Sisustuskuvia ja sunnuntaitunnelmakissa sohvalla, olohuone, sisustus

Sunnuntain kunniaksi pari sisustuskuvaa olohuoneestamme. Olohuoneessa ei ole tapahtunut mitään muutoksia vähään aikaan, ja tuntuu että nyt palaset on aika kivasti paikoillaan eikä muutoksia kaivatakaan. Toki tyynyjen värit ja sellaiset pienet jutut saattavat vaihdella vuodenajan vaihtuessa, mutta isommat linjat on minusta nyt hyvät. Pitkään veivattu mattokin on ihana. (Kiitos vielä Piia!) Tykkään erityisesti olohuoneemme värimaailmasta, jossa vaalea puu tuo lämpöä, ja viherkasvit raikkautta. 

olohuone sohvapöytä sisustus käsityö


sisustus Martela Kilta-tuoli

Tänään aamulla kävi klassiset, ja meni hermo kun tuntui että sotkua on kaikkialla minne katsoo. Sain sen ärsytyksen voimalla aika paljon siivottuakin, vaikka pahimmat pesäkkeet vielä jäi. Toisaalta alakerta ja juuri tämä olohuone/ keittiön alue ei ole se, joka meillä pahimmin sotkeentuu, vaan lasten huoneet, kodinhoitohuone ja muut tilat. Toki tänne olohuoneeseenkin kertyy yhtä ja toista, ja keittiön saareke täyttyy papereista, lattialta poimituista leluista jne. Mutta välillä kun ne raivaa, saa taas hetkeksi mielenrauhan aika helpolla. Kodinhoitohuone meillä on toisaalta aivan epätoivoinen, pyykkiä on vaan enemmän kuin kukaan ehtii tekemään, saatikka viikkaamaan niitä puhtaita, viemään kaappiin ym. Sen suhteen olen jo osittain luovuttanut. Tänään on pyörinyt jo neljä koneellista, eikä loppua näy. Petivaatteita saa pyörittää tosi usein, meillä kun on valitettavasti yökastelua, joka teettää vielä omat lisätyönsä... Haluaisin uskoa, että pyykkivuoret vaivaa muitakin, varsinkin isommissa perheissä? Vaan olkoot ne, eipä tuon kodinhoitohuoneen tarvitse niin hienona aina ollakaan. Kunhan edes jotenkuten homma toimii!

Talostakoti takka koiranpentu sisustus

Aikani siivosin, ja nautin samalla hiljaisesta talosta miehen vietyä lapset jääkiekkoon ja osa oli kavereillaan. Eläimetkin ottivat hiljaisesta talosta kaiken irti nukkumalla päikkäreitä. Lopulta huomasin, että ärsytys oli jo melkein tiessään :-) Viimeisetkin pahan tuulen rippeet karisivat metsäpolun varteen, kun lähdimme vielä koiran kanssa hakemaan metsästä sieniä ruokaa varten. Lopulta voikin sanoa, että sunnuntai oli oikein leppoisa, ja lähes yhtä raukea kuin kuvien tunnelma. Ehkä sitä välillä pitääkin päästellä höyryjä, niin sitten jaksaa taas olla itsekin tyynenpi ♥ (ja kunnon ärsytys on tosi tehokas motivaattori siivoukselle :-D)


Talostakoti keittiö sisustus mustavalkoinen


Rauhallista sunnuntaita kaikille!

10 kommenttia

 1. Teillä on kyllä ihana, omannäköinen koti! Viherkasvit tuo väriä ja näköä myös. Minä en harmi vain kerta kaikkiaan osaa ja ehdi hoitaa eläviä huonekasveja, mikä on johtanut siihen, että meillä on vain tekokasveja. Väriä ne tuovat, ehkä vähän näköäkin, mutta ovat silti epäaitoja.

  Pyykkiä varmasti kertyy teillä, kun tuntuu, että meidän yhden lapsen perheessäkin kone laulaa lähes päivittäin ja aina on jotain kuivumassa tai viikattavana. Ovi kiinni kodariin, niin sinne jäävät hetkeksi:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos kivasta kommentistasi! Kasvit tuo kyllä eloa muuten aika vaaleaan sisustukseemme, enkä osaisi kuvitella kotiamme ilman niitä. Kasvien hoitaminen vie kyllä tosiaan aikaa, eikä kaikilla ole myöskään näin paljon valoa niille kuin meillä. Tekokasvejakin on onneksi monenlaisia, ja ainahan raikkautta kotiin voi tuoda leikkokukilla maljakossa tai kausikukilla kuten syklaamit, joulutähdet, ruukkunarsissit jne, joiden ei niin tarvitsekaan kestää kuin lyhyemmän ajan :-)

   Pyykkihuolto on kyllä tosiaan yksi loputon suo, ja uskon että kaikki perheet painii saman asian kanssa enemmän tai vähemmän. Jotenkin meillä homma on päässyt aika pahaksi, kun normipyykin lisäksi on vielä noita lakanoita ja täkkejä lähes joka päivä pestävänä. Lohduttaudun tosiaan sillä, että onneksi tilasta saa oven kiinni :-D Ja sekin auttaa, että nykyään on yliopäätään tuo kodinhoitohuone, meillä oli vielä aikaisemmassa elämässä niinkin pieni koti, että kaikki pyykkihuolto tapahtui pienessä kylppärissä. Lapsia oli silloinkin jo useampia, ja tila ei vain riittänyt millään! :-D

   Kivaa alkanutta viikkoa!

   Poista
 2. Kotitöiden tekeminen on kuin helmien pujottamista nauhaan, jonka toisessa päässä ei ole solmua. :D Mukavaa ja rentoa viikon alkua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, ihan mahtava vertaus! Just näin :-D Kiitos samoin sinne, mukavaa marraskuista viikkoa :-)

   Poista
 3. Kauniita sisustuskuvia. Täällä on juuri saatu koti ja tavarat asettumaan paikoilleen, keväästä saakka kestänyt kalusterumba on pysähtynyt. Ja, olen tyytyväinen kotiimme. Ainoastaan keittiö on päivityksen alla, saa nähdä milloin valmistuu.
  Ihanaa marraskuuta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Kaisa! Se on mukava tunne, kun alkaa olla "valmista", eikä ole sellaista jatkuvaa keskeneräisyyden tunnetta. Toisaalta välillä vaihtelukin on mukavaa, mutta nyt nautin siitä, että sisustus on löytänyt muotonsa. Ainakin hetkeksi :-D
   Oikein mukavaa syksyä sinnekin!

   Poista
 4. Ah, raivosiivous <3 Silloin jos joskus saa asioihin vauhtia! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä! Siinä piilee uskomaton määrä voimaa ja tehokkuutta :-D

   Poista
 5. Ihania sisustuskuvia! Meilläkin on lapsilla tuota yökastelua, mutta onneksi vuodesuojat hieman vähentävät pyykkivuorta. Olen muutenkin niin laiska siivoaja ja kodinlaittaja, että kaikki apuvälineet otan kyllä käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tarkoitatko ihan lakanoiden päälle tulevaa suojaa? Sellaisia meillä ei olekaan. Muovitettu alunen laitetaan lakanoiden alle, mutta sen kanssahan menee koko setti peittoineen ja lakanoineen aina pesuun. Joku niksi olisi tosi kiva löytää!

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!