JoulukotiPikkuhiljaa ennen joulua tehtävät työt alkavat helpottaa, ja ajatuksiin vapautuu tilaa myös joulun miettimiselle. Vaikka aikaa on enää muutamia päiviä, on pakko tunnustaa että lahjoja on vielä hankkimatta, ruokien miettimistä ei ole edes aloitettu, ja joulusiivouskin taitaa jäädä tänä vuonna väliin. Viime viikonloppuna kotiin tuotu joulukuusi tekee kuitenkin niin jouluisen tunnelman, että mikään edeltävistä ei oikeastaan haittaa. Koetan torstaina ja perjantaina hoitaa loput hommat, eiköhän tästäkin selvitä :-) Meillä syödään jouluateria isommalla porukalla jo lauantaina, siksi viikonlopulle ei voi jättää enää valmisteluja.


Äsken ihastelin taas lumisia maisemia riisipuuron äärellä lounastaukoa pitäessäni, ja halusin ikuistaa tunnelman myös valokuviin. Vaikka kotona työskentelyssä on totta tosiaan huonojakin puolia, tälläisenä hetkenä olen siitä todella onnellinen! Joulukuusessa on lasten toimesta jälleen melkein kaikki koristeet mitä laatikoista löytyi, ja ihastelen sitä joka kerta kun kävelen ohi. Kuvan keraamiset koristeet ovat omatekemiäni, ja palvelleet jo monena jouluna. Tykkään niistä edelleen tosi paljon!

Joulukoristeita meillä on oikeastaan tosi vähän esillä. Lähinnä joulu näkyy valoina, ja toivottavasti pian joulukukkina (siellä hankittavien listalla nekin). Ulkona oleva lumi on melkeinpä paras koriste mitä nyt saimme, ja lumiset maisemat yhdistettynä joulukuuseen ovat enemmän kuin tarpeeksi.
Nyt taidan vielä keittää itselleni kahvit, ja sitten vielä hetkeksi asiakastöiden pariin. Illalla ohjelmassa on koululaisten joulujuhla, jossa meidän kolmosluokkalainen poika on juontajana! Poika oli itse toivonut tuohon tehtävään, joka oli kotiväelle aika yllätys. Kivaa että lapset tekevät rohkeasti asioita, vaikkei aiemmin olisikaan ollut vastaavissa tilanteissa, ja että se hiljainen poikakin voi halutessaan olla juontaja ♥ Nenäliinaa pitää pakata reilusti mukaan, tämä äiti alkaa olla jo kuuluisa joulujuhlien itkijänaisena :-DIhanaa joulun odotusta kaikille!


2 kommenttia

  1. Kaunis joulukoti. Ja, on totta että joulukuusi tuo joulun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kaisa! Joulukuusi melkein yksinään jo riitti, vaikka kyllä tuo lumikin auttaa tunnelman luomisessa :-)

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!