Vanhasta Lundiasta tuunattu tv-taso

Lundia classic, tuunaus

Olohuoneessamme vaihtui taannoin järjestys, ja se aiheutti muutaman muutostarpeen myös kalusteisiin. Mielestäni tv-taso oli uudella paikallaan jotenkin väärä, ja kaipasin siihen jotakin sirompaa. Koska tykkään miettiä aina kierrätysvaihtoehdon ensin, kävin kierrätyskeskuksessa katsomassa mitä sieltä voisi keksiä. Ensimmäisellä reissulla en löytänyt etsimääni, mutta sain idean käyttää vanhoja Lundia Classic-osia, joista saisi koottua monenlaista kokoonpanoa. Niitä on aika usein tarjolla kierrätyskeskuksissa ja kirpputoreilla, ja niin oli nytkin mutta ei juuri sitä korkeutta ja leveyttä ja syvyyttä mitä kaipasin. Niinpä päädyin notkumaan monta iltaa tori.fi-sivulla, ja kävin muutamassakin kierrätyskeskuksessa osien perässä. Vaan lopulta oli osat kasassa, ja seuraavaksi pääsinkin maalauspuuhiin.

olohuone, tv-taso, Lundia classic

Lundia classic

Monissa uusissa Lundian mainoksissa on näkynyt myös musta versio näistä hyllyistä, ja mielestäni se on tosi hyvä väri näihin! Eipä siis tarvinut montaakaan kertaa miettiä millä värillä lähden kellastuneita osia maalaamaan :-D 

Lundia classic, tuunaus, maalaus


Johtohässäkkä ja muita pulmia

Tv-taso ei ole mikään kovin kiitollinen kuvattava, siinä kun on melko epäesteettisiä osia kuten se itse tv, johtoja, ja meillä myös vaikka mitä pelikonetta ja dvd-levyjä. Sijoitimme vielä musiikin kuunteluun stereot kaiuttimineen tuohon samaan paikkaan, niin aikamoinen musta möykkyhän tuosta tuli (pienemmät kaiuttimet haaveissani...). Silti laitteet eivät häiritse niin paljon tuossa silmää, kun katoavat tuonne mustan hyllyn uumeniin. Ennemminkin nuo dvd:t häiritsevät, ja niille pitääkin keksiä vielä jokin parempi säilytyspaikka tai tapa. Mies puhui että johdoille voisi olla jokin kourusysteemi kätevä, ne saadaan siis vielä ehkä myöhemmin laitettua kauniimmin tuonne. Minulla oli hankittuna tähän kokonaisuuteen myös ovet, mutta hoksasin vasta jälkeenpäin että sitten olisi ehkä ollut ihan kätevää olla myös päädyt umpinaiset, niin jätin ovet nyt vielä toistaiseksi maalamatta ja laittamatta paikalleen. Onneksi tämä on niin monikäyttöinen sarja, että ne voi sitten hyödyntää jossain muussa paikassa myöhemmin!

tv-taso, olohuone, Lundia

Vaikka tuo uusi taso on pidempi ja korkeampi ja myös mustempi kuin vanha, se tuntuu silti sirommalta koska on syvyydeltään 20cm edeltäjäänsä kapoisempi. Tämä on siis 40cm syvä, siksi levyjä ja osia sai hieman metsästää koska useimmat Lundiat mitä kierrätyskeskuksista löytyy, ovat 30cm syvää.

AlkutilanneTässä vielä näkyy hieman alkutilannetta, eli tuota tavallista kellastunutta mäntyä osat olivat, paitsi yhdessä oli vielä huonosti tehty musta maali päällä. Hioin lakkapinnan rikki, ja levitin pohjalle tartuntapohjamaalin. Pohjamaalikin kannattaa tilanteen salliessa sävyttää, mutta koska otin vain pienen purkin, tätä ei saanut nyt muuta kuin valkoisena. Se ei kuitenkaan haitannut, koska pintamaalia tuli joka tapauksessa se kaksi kerrosta päälle. Pintamaalin levitin pääasiassa pienellä telalla, vain vaikeimmissa paikoissa käytin apuna sivellintä. Telalla jälki jää tasaisemmaksi ja siistimmäksi varsinkin isommissa levypinnoissa,

tv-taso, Lundia

Seuraava muutoskohde onkin tuo sohvapöytä, joka on nyt nykyiseen järjestykseen liian korkea, ja kenties se voisi olla nyt vaaleampikin koska mustaa on nyt aika paljon tv-tason myötä. Pitää olla silmät auki jospa jokin kiva idea tulisi mieleen sohvapöydäksi :-)

Ihanaa viikonloppua kaikille!

