joskus etsinyt niitä vaan en löytänyt. ne on tosi ajattomat ja kivan näköiset!

  Teillä on todella kauniit pinnat kylppäreissä. Tyylikästä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo tämä on mieluinen yhteistyö kieltämättä!
   Koukut on kotimaisen Innotuotteen, samoja koukkuja on ollut jo seitkytluvulta asti :-) Heidän sivuilla on enemmän tietoa, eli täällä.

   Poista
 5. Jännää, mitäköhän teillä muuttuu ;) Ja hei, onko Noi teidän valkoiset laatat saumattu millä värillä? Tuskailen saumaväripäätöksen kanssa täällä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kummat valkoiset? Seinillä on muistaakseni marmorinvalkoinen ja yläkerran lattiassa kiillon 44.

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos :-) Vielä kun saadaan tuo muu sisustus samalle tasolle :-D

   Poista
 7. Lasinen suihkuseinä on kätevä. Suihkuverho kun tuntuu osuvan aina ihoon, jos on pienempi suihkualue. Olemme möskin harkinneet asentavamme lasisen suihkuseinän.

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!