DIY: konjakkinahkaiset tyynytSaimme kirpparilta ostamani Kilta-tuolin takaisin verhoilijalta, jossa se oli muuttanut muotoaan kauniiksi konjakinsävyiseksi ruskeaksi. Vaikka meillä on olohuoneessa kasveilla saviruukkuja, kaipasi nojatuoli mielestäni kaverikseen lisää tuota konjakkinahan sävyä. Vierailulla ollut äitini ehdotti saman sävyisiä tyynyjä sohvalle, ja koska idea oli loistava, päätin ryhtyä heti tuumasta toimeen. Ompelukoneeni onkin saanut olla todella pitkään kesälaitumella (ja syksy-, talvi- ja kevätlaitumella myös)  mutta kun inspis iskee, niin siihen kannattaa tarttua! Materiaaleja en yleensä malta lähteä kunnon inspiksissäni hankkimaan, ja niinpä nytkin mentiin sillä mitä varaston kätköistä sattui löytymään. Toki varastoni on aikamoinen aarreaitta :-D Ensimmäinen tyyny syntyi nuoruusvuosieni lempparinahkatakin selkämyksestä. Sävy oli juuri oikea, ja pintakin sopivasti kulunut. Olen hillonnut tuota muuten aika rikkinäistä takkia kaikki nämä vuodet juuri sillä ajatuksella, että ehkä tästä voi vielä tehdä jotakin? Kannatti! Taustaksi ei löytynyt sopivaa yksiväristä kangasta, mutta mustaa oli pienet palat joista sain yhdistämällä riittävän kokoisen.


Kun ensimmäinen tyyny oli paikoillaan, se näytti vielä kaipaavan kaveria. Nahkatakista ei enää riittänyt isoa palaa, mutta minulla oli myös vanhoja käytöstä poistettuja huonekalunahan mallipaloja. Palat oli aika pieniä, mutta päädyin tekemään niistä vähän palapelinä toisen tyynyn. Valikoin muutaman erisävyisen ruskean nahan, ja tyynyn ruutukuvio olikin oikeastaan aika kiva. Siihenkin tuli sama musta tausta, niin tuli sekin tilkku käytettyä ihan loppuun saakka. 

Tein tyynyistä umpinaiset, koska myöskään vetoketjuja ei ollut nyt sopivia valmiina. Ehkä ihan hyväkin, eipä noita niin tarvitse pesuun laittaakaan. Ompelukoneessani ei liioin ollut nahkaneulaa tai teflon-paininjalkaa niinkuin nahan kanssa kuulema kannattaisi olla. Hyvin vanha Pfaffini silti pisteli menemään, kunhan sain sen kaivettua pölypallojen seasta esiin :-D Kuin uskollinen ratsu!

Kun ompelun suhteen on taas jää murrettu, tekisi mieli ommella muutakin. Ehkäpä hellemekkoja? Tänään on kuulema koko kesän kuumimmat lukemat mitattu täällä Porvoossa, 31,1 astetta! Siltä tuo ilma tuntuukin, aivan tukalaa sekä sisällä että ulkona. Vaan emmepä valita, vaan syödään paljon jäätelöä ja nautiskellaan!

Ihanaa päivän jatkoa!
Ei kommentteja

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!