Kaunis valo keittössä

Talostakoti-blogi, keittiö

Olimme käymässä perheen kanssa syömään ja istuin omalle paikalleni, kun tuttu maisema edessäni olikin jotenkin erityisen kaunis. Sillä aikaa kun lapset nostelivat spagettia lautasilleen, nappasin äkkiä pari kuvaa. Ilta-auringon viimeiset säteet osuu niin kauniisti puihin ja ladon seiniin, ja tuon lyhyen hetken koko tienoon täyttää kauniin sävyinen pehmeä valo. 

Ikkunassa on lasten kanssa askarreltuja lumihiutaleita, itsekin innostuin leikkelemään muutaman. Noista muistui mieleen, että lapsena ikkunoihin kiinniteltiin joulun alla niitä punaisia pahvitonttuja, vieläköhän niitä saisi jostain? Mitä perinteitä teillä on ollut, tai onko lapsuudesta tuttuja koristeita teillä käytössä? Meillä on ainakin joulukuusen koristeiden joukossa omasta lapsuudestani olevat punaiset omenat, ja joitakin olkikoristeita. Itse meinasin tänä vuonna vähän kokeilla olkitöitä, saisiko sitä aikaan jokusen uudenkin koristeen?

Tunnelmallista joulukuun ensimmäistä päivää, huomenna saakin jo sytyttää ensimmäisen adventtikynttilän! 

4 kommenttia

 1. Hei! Voi olla että helpommallakin saa jostain tuon tonttukuvan (meillä itse punaisesta pahvista leikatut perinteiset tonttuhahmot käytössä :)) mutta ainakin kysymällä vaikka lainaksi yhtä mallia lasten päiväkodista tai koulusta, tai sitten vaikka täältä https://www.pinterest.es/pin/486318459742050815/

  Ihanaa joulunodotusta :) <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Kiva kuulla, että muutkin tykkää noista perinteisistäkin koristeista. Ihanaa joulun odotusta sinnekin :-)

   Poista
 2. Noista "luonnonvaloista", minäkin kuvaan omaksi ilokseni, ja olen huomannut usein kuinka suuri merkitys luonnonvalolla on maisemaan. Joskus voi huikea valonsäde tehdä maisemasta niin erilaisen ja kauniin. Kuvatessa oppii näkemään maiseman tarkemmin ja ottamaan "hetkestä kiinni"
  Onnittelut myös menestyksestä Suomen kaunein koti-kilpailussa, blogisi on ollut seurannassa jo vuosien ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valo onkin kyllä tosi tärkeä kuvissa, eihän valokuvauskaan ole suotta VALOkuvausta. Tykkään hirveästi siitä, miten eri vuorokauden aikoijen valo muuttaa maisemaa, vuodenaikojen ohella. Huomaan kuitenkin, että joskus se mitä näen, ei toistu kuvissa samanlaisena tunnelmaltaan. Kuvaamisessa on aina lisää opittavaa!
   Kiitos tosi paljon, Suomen kaunein koti oli tosi kiva kokemus, ja sijoituksemme oli mieluinen yllätys, en olisi uskonut että noinkin pitkälle voimme päästä! Kiitos myös että seurailet, sinulle ja muille lukijoille tätä teen ja olette koko bloggaamisen sydän ♥

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!