Vuosi muutosta!Tasan vuosi sitten me olimme niin väsyneitä että en uskonut sellaisen olevan mahdollistakaan. Hommia oli painettu kellon ympäri jo pitkään. Tehtiin yhtäaikaa kahta raksaa, tätä että saatiin talo muuttokuntoon ja siivottua, vanhan talon viimeisiä fiksailuja että voitiin luovuttaa se seuraaville omistajille. Oli pakattu ison perheen omaisuus nopealla rykäisyllä, koska pääsimme aloittamaan pakkaamisen vasta esikoisen ylioppilasjuhlien jälkeen. Höylätty motaria eestaas, uusia ja taas uusia muuttokuormia kaupungista toiseen. Siivottu vanhaa kotia kynnet verillä, jonkinlainen rituaali kai sekin. Tunnelma oli ollut jo viikkoja väsyneen ja työmäärän edessä lähes epätoivoisen lisäksi haikea, omarakentamasta talosta oli toki vaikea luopua. Keskellä kukkeinta kesää myös edellisestä puutarhasta luopuminen tuotti suurta surua, varsinkin kun täällä oli vastassa vain möykkyinen savipläntti, osittain maatyöurakoitsijan loppuvaiheessa tekemän oharin vuoksi.

Nyt muuttopäivästä on kulunut tasan vuosi. Kesä on taas kukkeimmillaan, ja nykyisestä puutarhastakin saa jo nauttia ihan monellakin tavalla. Tänä aamuna saimme ensimmäistä kertaa oman maan satoakin noudettua kasvimaalta! Toki uusi koti on sisältäkin sitä mitä olimme toivoneet ja niiden lukuisien valintojen myötä saatu vastaamaan visiotamme. Ihana, ihan oman tuntuinen. Tuntuu, että aurinko paistaa taas, ja elämää on raksan jälkeenkin. Olin edellisestä kerrasta viisastuneena osannut antaa itselleni aikaa, ja henkisesti olin varautunut että ainakin puoli vuotta menee ihan vaan toipumiseen. Meni vähän enemmänkin, toki täällä oli paljon hommaa vielä muuton jälkeenkin, ja varsinaisesti elo alkoi helpottaa vasta syksyllä.

Vuosipäivänä voin hyvillä mielin todeta, että tästäkin talosta tuli koti. Kiitos teille kaikille mukanaolosta ja myötäelämisestä <3 Ihanaa juhannusviikkoa kaikille (viime vuonna muuttopäivä oli juhannusaatto :-D) !


7 kommenttia

 1. Rakennusvaihe on ollut varmasti rankkaa. Meillä on parhaillaan talon maalaus sekä ikkunapuitteiden maalaus sisältä. Rankkaa on ainakin miehelläni, hän kun yksin sen tekee.
  sulla on mahtavat retiisit, mitenkä olet kasvattanut niitä? Meillä kun tahtoo mato syödä heti, pitää ottaa ihan pienenä pois.
  Oletko käynyt tutustumassa blogiini, liityin sinun blogisi lukijaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se rakentaminen todella pitkä projekti, jossa ehtii väsyä moneenkin kertaan. Onneksi palkinto on hyvä! Retiisit on olleet ihan uudessa mullassa, liekkö siitä saaneet voimaa kasvuunsa? Lisäksi ne kasvaa tuollaisessa lavankauluksessa, eivät siis ihan maan tasalla.
   Kävin lukemassa blogiasi, sinulla oli kauniita käsitöitä ja ihania lasiaarteita siellä :-)

   Poista
 2. p.s. Liityin myös jäseneksi, jonka sinäkin voit tehdä minun blogissani. Kiitos !

  VastaaPoista
 3. Paljon onnea yksivuotiaalle. Nyt ette sit heti lähde kolmatta rakentaa, eiks je? =)

  VastaaPoista
 4. Rakentaminen on kyllä raskas projekti, varsinkin kun pienet lapset mukana. Mutta, selviydyitte urakasta ja aika kultaa muistot! Eikös niin sanota! Aurinkoa juhannusviikkoonne!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on! Mutta aika tosiaan kultaa muistot, ja vieläpä aika nopeasti :-D Toivotaan aurinkoa, olisihan se mukavampi juhannusta vietellä kun olisi hyvä sää :-)

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!