Kylpyhuoneiden raikkaampi ilme

Kaupallinen yhteistyö: IKEA


Kylpyhuoneissa oli aiemminkin kaikki ihan ok, mutta kovin viihtyisäksi ei tiloja voinut sanoa. Ei mitään suuria murheita, vaan lähinnä sisustusta vailla. Aikaisemmassa kylpyhuone-postauksessani (kliksis) näytinkin jo tilanteen, johon olimme muuton jälkeen kylppäreissä jämähtäneet. Kaikki sisustaminen oli kodissa keskittynyt jonnekin ihan muualle, ja sen kyllä huomasi :-D Kun IKEA tarjosi mahdollisuutta hieman raikastaa ja päivittää näitä tiloja yhteistyön merkeissä, ilahduin ja tartuin oitis mahdollisuuteen.


Yläkerran pikkukylppäri, joka on lähinnä lasten valtakuntaa, kaipasi mielestäni väriä. Samoin suihkun viereen puuttuvan lasiseinän tilalle piti saada suojaa ettei koko vessa kastunut suihkujen aikana. Molemmat puutteet korjaantuivat samalla kertaa, kun laitoimme suihkun viereen ORE-tangon ja siihen ripustettiin värikäs NIMMERN-suihkuverho. Asennus kävi näppärästi ilman porausta tai ruuvausta kun tanko pingoitetaan seinien väliin. Saman sarjan käsipyyhkeet löytyvät seinältä, ja niiden ripustukseen valitsin LOSJÖN-koukkusetin jossa toistui samoja värejä kuin verhossakin. Koukuissa oli mahdollisuus kiinnittää ne myös liimapinnalla, ja tämä oli mukavaa ettei tässäkään kohdassa tarvinut tehdä reikiä laattoihin. Liimattuina ne ovat kestäneet hyvin märän kylpypyyhkeenkin, vaikka sitä ensin hieman epäilinkin :-) Lattialle tuli vielä pieni matto, värivalikoimaa olisi ollut vaikka kuinka mutta lempivärieni keltaisen ja vihreän välillä hetken arvottuani päädyin kuitenkin vihreään. Pikkukylppäri sai minusta kivasti eloa näistä pienistä väriläiskistä!

Alakerrassa suurimmat haasteet olivat pukuhuoneessa, johon halusimme saada istumapaikan, valoa, ja siirtää kirjavat pyyhkeet säilytykseen ovien taakse. Näihin kaikkiin toiveisiin löytyi ratkaisu sillä, että aiemmin tilapäisiksi tarkoitetutkin kalusteet siirrettiin muualle odottamaan lopullista sijoitustaan ulkorakennuksen työhuoneeseen. 


SINNERLIG-penkki toi ihanan värin ja korkkimateriaalin tilaan. Aluksi olin ottamassa toista penkkiä jossa olisi ollut myös säilytystilaa alla, mutta kun mietin että tulen saunasta pukkariin ja haluan hetkeksi istahtaa alas, valintani muuttui koska korkki on mukavamman tuntuinen materiaali iholle. Pyyhkeet siirtyivät BESTÅ-kaappiin ovien taakse, ja värimaailma rauhoittui kummasti! Kaivattua lisävaloa tilaan tuo ÄLVÄNGEN-seinävalaisin. Pienet puiset peilit seinälläkin on IKEAa, ne on tosin ostettu joskus yhdeksänkymmentäluvulla (!), ja ne oli edelleen käyttämättöminä pakkauksissaan (välillä yllätän jopa itseni noilla meidän varaston aarteilla...) .
Kylpyhuoneessa muuttui tunnelma ihan hetkessä spa-henkiseksi, ja tämä toteutus jos joku oli helppo. Otin naulakot tyhjiksi, ja pistin uudet raikkaamman väriset FRÄJEN-pyyhkeet tilalle. Valmis! No okei, ei ihan niin helppoa sentään, siirsin myös korivaunun alakerran vessaan ja laitoin sen tilalle ison ja vehreän viherkasvin. Lisäksi seinälle suihkun viereen tuli imukupeilla kiinnitettävä kori, jonne shampoot ja saippuat sai käden ulottuville. Mutta tosi helppoa silti. Vanhoista pyyhkeistä vein kierrätykseen kaikkein kirjavimmat ja kuluneimmat, ja näin saattiin tilaa kaappiin uusille ja pehmoisille pyyhkeille. En oikeastaan ymmärrä miksei tätä ole tehty jo aiemmin?
Kylpyhuoneet muuttuivat kertaheitolla paljon viihtyisämmiksi, ja nyt tuntuu että nuokin tilat ovat osa kotimme kokonaisuutta, eikä unohdettuja nurkkia joissa pitää vain koettaa käydä nopsasti silmät ummistettuina :-D Suosittelen lämpimästi, ihan pienilläkin jutuilla voi saada ison muutoksen aikaan, on se sitten uusi raikkaan värinen suihkuverho tai pehmoinen uusi pyyhe!

