Vuoden 2018 kohokohtia blogissa

Vuosi loppuu, ja on taas hyvä hetki muistella hieman taaksepäin. Vuosi 2018 oli melkoisten muutosten ja tunteiden vuosi, ja nyt sen loppuessa tuntuu uskomattomalta miten paljon vuoteen mahtuikaan! 


Vuosi alkoi uuden äärellä, kun olin juuri paria viikkoa aiemmin lopettanut vakituisessa työssäni, ja siirtynyt suoraan yrittäjyyteen. Alkuvuosi meni käytännön asioita setviessä, nettisivuja rakentaessa jne. Yllättävän paljon hommaa yrityksen perustamiseen liittyy, ja siihen päälle toki se itse työskentely. Syitä tämän ison muutoksen takaa avasin hyvinkin henkilökohtaisessa postauksessa, otsikolla "Pari sanaa arjesta ja juhlasta".


Helmikuussa sisustuksemme muuttui kertaheitolla paljon, kun saimme odotetun uuden sohvan! Mainitsin alkuvuodesta myös sisustushaaveekseni uuden sohvapöydän, jota olin pitkään etsinyt. Lopulta uusi pöytä syntyikin itse tekemällä ja tuunaamalla, eli eniten itseni näköisellä tavalla. Uudesta sohvapöydästä kerroin postauksessa, jonka otsikkona oli "DIY: Uudistettu sohvapöytä"


Kevättä kohti mennessä meillä jännitys kasvoi ja kasvoi, ja syynä oli uuden perheenjäsenen odotus. Lopulta huhtikuussa pääsimme hakemaan hänet kotiin, ja hän olikin todella suloinen. Nimesimme pennun Emmaksi, ja hän valloitti sydämemme terävistä naskalihampaistaan huolimatta. Postaus "Tervetuloa kotiin Emma" kertoi ihan ensihetkistä pennun kanssa kotosalla. 


Pikkupennun kanssa elo olikin yllättävän sitovaa, asia jota emme olleet kumpikaan muistaneet aiempien koiriemme pentuajoilta joista oli jo todella kauan. Paljon rikkinäisiä vaatteita, paljon pissaa, mutta toisaalta myös paljon mukavia hetkiä pehmoisen kaverin kanssa. Uskomatonta että nyt jo aivan iso koira oli vielä äsken noin pieni!


Keväällä oli toinenkin iso projekti koiranpennun lisäksi, maalasin nimittäin talosta ja ulkorakennuksesta sokkelit ja terassit tummiksi. Pohjatöineen ja monine maalikerroksineen hommaan vierähti lumien sulamisesta aina toukokuulle saakka, mutta ahkerointi palkittiin huomattavasti valmiimman näköisellä talolla. Kerroin maalausurakasta tarkemmin postauksessa, jonka otsikkona oli yllättäen "Terassien käsittely harmaaksi+sokkeleiden maalaus". Kun tuokin rakentamisen häntä oli saatu kuntoon, alkoi pihakivien puuttuminen nyppiä oikein todella... :-D 


Kesäkuussa iloitsin Dekon blogikilpailun voitosta, ja sen myötä blogini siirtyi ensimmäisen kerran historiansa aikana jonkun portaalin nimen alle. Jännittävä uudistus, joka ei kuitenkaan teille lukijoille näyttäydy muuna kuin muuttuneena yläpalkkina. Lisäksi saimme kesäkuussa miehen lomien aikana tehtyä pitkään suunnitellun terassin laajennuksen, jolla yhdistimme talon etu- ja takaterassin yhteen varaston terassin kanssa. Nyt kulku on yhtenäinen, ja piha siistiytyi taas lisää! Täytin kesäkuussa myös pyöreitä, eli 40, ja pienet juhlat oli mukava viettää lähimpien kanssa. Jotenkin yllättäen aika vanha olo :-DHeinäkuussa sain haaveideni maton sovitukseen, ja samoihin aikoihin meillä piipahti tv-kuvausryhmä kuvaamassa jaksomme Suomen Kaunein Koti-ohjelmaan. Tästä en tietenkään voinut hiiskua vielä mitään, mutta kova raataminen pihalla ja sisällä palkittiin, kun hetken koti oli todella siisti ja paraatikunnossa. Loppuvuoden olen ottanutkin aika paljon löysemmin siivouksen suhteen, taisi tulla kiintiöt täyteen tuolloin?  :-D Maton sovituksesta on kuvia postauksessa "Mattoasiaa taas, nyt sovituksessa haavemattoni". Tuo otsikossakin oleva sana TAAS viittaa siihen, että tämä mattokriiseilyni on kestänyt jo tovin, eikä ole täysin ratkennut vielä nytkään vuoden loppuessa... Enkä otan ensi vuoden tavoitteeksi mattoasioiden kuntoon saamisen? Ainakin koira vaikuttaisi olevan vih-doin-kin pikkuhiljaa sisäsiisti, tällä pennulla se otti nimittäin ennätyksellisen pitkän ajan.


