Joulukuusi 2018Kolmas adventti alkoi pitkään nukkumisella, ja rennolla aamiaisella aivan hävyttömän myöhään. Pari tuntia jäähallilla luisteluiden merkeissä sujahti nopeasti, ja sen jälkeen lähdettiin joulukuusen hankintaan. Olemme ostaneet ennenkin joen rannasta paikallisilta viljelijöiltä kuusen, ja suuntasimme tuttuun paikkaan nytkin. Yksi syy tämän myyntipaikan valintaan on toki sijainti näppärästi aika lähellä kotiamme, mutta myös se että heiltä saa riittävän suuria kuusia korkeaan olohuoneeseemme.


Valikoin kuusen tällä kertaa aika helposti, joskus valintaa on pitänyt hieroa pidempäänkin että tulee varmasti se kaunein :-D Sitten ei muutakuin kuusi sukkaan, ja sukka auton katolle!Kotona kuusesta sahattiin pieni pätkä varresta pois, jotta kuusi saa uuden imupinnan. Sitten kuusi jalkaan, ja verkko auki. Ulkona on niin pieni pakkanen, ettei mitään pitkää kuusen sulattelua tarvittu. Kuusi sai asettua ruokailumme ajan, ja sen jälkeen päästinkin jo lapset koristelun kimppuun. Etukäteen olin jo raivannut tilaa joulukuuselle, ja siirrellyt isoja viherkasveja toisaalle, sekä ottanut pitkän puupenkin ikkunan edestä pois. Olohuoneessa on nyt hiukka ahdasta kalusteiden puolesta, mutta eipä tuo haittaa kun järjestys ei tule olemaan pysyvä.

Joulukuusen koristeluista tehtiin etukäteen pieni suunnitelma, ja 6v tytär piirsi oikein kuvallisen suunnitelman. Sen mukaan kuuseen laitettiin valkoisia, punaisia ja mustia koristeita, ja ripaus kultaa. Oikein nätti tuli, vaikka ehkä vähän kimaltavampi edellisiin verrattuna. Pieni kullan kimallus olkoon siis tämän joulun teemana :-)
Rauhallista kolmannen adventin iltaa, ja ihanaa joulun odotusta kaikille ♥

Tein taannoin koosteen aiemmista blogivuosien joulukuusistamme, ja siihen pääset palaamaan tästä linkistä: https://talostakoti.blogspot.com/2018/12/joulukuuset-blogissa-vuodesta-2011.html


2 kommenttia

 1. Oi, miten kaunis kuusi ja ihanat koristelijat. <3 Ja, olipa ihana suunnittelija siellä teillä ja lopputulos on mitä kaunein. Meillä kuusi odottaa pihalla sisäänpääsyä, katsotaan milloin on koristelun aika.
  Tunnelmallista jouluviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Aika perinteisellä tyylillä mennään meillä, tykkään aidosta kuusesta ja sen tuomasta tunnelmasta ja tuoksusta. Toki nykytyyliset kuuset valonauhoineenkin on kauniita, mutta minulle joulukuuseen kuuluu nuo kynttilän malliset valot :-) Lapset saa aika vapaasti koristella, vain kirjavien nauhojen kohdalla sanoin että jätetään nuo toiselle kerralle :-D

   Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!