IKEAssa on meneillään Kylpyhuoneviikot 3.3.-29.3, ja monenlaista ideaa ja inspiraatiota on tarjolla kylpyhuoneiden päivittämiseen ja kaunistamiseen. Muistuttelen myös että Instagramissa on meneillään kuluttajakilpailu jossa voi jakaa omia kylpyhuoneen stailausideoitaan tunnisteella #IKEAkylpyhuone ja @IKEAsuomi. Osallistujien joukosta arvotaan viisi voittajaa, jotka saavat palkinnoksi 100e arvoisen IKEA-lahjakortin! Sillähän saisi jo vaikka mitä :-)  Lisätietoa kilpailusta löytyy osoitteesta ikeasuomi.fi/kylpyhuone

Näiden kuvien ottamisen jälkeen kylpyhuoneessa ja pukuhuoneessa tapahtui vielä lisää pieniä muutoksia, mutta niihin palaan myöhemmin erikseen :-)

Postaus on toteutettu yhteistyössä IKEAn kanssa.

17 kommenttia

 1. Se on totta, että pienillä asioilla voi olla ratkaiseva vaikutus viihtyvyyteen. Ihania värejä ja mieltä lämmitti eniten tuo kaunis suihkuverho ja spa-tunnelma! Virkistävää! ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itse en ole ollut oikein suihkuverhojen ystävä, ja tuonnekin piti tulla lasiseinä, mutta kieltämättä nyt kun tuo verho on tuolla, on se aika kiva! Lasi olis vaan lasia, mutta verholla saa väriä, ja sitä on helppo vaihtaakin :-)

   Poista
 2. Toi penkki on kyllä niin ihana <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Penkki on tosi ihana, se oli hetken aikaa olohuoneessa kun tuolla osastolla oli tosiaan pientä remppaa. Ja sopi olkkariinkin tosi kivasti! On ehkä pakko hankkia siis jossain vaiheessa vielä toinen :-D

   Poista
 3. Tuo penkki <3<3<3 Pienet asiat ne tekee viihtyisäksi, näin se on. Kiva myös tuo lasten maailma.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi tyytyväinen että vielä lennossa päätinkin vaihtaa penkin tuohon Sinnerligiin :-) Korkki on tosi mukava materiaali ihoa vasten, siihen on mukava suihkuun mennessä ja tullessa istahtaa.
   Itsekin tykkään tuosta yläkerran kylppäristä, meillä on yläkerta muutenkin vähän värikkäämpi niin jotenkin ajattelin että laitetaan samaa linjaa tuonnekin :-)

   Poista
 4. Ihan aiheen vierestä...Teillä on muistaakseni myös Flip kalenterikello? Menikö se sekaisin karkauspäivän takia? Meillä meni. Vaikka manuaalisesti ollaan jo kahdesti muutettu päivämäärää, jätättää se silti koko ajan yhdellä päivällä...Viikonpäivä on oikein, mutta päivämäärä aina yhden jäljessä. Jos olette saaneet omanne toimimaan, niin kertoisitko miten?! Kiitos!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo on meillä, ja piti ihan käyttöohjeista lukea että miten se karkauspäivä hoidetaan. Muistaakseni se 29.2 laitettiin siihen käsin, ja se moottori piti siksi päiväksi sammuttaa. Seuraavana päivänä sen sai laittaa takaisin päälle. Kyllä se nyt näyttää ihan oikein. Pitää vielä mieheltä kysyä että menikö se noin, koska hän hoiti sen kellon silloin :-D

   Poista
  2. Ok, kiitos! Meillä ei taida olla enää käyttöohjetta tallella...Mutta tuota kertomaasi kikkaa voinee käyttää vielä näin jälkikäteenkin? Eli laittaa haluamansa päivämäärän, sammuttaa moottorin ja käynnistää seuraavana päivänä uudestaan. Vaiko...? Huoh, onpa hankala!

   Poista
 5. Kyllä pienillä asioilla saa paljon aikaan. Tuli hieno muodonmuutos :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Ja kiitos, ihmeen paljon kyllä muuttui tilat pienilläkin muutoksilla :-)

   Poista
 6. Niin kaunista ja todellakin raikasta!
  Pidän kovasti noista valitsemistasi väreistä!

  VastaaPoista
 7. Hyvältä näyttää! Olipa hauska ylläri kun avasin Hesarin ja Eräs lävähti ruutuun :) Tuli noista teidän viherkasveista niin raikas ja keväinen vaikutelma että taidanpa usuttaa itseni kukkakauppaan. Pelkkiin leikkokukkiin on taas talven ajan tyytynyt näiden pallonpelaajien kanssa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eräs kiittää! :-D Meillä on onneksi nämä olohuoneen rehut jo sen verran tanakoita että kestävät pientä käsittelyäkin, ja äidillä lisäksi kantava ääni :-D Mutta suosittelen, jotenkin nuo vihreät tuntuvat helpottavan kevään kaipuuta!

   Poista
 8. Pienillä jutuilla saa kyllä ihmeitä aikaan. Teidän kylppärit näyttävät kyllä oikein kivoilta. Kyllä noissa kelpaa nyt käydä suihkussa jne.
  Mukavaa ja aurinkoista viikon jatkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on totta, ja usein tuntuu etukäteen työläämmältä se pienenkään muutoksen tekeminen, kuin mitä se toteutus sitten onkaan. Sitten sitä jälkeenpäin nauraa että pitikö se vuosi melkein odottaa tämänkin homman tekemistä, johon meni sitten lopulta puoli tuntia :-D

   Kiitos samoin, aurinkoa on tosiaan luvattukin!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!