Kaamea kasari vai hyvä löytö?


Olohuone, jalkalamppu, viherkasvi

Olohuoneeseemme on ilmestynyt uusi jalkalamppu. Se on ilmestynyt sinne jo itseasiassa kahteen otteeseen, kun ensimmäisellä kierroksella totesin että ei se sittenkään ole kiva ja passitin häkkyrän varastoon. Ja nyt se sai uuden mahdollisuuden. Valaisin on peräisin paikallisesta kierrätyskeskuksesta, josta sen taannoin nappasin mukaan hyvin edullisesti. Jotenkin siellä näin että metallisissa varsissa on jotain samaa kuin meidän portaikon metallipinnoissa, mutta ehkä kaareva muoto oli se jota alkuun vierastin. Toki olohuoneen seinällä on pyöreä Hakolan Lempi-hylly, ja kasveissakin on kaarevia muotoja. Silti se ei alkuun istunut mielestäni tuohon ollenkaan. Nyt, kun otimme toisiimme muutaman viikon etäisyyttä, on lamppu sittenkin ihan kiva ja saa ainakin toistaiseksi jäädä. Se tuo valoa kivasti sohvaryhmän luo iltaisin, kun siinä kohdassa meillä ei ole katossa lamppua ollenkaan.

valaisin, olohuone, sisustus

Valaisimen jalusta, marmori

Olettaisin että lamppu on ehtaa kasaria? Tai ehkä vanhempikin? Tietääkö joku? Melko retro kuitenkin. Jalusta on marmoria, ja pitää koko komeuden ihan hyvin pystyssä vaikka aika iso hökötys kysessä onkin. Jalustaa on näemmä joku muukin pitänyt kukkatelineenä, kun siihen on jäänyt renkula, mutta meillä tuollainen ei haittaa ollenkaan. Kukkaruukku päälle vaan! :-D Googlailemalla löysin että merkiltään tuo saattaisi olla sellainen kuin Habico eli ilmeisesti ihan kotimainen tuote.

Olohuone, sisustus, kissa, valkoinen sisustus

Mitä mieltä te olette? Hitti vai huti?

Kivaa talvipäivää kaikille, täällä lakkasi vihdoin pyryttämästä mutta tosi komeat kinokset saatiin! Ilmeisesti Porvoo on tällä hetkellä suomen lumisin paikkakunta :-)

27 kommenttia

  1. Ihana määrä viherkasveja !! Mikä palmu tuo valkoisessa ruukussa oleva on ? :)

    https://dontfly-itsfoggy.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, tykkään tosi paljon kasveista (sen varmaan huomaa) :-D Palmu on muistaakseni kultapalmu.

      Poista
  2. Hauska, haluaisin ehkä itsekin jonkun tuollaisen kaartuvan lampun olkkariin, mutta en oikein tiedä että minkä. En halunnut olohuoneeseen kattoon ollenkaan lampun paikkaa kun se olisi ollut aina kuitenkin väärässä paikassa suhteessa sohvapöytään tms. :D Löytyikö tuo siis Uusiokeskukselta?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo olohuoneessa on vähän haastavaa lamppujen kanssa, kun voi järjestyskin muuttua. Meillä haastetta lisää se, että kattolamppu olisi pitänyt olla päätettynä jo rakennusaikana että sen olisi saanut laitettua telineiltä :-D Laitettiin sitten vain tuo yksi mikä varmaksi tiedettiin.
      Tämä kyseinen lamppu löytyi just sieltä Uusiokeskuksesta.

      Poista
    2. Nyt Kyläsaaren kierrätyskeskuksessa on myynissä.

      Poista
  3. Lamppu on tutun näköinen, mutten tiedä sen historiaa. Ajattelin että hyvin antaa valoa sohvalle. Mä ainakin tartten hyvän valon, kutoessa tai lukiessa jopa tässä kun näpyttelen läppäriä sylissäni.
    Minusta toi lamppu on ihan hyvän näköinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo minäkin muistan näitä nähneeni joskus, siis luultavasti lapsuudessa eli siitä tuli tämä kasarimielikuva ehkä? Hyvä valon tuo tosiaan antaa juuri sohvalle!

