Mattoasiaa taas, nyt sovituksessa haavemattoni!


Minua on keväästä asti kalvanut kauhea mattokuume. Tai no, oikeastaan jo viime vuonna koetin etsiä "sitä oikeaa" pitkään ja hartaasti, ja lopulta yksi nätti meille jo tulikin, mutta se on osoittaunut pinnaltaan vähän hankalaksi käytössä. Sitten tuli koiranpentu taloon, ja kaikki mattohommat sai pistää jäihin pidemmäksi aikaa. Koska mattoja on maailma puolillaan, on valinnan vaikeus ollut ihan todellinen ongelma, sen toisen ongelman lisäksi ettei niistä oikein mikään sovi meille. Valkoinen lattia on tosi haastava, koska melkein kaikki vaaleat matot näyttää siinä jotenkin aika tunkkaisilta. Olen käyttänyt tämän koiran pentuajan hyödyksi, ja haaveillut matoista oikein urakalla!Nyt lattialla sovituksessa oleva matto on oikeastaan haaveideni matto. Tai no, se on sitä melkein, sillä varsinaisesti haluisin saman merkin, eli Sera Helsingin toisen mallin jossa on hieman eri kuvio. Oikeasti haluaisin Kide-nimisen maton, ja tämä hieman pienemmällä ruudutuksella oleva on nimeltään Kaarna. Sera Helsingin matoissa viehättää tarina niiden takana sekä toki ulkonäkö. Ainoa seikka jota olen hieman empinyt, on jälleen väri. Koska matot tehdään värjäämättömästä lampaan villasta, on niiden pohjaväri aina hieman kellertävä. Siksi tämä melkein sattumalta tarjoutunut mahdollisuus sovittaa mattoa ensin, olikin todella tarpeen! Jos ja kun saan mattobudjetin raavittua kasaan, tilattaisi meille oma kappale jonka käsityöläiset valmistavat tilauksesta Etiopiassa. Oman maton valmistumisesta saa kuulema kuvia jo tekovaiheessa, kuulostaa tosi kiinnostavalta!Mattoa tilatessa voi kuulema vähän toivoa, että käytetäänkö valkoisempaa vai tälläistä tummempaa villaa kuten tässä matossa. Mitä sanoo raati siellä ruutujen takana, sopisiko tämä mielestänne meille, vaikka lattia onkin valkoinen ja sohva harmaa? Itse näkisin että kyllä sopisi, varsinkin jos villa olisi hieman harmaaseen taittuvampi, olisi tämä haavematto todellakin se oikea! Ihana on tämäkin yksilö kyllä.

Seuraava kysymys onkin sitten se, että miten kauan vielä mahtaa mennä että koiranpentu on sisäsiisti..? Tässä asiassa alan olla lähes epätoivoinen. Toki pentu on vielä aika nuori, ja moni lohduttelee että ekojen juoksujen jälkeen vasta nartut on sisäsiistejä, mutta silti. Arhg. Joku tiesi sanoa, että heidän aikuinen koiransa pissii järjestelmällisesti kaikki villamatot, ja vain keinokuidut jää rauhaan. Aika paha, itse ainakin haaveilen nimenomaan vain niistä villamatoista. No, aika näyttää, mutta nyt tuo mattokaunokainen tuli tosiaan vain piipahtamaan meillä, ja jatkaa ensi viikon jälkeen matkaansa. Ensi viikolla meillä nimittäin on taas yhdet kuvaukset täällä kotona, ja matto tuli myös kuvauksia varten lainaksi, en halunnut että se tilapäiseksi tarkoitettu on silloin lattialla. Nyt koetan sitten varjella tuota lainakappaletta huolellisesti, ettei koira vain pääse siihen "käsiksi"... :-D

Mukavaa viikonloppua kaikille!

9 kommenttia

 1. Vastaukset
  1. Kiva kuulla että sinustakin, itse olen samaa mieltä! Voisin hyvinkin tilata meille tämän tyylisen, jahka tuo koiran pissiminen saadaan aisoihin :-)

   Poista
 2. Todella upea matto! Sopii minunkin mielestäni harmaaseen sohvaan ja valkoiseen lattiaan. Oma narttukoirani oli n. 5 kuukauden ikäisenä sisäsiisti, mutta onhan ne kovin yksilöllisiä asioita. Villamaton on jättänyt täysin rauhaan, eikä koirakaveritkaan ole olleet siitä kiinnostuneita. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi! Ehkä meillä on siis vielä toivoa, koira täyttää juuri tänään tuon 5kk. Toki vahingot on vähentyneet jo, mutta kyllä niitä ihan päivittäin vieläkin tulee. Jotkut sanoo että puolivuotiaana olisi siisti, eli kyllä tämä tästä :-) Voi olla, että uskallan siis tilata tuollaisen maton, olisi niin sääli säilyttää sitä sitten vain varastossa.

   Poista
 3. Teidän koti on aivan upea! =) Itsekin harkitsen sitä Adean sohvaa, mutten osaa päättää koosta :) minkä kokoinen teidän rahi on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon Anna! Tuo sohva on ollut loistava hankinta, kannatti sitä miettiä pitkään ja hartaasti :-D Rahi on myös ollut kovassa käytössä, varmaan enemmänkin kuin sohva. Se on kooltaan 90x65cm.

   Poista
  2. Kiitoksia tiedosta! tilattiin eilen samankokoisen sohvan+rahin =) nyt enää neljän viikon jännittämistä ja ihmettelyä, oliko kangasvalinta oikea :D

   Poista
  3. anteeksi korjaus, mitat onkin 95x60 :-D

   Poista
 4. Joo, niin mä arvasinkin :D

  VastaaPoista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!