Arkiaamujen pelastajat

arkieteinen, sisustus, värikäs

Meillä on kodinhoitohuoneen yhteydessä myös ns. arkieteinen/ lasten eteinen. Ratkaisu, johon en olisi päätynyt mikäli neliöitä olisi ollut käytettävissä enemmän, mutta joka on huomattava parannus entiseen kotiimme verrattuna. Optimitilanteessa lasten eteiselle olisi ollut ihan oma tilansa, jossa olisi toki paljon enemmän säilytystilaa. Pitäähän sitä jotain haaveita vielä jäädä ;-) 

Viime aikoina arkiaamujen kiire ja valitettava kireys on usein tiivistynyt viimeistään siihen hetkeen, kun pitäisi tositosi nopeasti pukea ne ulkovaatteet päälle, ja kaikilta on hukassa joko pipo, hanskat, toinen kenkä tai mikälie. Lapsilla on ollut oma naulakko jo entuudestaan, mutta pipohanskakauluri-osastolta on puuttunut selkeä oma paikkansa. Tai toki niille on paikka korkeassa komerossa joka on ihan naulakon vieressä, mutta sielläkin (jos olisivat siellä) kaikkien lasten romppeet olisivat keskenään sekaisin. Vaan nytpä niille on paikka! Aah, helpotusta.


sisustus, arkieteinen, värikäs, retro

Kodinhoitohuone on meillä muuhun taloon verrattuna aika anarkistisen värikäs, muutenhan meillä on hyvinkin mustavalkoiset pinnat, joihin tuon väriä piensisustuksella. Kuvista se ei nyt näy, mutta tilan yläkaapit olivat ennestään kirkkaan keltaiset. Ne näkyvät ainakin tässä vanhassa postauksessa kliks) Minusta on mukavaa että jossain huoneessa voi selkeästi revitellä enemmän, olkoonkin se sitten pyykkärin työmaa :-D Tämä huone on ikäänkuin jäänne meidän edellisen kodin tyylistä, jossa oli huomattavasti värikkäämpää kauttaaltaan. 

arkieteinen, sisustus, värikäs

Se arkiaamujen pelastus tuli näistä pienistä peltikaapeista jotka löysin Ikeasta. Ne sopivat värikkäinä kodinhoitohuoneen värimaailmaan todella hyvin, ja ovat minusta vieläpä tosi kivan näköiset. Nyt pienillä lapsilla on jokaisella oma lokeronsa, josta he olivatkin heti todella tohkeissaan. Uskon että hanskat löytävät tiensä paikoilleen jatkossa paremmin. Tällä ratkaisulla voidaan säästää aamujen hässäkässä sekä hermoja, että aikaa ihan huomattavasti. Pidemmällä tähtäimellä aika hyvä sijoitus siis!

Ikea, peltikaappi, naulakko

Onko teillä arkiaamuissa kompastuskiviä, vai sujuuko lähdöt kuin rasvattuina?  Millä nikseillä olette saaneet helpotettua aamuhässäkkää? Kivaa alkanutta viikkoa kaikille!
12 kommenttia

 1. Ihanan näköistä ja varmasti helpottaa aamuja! Mistä on tuo naulakko laatikoiden alla? Hauskasti kahdella korkeudella. Voi olla, että olet kertonut siitä jo aiemmin, mutta löysin blogisi vasta hiljan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Nyt on vasta yksi arkiaamu tätä testattu, mutta selkeää parannusta oli havaittavissa. Vielä kun keksitään tapa saada jälkikasvu syömään aamiainen ja pukemaan sisävaatteet ripeämmin, niin johan meillä onkin kohta leppoisat aamut :-D Naulakko on ostettu joskus useampi vuosi sitten Tukholmasta Design Torgetista, sen voi asentaa eri tavoilla siis renkaana tai tuollaisena kiemurana ym :-)

   Poista
 2. Ihanan pirteä eteinen. Kuulostaa tutulta tuo hässäkkä aamuisin kun ollaan lähdössä. Meillä on myös jokaisella omat lokerot ja sitten värikoodit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tämä on tosiaan ns.arkieteinen, se virallisempi puoli on vähän hillitympi sentään :-D Ovat kyllä ihan vierekkäin, eli siinä mielessä melkein samaa tilaa! Jos tilaa olisi enemmän, haluaisin meille sellaisen päiväkoti-systeemin, missä olisi omat lokerot. Tai jopa omat kaapit! No, tämä kuitenkin auttaa jo paljon :-)

   Poista
 3. Ei tuolta ainakaan voi kiukkuisena kaivella lapasiaan, niin ihanan pirteät värit <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-D Yläkaapitkin laitettiin keltaisiksi (ne jotka ei näy), että pyykkäily ei olis niin tympeää :-D

   Poista
 4. Ihanan kiva väriläiskät. Kiva kun lasten vaatteille on oma paikkansa.
  Kyllä se aika hässäkkää on nuo aamut, olen seurannut pojan perheen touhua.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo hässäkkää on, mutta kaipa tämäkin joskus vielä helpottaa :-)

   Poista
 5. Oi mitkä ihanat kevätväritykset. Piristi. Ajatella, että eteiskuvista voi tulla näin hyvälle tuulelle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :-) Niin, eteiskuvat, tai oikeastaan vielä kodinhoitohuonekuvat :-D :-D Mutta tuo huone on kyllä oikeasti tosi romuhuone ja sellainen mikä kiristää pinnaa kun pyykkikasat vyöryy. Nyt sentään kaapit saa hyvälle mielelle :-)

   Poista
 6. Nyt vasta kuvia tästä. Upea eteinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Vaikkakin tää ei siis varsinaisesti ole eteinen, vaan kodinhoitohuoneen nurkka. Onneksi meillä on ihan oikeakin eteinen :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!