PäiväpeittovinkkiOlen jo pariin otteeseen maininnut täälläkin että lasten sängyt kaipaisi päiväpeittoja. Vaikkei niitä kovin usein varmaan paikoilleen tule laitettua, niin onhan sellaiset kuitenkin hyvä olla olemassa. Sopivia ei ole oikein meinannut vain löytyä. Jossain vaiheessa meinasin jo että haen tikkikangasta metritavarana ja ompelen siihen itse päällisen. Toisaalta halusin valkoiset, eikä valkoista kangasta ole valmiina komeroissa ainakaan noihin tarvittavaa määrää, niin ostos on jäänyt roikkumaan. Kankaat maksaa aika lailla, eikä aikaa ompelullekaan tunnu nyt löytyvän. Edullinen ratkaisu löytyikin vähän yllättäen, kun olin ihan muilla asioilla Jyskissä, ja silmiin osui ohuita täkkejä alennettuun hintaan. Nuo sängyt kun on tavallista sänkyä lyhyemmät, niin tavallinen parimetrinen peitto riittää noihin ihan mainiosti. Seitsemän euroa kappale ei ollut myöskään kovin paha hinta. Toki kuten usein Jyskin tavaroiden kanssa, ostos vaati kaksi reissua, kun toinen peitoista piti käydä vielä viallisena vaihtamassa, mutta edelleen hinta taitaa jäädä reilusti alle sen itseommellun/ valmiin päiväpeitteen hinnan :-D Ja onhan nuo sitten vaikka varapeittoja jos tulee yökylävieraita! 


18 kommenttia

 1. kiitos vinkistä :) ollaan just päiväpeittoja vailla ja mietin että ostaisinko uudet beditin päiväpeitot vai löytyiskö jotkut edullisemmat kivat :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä! Kyllä nuo ainakin tilapäisinä välttää, ja mietin että josko jossain vaiheessa jatkojalostaisin noista itse sellaisen bedit-tyyppisen ratkaisun ompelemalla noihin vetskarit :-) Edullista materiaalia.

   Poista
 2. Loistava idea! Täytyykin laittaa muistiin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tavallaanhan tää on kyllä aika nurinkurinenkin idea, että pedataan sänky ikäänkuin ei olis lakanoita eikä pedattu ollenkaan :-D

   Poista
 3. Kiva idea,! Itselläni taitaa olla samoja peittoja ihan lasten peittoina kun ovat kevyet, mutta nyppääntyy käytössä jo aika pian. Laatu ei parasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Uskon, että nämä ei voi olla parasta mahdollista kun olivat niin älyttömän edulliset. Kestää minkä kestää, sen jälkeen voin tosiaan vaikka käyttää nuo materiaalina ja tikata päälle jotkut kankaat ja jättää tuon sinne väliin "vanuksi" :-)

   Poista
 4. Meillä oli tosi pitkään päiväpeittona muhkea untuvapeite. Se oli ihanan kirkkaan valkoinen ja sen päälle oli ihana köllähtää. Piti vaan muistaa tuulettaa sänky hyvin yön jälkeen! Niin että toimii!!! ������

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Untuvapeitto oliskin varmasti ihana! Noissa lasten sängyissä oli hyvä tuollainen ohuempi kun niissä on nuo laidat ja peitto pitää tunkea patjan alle, mutta esimerkiksi meidän omaan sänkyyn voisin ajatellakin just untuvapeittoa tai vastaavaa :-)

   Poista
 5. Ollaan koko porukka niin laiskoja petaajia ettei päivpeittoa ole ollut vuosiin kuin yhdellä muksuista. Sillä isolla joka on jo vuosikaudet pedannut oman petinsä.

  Näyttää kivalta tuo verhon väri. Kummaa koska vihreä ei ole suosikkivärieni listalla. Alkaako tässä mieli muuttumaan värin suhteen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on oma sänky aina pedattuna, ja koululaiset petaa ihan kiitettävästi omansa, mut nää nassikat ei kyllä petaa. Siksi mekin ollaan pärjätty ihan hyvin ilman päiväpeittoja, mutta kuten sanottua, joskus on tilanteita että ne olis ihan kivat olla. Vaikkapa synttärijuhlilla kun lapsivierailla on tapana kasautua tuonne yläsänkyyn (kohta alkaa taas sesonki) :-D

   Tuo on minusta hyvä vihreä, sitäkin on olemassa niin monenlaista. Mulla on ollut aikaisemman vihreän kauden jälkeen aika pitkään nyt keltainen kausi, mutta nyt olen huomannut että vihreä tekee paluuta :-D Liekkö kun täällä vaaleammassa kodissa kasvit nousee enemmän esille, ja samoin ulkoa tulee se muutaman kuukauden vuodesta kovastikin vihreää?

   Poista
 6. Vastaukset
  1. Kiitos! Yksinkertaisin idea on joskus ihan toimiva :-)

   Poista
 7. Oikein mukava ja raikas ratkaisu! Nuo sängyt on ihanat!
  Mukavaa naistenpäivää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Sängyt on tosiaan kivat, kävi onni aikoinaan että löydettiin kaksi samanlaista puolikasta :-)
   Ihanaa naistenpäivää sinnekin!

   Poista
 8. Kiitos ideasta!
  Minäpä jatkojalostan virasvuoteeni petauksen.
  Mulla jäi just kalliihko joustinpatja virattomaksi (oli siinä vikaakin).
  Vieteriviritykset menee puutarhaan... Superloneista pojanpojalle jotain.
  Päällinen oli pellavanväristä tikattua hyvää kangasta kolmen sivun vetskarilla. Pesin sen jo varastoon odottamaan jotain kuningasideaa ja tässä se tuli: bedit. Vähän vaan kaventelen, ni hyvä tulee.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa kierrätystä! Olisi kiva nähdä lopputulos valmiina! :-)

   Poista
 9. Kiva idea ja ihanan pirteä väreiltään tuo lastenhuone!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Lastenhuoneessa onkin aika värikästä, se on ehkä eniten sitä värimaailmaa mitä meillä oli edellinen koti kokonaan :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!