20 kommenttia

 1. Hieno tuli! Hyvin katoaa kaikki mustat laitteet tuonne. Mielestäni ne ei häiritse yhtään, eikä haittaa vaikka ovet jäikin puuttumaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo noista tuli tosiaan tuollainen yksi iso musta :-D Kaiuttimet on aika isot, ja tekee ison osa mustasta, eli jos ne saisi vaihdettua pienempiin niin ilme kevenisi jo huomattavasti!

   Poista
 2. Kiva tuli! Mullakin on haaveissa uusi sohvapöytä (ja sohva) ja olisi tarvetta myös Lundialle, tosin hieman korkeammalle versiolle, sivupöydän virkaa toimittamaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Samoja haaveita meillä siis, sohvan vaihto olisi meilläkin jo ihan paikallaan, mutta nyt pitää kyllä kestää vielä tuota kenties jonkin aikaa. Lundiat on kyllä tosi monipuolisia, ja tästä innostuneena aloin jo suunnittelemaan meillä ties minnä näistä eri kokoisia kokonaisuuksia :-) Osien metsästys vei yllättävän paljon aikaa, vaikka jotenkin kuvittelin että onhan näitä nyt "joka paikassa". Ei ollut ainakaan sopivia, ja voihan se olla että nämäkin on tulleet nyt vähän takaisin?

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, niin minustakin! Jotenkin tosi ryhdikäs!

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Kiitos! Tästä tuli kyllä mieluinen, ja täyttää tehtävänsäkin hyvin :-)

   Poista
 5. Mulla odottaa Lundian hylly maalia pintaan. Jee! En kyllä tiedä millon mulla on aikaa laittaa se kuntoon :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No jee! Tuo maalaaminen oli kyllä aika iso urakka, kun tuli monta kerrosta. Myös tilaa se maalaaminen vaatii, että saa leviteltyä osat aina kuivumaan. Kiva nähdä minkälainen sun hyllystä tulee, eikö teillä ole ennestään se yksi turkoosiksi maalattu? Se on upee!

   Poista
 6. Hieno lopputulos ja musta toimii tuossa erinomaisesti! Meillä on myös telkkari Lundiassa, jonka maalasin valkoiseksi. Tai siinä on kyllä paljon muutakin tavaraa, muttei kuitenkaan häiritsevästi. Siitä puuttuu kaksi hyllyä vielä, joita näyttää olevan yllättävän vaikeaa metsästää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia! Hyllyjä on paljon, mutta noita 40cm syviä kyllä selkeästi vähemmän myynnissä. Lisäksi kunto oli joissain niin huono, että sen takia jäi ostamatta vaikka olisi löytynytkin sopivia, siis olivat niin halkeilleita tai vääntyneitä ym. Tsemppiä etsintöihin teillekin :-)

   Poista
 7. Tosi kiva! Vitsit että mua harmittaa, kun täällä meillä päin ei juuri Lundioita löydy mistään....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Näiden kanssa tuntuu olevan kyllä aika tuurissaan että mistä löytyy, ja löytyykö just sopivia osia :-) Itse löysin vaikka kuinka paljon sitä 30cm syvää, kun sitä en tietenkään nyt tarvinut :-D

   Poista
 8. Vastaukset
  1. kiitos! Itsekin tykkään, eikä tuo nyt paljoa häpeä niille uudemmille versioille :-) Toki jää nähtäväksi miten hyvin tuo maalipinta kestää käytössä, mutta ainahan voi maalata sitten uudestaankin!

   Poista
 9. Hei, mulla olisi samantyyppinen projekti edessä. Voitko kertoa minkä levyisiä nuo sinun käyttämät osat ovat? Yritän hahmottaa minkä kokoinen olisi omaan olkkariin kätevä. Niin ja mikä on tikkaiden korkeus? Jos saa vielä udella :)

  -papris

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei papris! Meillä on tuossa 100cm ja 80cm leveät osiot, tv on sen metrisen päällä. Tikkaat on 48cm korkeat, ja syvyys on sen 40cm.
   Tsemppiä projektiin, vähän aikaahan tuo vie kun pitää moneen kertaan maalata ja käännellä levyjä ja odottaa aina että kuivuu, mutta kannattaa silti, mielestäni tuli tosi hyvä lopputulos!

   Poista
 10. Hienon näköistä! Tämä meni jakoon Lundian Facessa ;)
  Terv. Lotta Lundialta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. oi vau, kiitos paljon! Ja kiitoksia myös hyvästä ja kestävästä tuotteesta Lundialle :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!