      Poista
  4. Sopii teille hyvin! Kun muu sisustus on raikasta ja modernia, niin ei tule tunkkainen kasarifiilis. Hitti siis. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, ja kiva kuulla ettei ole liian kasaria :-D

      Poista
  5. Tykkään:) Ei ole ihan joka kodissa samanlaista. Pidän myös siitä, että kyseessä on edullinen kierrätyslöytö.
    Kiitos kivasta blogista, löysin tänne äskettäin! Mukavasti sisustusta, lapsiperheen elämää ja käsitöitä.
    Kysyisin, mikä matto teillä on ruokapöydän alla? T.Elina

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon, ja kiva kun löysit tänne ja jätit kommentin Elina! :-)
      Matto on ostettu Ellokselta, ja on nimeltään muistaakseni Ekeby.

      Poista
  6. Meillä oli tuommoinen kultaisen värinen ja, viisi haarainen, Ostettiin se 80-luvun lopulla. Kallis oli ja harmittaa kun sen annoin pois vuosia sitten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaisia metallivärisiä minäkin olen nähnyt, siis kultaisia ja hopeisia. Tämä musta sopii minusta meille ehkä paremmin, ja olikin siis tuuria että juuri mustan satuin löytämään! Se on jännä miten nuo sisustusesineet menee vähän kausittain, itsekin olen joskus hävittänyt jotain mattoja tms sillä ajatuksella että en varmasti enää koskaan halua tälläistä kotiini, mutta kun aikaa kuluu, niin kohta se maku onkin taas palannut samaan :-D Vaan eipä kaikkea toisaalta mahdu säilömään vain sillä ajatuksella että jos vielä joskus. Ehkä sinäkin löydät joskus uuden tälläisen?

      Poista
  7. Hyvän näköinen lamppu ja minusta se näyttää hyvinkin modernilta!
    Täällä on myös tullut lunta melkoisesti, mutta nyt on nollakeli, joten eiköhän se sula pois.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo jännästi ajaton on tuo muotoilu varsinkin noissa lamppujen "kuvuissa" vai mitkä ne nyt on :-) Kyllä tuo lamppu nyt tosiaan saa ainakin hetkeksi jäädä, se oli niin hankala tuolla varastossakin kun vei kauheasti tilaa (syy se on kai sekin) :-D
      Harmi jos lumi sulaa pois, täällä sitä on ainakin niin paljon, että jos se muuttuu loskaksi, me hukutaan siihen! :-P

      Poista
  8. Siis musta toi on magee ja välillä miettinyt vastaavaa meillekin! Se kuitenkin jäänyt , sillä ei kyl mahtuis meille :)

    Mä tykkään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No jee, tiedän siis minne tuota tyrkytän jos kuitenkin muutan mieltäni enkä annakaan sen jäädä :-D

      Poista
  9. Hieno! Ei mikään kaamea kasari.

    T: samanmoisen omistaja;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ai teilläkin on tälläinen? Miten en ollenkaan sitä muistanut! Tai sitten alitajuisesti juuri muistinkin, ja se sai minut nappaamaan tuon mukaan epäilyistä huolimatta :-D Mutta juu, nyt on silmä jo tottunut ja olen tuosta alkanut ihan tykkäämäänkin :-)

      Poista
  10. Tuo vaikuttais olevan kotimaista retroa 60-70-luvulta asti. Ihana lamppu, itselläni on/ollut samantyyppisiä mustana, hopeisena, valkoisena ja kultaisena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen itsekin nähnyt näitä eri värisinä, muutkin värit on kivan näköisiä! Meille tuo musta sopii kyllä mielestäni hyvin :-)

      Poista
  11. Valaisin on tamperelaisen Habicon valmistama. Habico toimi 80-90- luvuilla ja tämä versio on tuotannon lopummasta päästä eli 80-90 taitteesta. Nämä ovat kohtalaisen arvokkaita olleet uutena ja ovat vieläkin haluttuja design- valaisimia. Laadukkaita tuotteita. Suunnitelijasta ei ole olemassa tietoa. Tuon lampun hinnaksi arvioisin n.200-300 euroa, kuten useimmat näistä Habicon jalkavalaisimista riippumatta väristä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia hyvästä tietopaketista! Tämä kyseinen valaisin jäi tuonne vanhaan kotiimme sen uusille omistajille, emme siis ottaneet sitä muutossa mukaan suuren kokonsa vuoksi.

      Poista
  12. Wau. Upea lamppu. Ostaisin heti, jos tulisi jostain vastaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, ja hauskaa että löysit vanhaan postaukseeni! Lamppu oli tuossa korkeassa tilassa just passeli, itseasiassa niinkin paljon että se myytiin talon mukana seuraaville omistajille ja jäi siis sinne.

      Poista

Kysy, kommentoi, ehdota, höpise. Kommentit ilahduttavat aina!