Tammikuista viherterapiaa


Ulkosalla talvi tuntuu ihan talvelta. Lunta on satanut parin päivän aikana niin paljon, että ei meinaa lumikasat mahtua enää mihinkään, ja se on hyvä se. Lumi kuuluu talveen, ja lumityöt on hyvää jumppaa! Maisemat on lumisina kauniita, ja onhan se lumiukon tekeminen oikeasti tosi kivaa.

Sisällä imen vihreästä elinvoimaa, ja ihailen kuinka viherkasvit yksi toisensa jälkeen alkavat taas kasvaa. Niillä on siis ilmeisesti jo kevät? Tuo tuore vihreä on niin kaunis, ulkonakin puiden puhjetessa lehtiin on väri suorastaan huumaava. Vihreä eli Greenery on muuten Pantonen vuoden väri 2017, ja se kuvastaa uusia alkuja. Tähän voin samaistua, ja elänkin täällä näiden uusien alkujen keskellä päivittäin <3 Tässäpä teillekin pieni vitamiiniannos vihreän muodossa, olkaa hyvät!

Ihanaa viikonloppua kaikille!

5 kommenttia

 1. Voi apua, mitä sä teet sun kasveille, että saat pysymään ne noin ihanan vihreänä ja elossa talvellakin? Mä oon ihan onneton näiden kukkien kanssa ja yks toisensa jälkeen ne näyttää taas ruskehtuvan ja kuolevan... kesällä saan ne pidettyä elossa sellaisella vaaleanpunaisella lannoitteella, mutta syksyn tullen menetän kaikki. :( ei oo periytyvää tää viherpeukalous, mun äiti kun yleensä elvyttää jo ne menetetytkin tapaukset ja mä taas otan sen kasvattamat kasvit tänne tapettaviksi :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, ei minulla mitään suuria salaisuuksia ole, mutta uskon että valon määrä auttaa kyllä. Toki meillä oli edellisessäkin kodissa paljon kasveja, mutta siellä ne oli lasikuistilla nimenomaan valon takia, eivätkä näkyneet niin hyvin sitten muussa sisustuksessa. Tässä kodissa on ajateltu kukkien kannaltakin asiaa, ja nyt on mukavaa kun niitä voi sijoitella ympäri taloa ja saavat silti valoa <3 Sumutan kukkia aika usein, ja annan niille talviaikaan merileväuutetta kasteluveden mukana ainakin joka toisella kerralla. Se auttaa juuri lepokauden hyvin, lannoitetta voi alkaa antamaan taas sitten kun kasvukausi alkaa. Kokeilepa näitä niksejä, josko sinullakin alkaisi kukat pärjäilemään talvisin? :-)

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä :) Teillä on kyllä ihanat nuo isot ikkunat, ja varmasti kasvit viihtyvät. Mutta nyt on minunkin kasveja hoideltu. Vaihdoin mullat, ostin merileväuutetta ja sumutellutkin olen. Vähän aikaa ainakin näyttää taas vihreältä :) Toivottavasti pärjäävät kesään. Onhan tätä valoa nyt jo hiukkasen enemmän kuin pimeimpänä aikana, joten ehkä minulla on toivoa :D

   Poista
 2. Ihanan elinvoimaisen näköiset kasvit. Pirteitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, nämä kyllä piristää, huomaan kaipaavani vihreää talvella kun luonto on aika väritön. Viherkasveilla saa lievitettyä pahinta vihreän puutetta :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!