Laurin tupareissa

Yhteistyössä AlvardagAina välillä sitä yllättyy itsekin tilanteista joista itsensä löytää. Esimerkkinä eilinen päivä. Pääsin kylään Lauri Ylösen uuteen upeaan kotiin, jossa vietettiin tupareita. Samalla kuvattiin viimeistä jaksoa keväällä mtv3-kanavalla alkavaan Laurin Talot-sarjaan, jossa seurataan neljän Laurin suunnitteleman talon rakentamista. Juhlat olivat ihanan rennot ja silti tyylikkäät, ja pääsipä tämäkin keski-ikäistyvä perheenäiti maistamaan hieman seurapiirielämää :-D Meitä oli paikalla pieni joukko bloggareita, ja saimme kuvata taloa tunnin verran ennen muiden vieraiden saapumista. Isäntä itse oli todella ystävällinen, ja kertoili meille talosta ja sen suunnittelusta (koetin olla punastelematta kuin teinityttö, olenhan käynyt Rasmuksen keikalla ensimmäisen kerran jo yli kaksikymmentä vuotta sitten vuonna 1996..!). Perus maanantai, vähän skumppaa, ilotulitusta ja juhlia :-D

Talo oli tosiaan huikea, ja clt-tekniikka mahdollisti kauniita arkkitehtoonisia yksityiskohtia ja isoja yhtenäisiä pintoja. Lauri kertoi että innoittajana talon suunnittelussa on ollut ajatus lapsuuden puumajasta. Talossa puun runkoa edustaa keskellä oleva betoninen osio johon on upotettu mm. takka. Huoneet sijoittuvat sen ympärille ikäänkuin oksille, ja ne ovat ylhäällä toisen kerroksen korkeudella. Näin on saatu kaunis merimaisema hyödynnettyä tehokkaasti, ja samalla talo näyttää ulkoapäin leijuvan osittain ilmassa.
Talon sisustuksessa toistuivat puupinnat, musta väri antamassa ryhtiä, viherkasvit sekä betonin rouheus. Erityisesti lämpökäsitellystä koivusta tehdyt rimoitukset toivat todella kivasti pehmeyttä ja tunnelmaa useassa huoneessa. Esillä oli myös Laurin itse Vallillalle suunnittelemia kangaskuoseja jotka julkistettiin ihan taannoin. Kalustus oli kokonaan Iskun mallistosta, ja sohva oli sekin Laurin oma sunnittelema ja Iskun valmistama. Olisi kieltämättä mahtavaa päästä itsekin suunnittelemaan oma sohva! 
Varsinkin takka oli mielestäni todella upea! Sen kohdalla huokailin moneen otteeseen, ja taisinpa todeta ääneenkin että meinaa pientä raksakuumetta nostaa... Mikähän siinä onkin, luulisi ettei näiden kahden talon jälkeen enää haluaisi edes vitsailla moisesta? Vaan samasta puhui Laurikin, osittain ohjelman idea tuli siitä, ettei hän voi jatkuvasti rakentaa itselleen taloja, niin päätyi suunnittelemaan niitä myös muille. Ihan tuohon ei omat rahkeeni taida riittää, mutta jokin kanava tälle raksailuinnolle olisi hyvä löytää. Jospa vaikka leikkimökkejä alkaisin piirrellä? :-D


Aleksi Valavuori, Lauri Ylönen, Elastinen ja Duudsoneiden Jarppi ovat uudessa Laurin talot-sarjassa talonrakentajia.

Tässä tv-tuotantoa meneillään. Kuvausten seuraaminen oli tosi mielenkiintoista ja on mahtava katsoa sitten valmiista sarjasta että minkälainen lopputulos on. Joitakin kohtia kun kuvattiin useampaan kertaan, kuten esimerkiksi ilotulitus! 

*edit: Sain Modernisti Kodikkaan Kertulta vielä kuvan minusta ja Lauri Ylösestä, lisään sen tähän, sen verran harvinaisesta otoksesta on kyse! 

Lauri Ylönen ja bloggaaja itse

Lisää tunnelmia eilisistä juhlista löytyy Instagramista ja muualtakin somesta tunnisteilla #laurintalot #mtv3 #clevergreen. Kiitokset vielä illan isännälle sekä Alvardagille upeista juhlista ja mahdollisuudesta päästä tutustumaan taloon jo näin etukäteen! 


14 kommenttia

 1. No varmasti oli komeet juhlat! Hyvältä näyttää talokin. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Ja talo oli tosi kaunis, on siis Lauri ihan oikealla asialla suunnitteluhommissa, kun lahjoja on!

   Poista
 2. Oi, niin siistiä! :D Ja talo on kyllä ihan mieletön!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Oli kyllä hauska päivä, ja talo oli ihan älyttömän hieno :-)

   Poista
 3. Voi vitsit, vähänkö huikeaa! :)

  VastaaPoista
 4. Aika makean kuuloinen maanantai! Kysymys näin vintagen ystävänä- mahtoiko Laurilta löytyä mitään vanhaa vai oliko kaikki uutta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä kivasti erilainen päivä! Lauri ei ollut vielä muuttanut varsinaisesti sisään, eli sisustus muuttunee vielä sen jälkeen jonkin verran. Ainakin ymmärsin että yksi iso viherkasvi on sellainen joka hänellä on ollut jo teinivuosista saakka, mutta muuten en osaa sanoa minkälaisia esineitä hän tuo mukanaan taloon :-)

   Poista
 5. No vau, aikamoisiin tupareihin oot päätynyt! =) Tosi hienolta näyttää talo!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo ei oo ihan arkipäivää mulle tämmöiset karkelot, mutta mukavaa oli kun kerrankin osui kohdalle! :-) Talo oli ihan mieletön, tosi kivasti käytetty materiaaleja ja värejä.

   Poista
 6. Ohhoh, ei voi muuta kuin huokailla täällä. Mahtava maanantai! ❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :-) Juu! Tämä maanantai jää kyllä mieleen :-D

   Poista
 7. No ei mikään perusmaanantai. Aika huisia että pääsit kekkereihin mukaan ! Upea talo.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ei tosiaankaan perus :-D Talo oli upea ja aiheutti tosiaan pientä raksakuumeilua, niin kivoja ratkaisuja siellä oli tehty. Oli tosi upee juttu koko vierailu, tämän muistaa kyllä pitkään <3

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!