Syyskuussa odotettu jaksomme Suomen Kauneinta Kotia tuli tv:stä ulos, ja jännitimme tietysti ihan kauheasti että miltä se koti siellä nyt näyttää ja mitä me oikein itse siellä höpistiin ja että mitä ne tuomaritkin sanoo. En oikeastaan missään vaiheessa älynnyt jännittää jatkoon pääsyä, olin aivan varma että jatkoon asti meillä ei ole asiaa. Suureksi yllätykseksemme pääsimme kuitenkin tuomareiden äänillä mukaan finaaliin, ja se oli kyllä upea juttu se! Tästä piti toki blogin puolellakin iloita, ja siitä kirjoitin postauksen "Suomen Kaunein Koti-finaalissa ollaan!"


Kun finaalipaikka varmistui, oli pakko vihdoinkin tarttua toimeen pihakivien kanssa. Kesän kuvauksiin emme millään ehtineet kiveystä tehdä, ja hävettää vieläkin että kuvissa näkyi ne pihakivien lavoista rakennettu kiinan muuri etupihallamme... Oma ajatukseni oli, että JOS kävisi niin että oikeasti voittaisimmekin koko kisan, niin kuvausryhmähän tulisi paikalle uudelleen. Kivet oli siis saatava paikoilleen, ja paikoitellen tunnelma oli "vaikka henki menisi"-tyyppinen. Tein kiveyksiä kolmisen viikkoa aamusta iltaan, ja homma oli uskomattoman raskas. Onneksi tuli tehtyä, vaikkei voittoa kisassa tullutkaan. Piha muuttui niin paljon paremmaksi, ja tilaakin tuli reippaasti lisää kun se muuri katosi samalla. Postasin valmiista kivistä iltahämärässä tärisevin käsin napatut kuvat otsikolla "Pihakiveys on vihdoin valmis" mutta sain kuin sainkin homman tehtyä!


Vuoden viimeiset kuukaudet menivät töitä tehdessä, ja kolotuksia parannellessa. Tälle vuodelle osui niin monta isoa urakkaa, että voimme olla oikein tyytyväisiä monellakin tapaa. Talon rakennushommat ovat melkein valmiit, ja lopputarkastuskin voidaan kohtapuoleen pitää. Itseni tuntien jotakin projektia pitää kuitenkin olla aina, ja ensi vuodelle niitä toivottavasti siunaantuu jälleen. Vielä en tiedä mitä uusi vuosi tuo tullessaan, mutta pianhan se selviää!


Mukavaa uutta vuotta kaikille, ja kiitokset tästä vuodesta jokaiselle lukijalle, kommentoijalle, ja muuten vaan hengessä mukana olleelle ♥ 

Terveisin Sanna ja perhe6 kommenttia

 1. Paljon sitä mahtuu yhteen vuoteen. Tuo finaali oli kyllä huikee juttu ja ansaittu, kaunis koti teillä!
  Oikein ihanaa alkavaa vuotta 2019!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, ihmeen paljon vuodessa ehtii! Ja kiitos paljon, finaalipaikka oli kyllä tosi mieluinen yllätys :-) Mukavaa uutta vuotta teillekin!

   Poista
 2. mukava lueskella vuoden tapahtumista. Kuvia on ihana katsella, teillä on kaunis koti sekä piha-alue. Ihailen edelleen ja taas kerran sinun sisäkukkiasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiva kuulla! Tykkään itsekin tehdä aina jonkunlaisen koosteen, siinä näkee itsekin paremmin että mitä kaikkea vuoden aikana tulikaan puuhailtua. Kasvit on mun rakas harrastus, tosin viime kesän kuumuus teki vähän haastetta kasvien kanssa, ja ensimmäisen kerran jouduin vähän taistelemaan ötököitäkin vastaan. Olen kuullut että viime kesänä oli muillakin viherkasveissa paljon tuholaisia.
   Kivaa uutta vuotta, ja seuraavaa puutarhakesää täällä jo odotellaankin!

   Poista
 3. Täydellinen tulppaanimaljakko! Mistä ao. maljakon löytäisi?
  Aivan ihana blogisi on uusi tuttavuu, kiitos siitä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva kun löysit tänne, tervetuloa! :-)
   Mitäköhän noista maljakoista tarkoitat? Ekassa kuvassa oleva musta on oma tuunaamani, se on tehty kirpparilta ostetusta Muurlan lasin kynttilälyhdystä. Sitten siellä vilahtaa harmaa jossa vaalea piparireuna, se on oma tekemäni keramiikkatyö. Viimeisessä kuvassa oleva lasimaljakko taitaa olla ostettu jostaikin Tokmannilta tms, en ole ihan varma :-D

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!